| Decebalul a întrebat:

Hey! Am si eu o problema destul de importanta. Nu e tocmai problema mea, ci a surorii mele si a prietenului ei. Sunt impreuna de aproape 10 ani si cu toate ca s-au mai certat in trecut, au trecut peste si s-au impacat, dar acum sitatia in care se afla este mult mai neplacuta. In urma cu 1 luna s-au certat din niste motive nu chiar foarte importante si disputa lor s-a terminat cu prietenul sora-mii, Marius, lovind-o cu palma in sold(in zona aceea), din greseala evident. Atunci sora mea s-a suparat si a inceput sa planga si, cu toate ca Marius si-a cerut scuze incercand sa ii explice ce a vrut sa faca, ea a luat toata chestia asta ca si cum el ar fi vrut sa o bata. Dupa cateva zile monotone, s-au certat iar din alt motiv stupid, iar sora-mea a plecat de acasa si s-a dus sa stea la o familie de acolo de unde stau ei (am uitat sa mentionez ca ei stau in Tara Galior ). Deci, luna asta ea a stat la acea familie si s-a comportat foarte, foarte urat cu Marius, in sensul ca: i-a dat block pe FB si pe alte retele de socializare pe care le folosesc, i-a blocat numarul de telefon, si a imprastiat zvonul la toate cunostintele lor comune de pe acolo cum ca el ar fi batut-o. Problema mea e ca eu nu imi doresc nicidecum ca ei sa se desparta, deoarece el este un tip foarte de treba, si deja in acesti ani a devenit parte din familie, si spre exemplu el mi-a facut cadou un iPhone 6, mi-a luat un laptop super scump, si multe alte lucruri din banii lui, si evident ca m-am atasat de el si il consider un frate mai mare. Acum, el aproape a intrat in depresie din cauza asta, si sora-mea aparent nu prea ma baga asa tare in seama, si nicidecum nu vrea sa ii mai dea vreo sansa. Nu pot sa imi imaginez ce e in mintea ei. Povestea e mult mai lunga, dar eu am scurtat-o cat am putut. Aveti vreo idee sau sfat pe care i l-as putea da lui sau ceva ce i-as putea spune sora-mii ca sa o fac sa se mai gandeasca, caci eu am vorbit cu ea dar tot ce mi-a zis e sa nu ma bag eu in treba lor si chestii din astea sad. Acum chiar nu mai stiu ce sa fac si ma simt foarte prost pentru Marius, si pentru faptul ca nu stiu cum as putea ajuta.

Răspuns Câştigător
| Infraverde a răspuns:

Ce cred eu e ca astea sunt doar motive de suprafata. Dupa 10 de ani de zile, probabil sora ta a adunat cateva sentimente negative in ea si acuma au refulat. Probabil nu a fost fericita cu relatia lor si acum si-a dat seama. Tu poti sa il sfatuiesti pe Marius sa ii lase putin spatiu, pentru ca o relatie atat de lunga nu se poate termina asa. Dupa ce va trece putin timp si se vor calma apele, vor discuta problemele si probabil se vor impaca. Daca nu, asta este. E mai bine pentru amandoi sa termine o relatie in care nu sunt fericiti si care continua mai mult din comoditate/obisnuinta. Nu sunt foarte multe lucuri pe care le poti/pot face acum, doar sa astepte si sa se gandeasca amandoi ce a mers prost si ce pot face pentru a remedia problemele. Daca sunt dispusi, pot vizita un consilier pentru cuplu. Mult succes!

1 răspuns:
| mihai69 a răspuns:

Nu te desparți după 10 ani dacă nu e ceva serios. Indiferent de ce motive invoci față de ceilalți, în interior un lucru e clar: cuplul acela NU mai e funcțional.
Cel mai bun ajutor ar fi să nu te mai amesteci - lasă oamenii să-și vadă de viață, în loc să continue să se chinuie unul pe altul.