Eu merg pe ideea ca in viata daca nu esti un nemernic vor fi altii nemernici cu tine. Asta nu inseamna ca trebuie sa te transformi intr-un monstru, ci trebuie sa-i pui, pe fiecare in parte, la respect atunci cand "deraiaza".
Si nemernicia asta te va "blinda" cu putina indiferenta, dar si putere.
Chestiile de genul - traim linistiti si imbatranim fericiti - sunt doar scenarii de filme. Viata ramane o lupta, in care ori dominam, ori ne lasam dominati. Egalitatea e o utopie, iar libertatea se castiga prin impunere.
Nu. Nu poti sa "citesti" pe cineva pentru o perioada de ani de zile. Pot interveni multi factori care schimba un om.
Dar, asa cum am spus, nemernicia aia te va ajuta sa nu suferi din cauza celor care vor sa se impuna. Si nici partenerul nu va realiza schimbarile pe care le sufera la un moment dat. Va crede ca asa e firesc sa se intample. Asta nu e o lege universala sau valabila tuturor. Vorba aia, ai grija ce culegi ca aia mananci. Apoi daca vrei sa-l schimbi, sa-l faci mai... intelegator, spre exemplu, va trebui sa fii puternica si sa stii sa te impui. Un om slab nu se poate stapani si nici schimba pe el insusi, dar apai pe altii...
Nu vreau fundita ca sunt baiat, si nici la adidasi nu-mi fac fundita. Ce sa fac cu ea?
Da...ai mare dreptate.
Iti dau fundita, dar nu ca ti-ar folosi la ceva, ci ca raspunsul tau sa fie primul.
Mersi pentru raspuns..foarte folositor (si blogul tau e interesant).
Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu actualul tau prieten si sa ii explici situatia tam si schimbarile suferite de fostul tau si, din pacate, de tatal tau. Ii poti spune "Daca vei deveni un om agresiv hai sa punem stop acum.".
Daca te iubeste iti va promite ca nu va deveni si, daca tu il ajuti (sa-l iubesti, sa-l respecti, sa rezolvati toate problemele impreuna) nu se va schimba.
Am discutat deja pe tema asta cu el si mi-a zis ca niciodata nu-mi va face rau.
Dar presupun ca asta i-a zis si tata mamei cand s-au cunoscut, nu?
Iarta-ma dar poate mama ta l-a si neglijat.
Fii sigura ca nu te va dezamagi, iubeste-l si fa-l sa se simta iubit, si nu va avea motive sa se schimbe.
Da,poate ai dreptate.
Multumesc pentru raspuns, mi-ai fost de ajutor.:*
Ma bucur ca te-am putut ajuta.
Pai oameni in general se schimba in urma unor intamplari importante.Si pot fi schimbari de scurta durata si de lunga durata cele de scurta durata apar in urma unor intamplari mai putin "pozitive" sa zicem ca nu a intrat la facultatea la care voia sau a pierdut niste bani sau nu stiu nu-i merge bine pe un anumit plan.Iar cele de lunga durata apar in urma unor intamplari fericite, de exemplu cand cineva castiga 1.000.000$ la loterie sa fii sigur/a ca acela nu o sa mai fie la fel ca inainte.Asa si cu iubitul (3 ani) s-a vazut "barbatul in cuplu si a incercat sa te ghideze dupa pofta lui.(Cred)...Asa este... Lumea se schimba, schimbari bune si mai putin bune. Dar in general schimbarile sunt bune, chiar si a ta cu primul iubit(3 ani) a fost una buna.Ia gandeste-te ce s-ar fi intamplat daca el s-ar fi schimbat mai tarziu, cand aveati o familie, copii, datorii in fine Mi-am exprimat opinia ATAT!