Nici inainte nici dupa. Daca nu aveti locuinta voastra nu merita sa va casatoriti. E cea mai mare prostie sa stai cu socrii de acolo vin multe probleme
Dar cine a zis ceva de socrii? Locuim impreuna noi doi si atat!
Atunci e bine
Se numeste casnicie de proba.
E ca si la cumparatul unei masini: intai incerci, iar daca iti convine atunci o iei, daca nu atunci...
E indicat sa va cunoasteti toate aspectele inainte sa va casatoriti, deoarece se presupune ca veti ramane impreuna tot restul vietii si eu sunt de parere ca e mai bine sa fi impreuna cu cineva pe o durata atat de mare de timp stiind toate bunele si relele lui dinnainte sa ai aceasta obligatie, trebuie sa-l cunosti foarte bine, daca n-o faci s-ar putea sa ai niste surprize pe parcursul casniciei pe care daca le constientizai acum iti era mult mai usor sa gasesti o rezolvare.
Pai si daca parerea ta e ca te casatoresti cand vrei si cu cine vrei ce mai conteaza ce zicem noi?
Iti dau intru totul dreptate la ultima parte, asa ca nu inteleg de ce te-ar durea capul de parerea noastra. Personal, cred ca e bine ca singurul contract pe care sa il ai cu partenerul sa fie INCREDEREA reciproca. Faptul ca faci niste acte si te duci eventual si la popa sa iti mormaie trei minciuni acolo nu inseamna fix nimic. Bine, alaturi de incredere mai intra si alte ingrediente acolo, dar alea depind de la caz la caz.
E bine ca inainte de casatorie sa va cunoasteti sa vedeti daca va intelegeti, va descurcati, sunteti compatibili iar daca si familia e de acord cu atat mai bine daca nu va va merge relatia ai unde te intoarce.
"...dar multi dintre cunoscuti, mai exact familie, spera sa ne casatorim in curand, fac multe aluzii pe tema asta si ne cam supara."
Indeamna-i sa nu-si mai faca sperante in ceea ce trebuie sa faca altii legat de ceva ce nu-i priveste pe ei. Parerea mea, daca deschid discutia despre asta sa le raspunzi scurt si la obiect. Ceva de genul: "o vom face, cand si daca vom considera necesar. Deocamdata nu se pune problema, iar insistentele voastre sunt pe de o parte fara efect, pe de alta parte lipsite de tact"
Ideea e ca nu ar trebui nimeni sa se casatoreasca "de gura lumii" E o tampenie.
Cand iubesti pe cineva vrei sa faci totul pentru ea și să ii oferi totul. Prin căsătorie ai această siguranță. Apoi,ai mai multe drepturi legale,din nou siguranta si un angajament serios, nu e ceva doar de proba. Apoi, poate ei spun asa și pentru ca din punct de vedere religios, e un păcat. E adevărat că foarte multe familii se destramă, dar fac acest lucru pentru ca nu iau în serios căsătoria și știu că la primul lucru greu pot sa plece. Adevarata căsnicie este și la bine si la greu.
Dupa parerea mea, cel mai ok ar fi inainte de casatorie.
Deoarece asa poti vedea cum este sa stai cu acea persoana si poti vedea daca-ti convine sau nu.
Mi se pare absurd sa o faci dupa casatorie. Deoarece. sa zicem. ca voi va casatoriti, dupa va mutati impreuna dar. cu timpul parca nu va place si va simtiti incomozi unul cu altul. Si dupa ce faceti? da-ti divort? Nu vad rostul.
Cat despre a2-a parte. Cand vine vorba de chestia asta, tu ar trebui sa ai urechi doar pentru partenerul tau, nu si pentru altii. Voi stiti ce este cel mai bine pentru relatia voastra
Le e frica fiindcă nu vrea sa fie genul de persoana care face un copil și după te lasă cu ochii în soare (fiindcă in ziua de azi se întâmplă destul de des). Și o fata care sta cu un băiat și nu se înțeleg și se desparte. Alt băiat nu ar mai vrea fata.
Si totusi, cand ma va cere? Poate au si oamenii din jur dreptatea lor.
Ne stim de 8 ani, suntem iubiti de 7 ani, iar mutati impreuna de 5 luni. Asteapta sa ce? inteleg ca nu sunt de acord si nu au fost vreodata parintii lui pocaiti cu relatia noastra. Dar pentru mine e ceva trecut, m-am invatat cu asta.
E mai ok inainte, ca sa vedeti si cum este sa stati impreuna, poate realizati ca unul e prea dezordonat sau habar n-am, pot fi o gramada de probleme de adaptare.
Cu siguranta inainte e mai bine.
Majoritatea oamenilor cand se despart, se despart din cauza defectelor pe care le au ( evident ), deci trebuie sa stai cat mai mult timp in preajma unei persoane, sa treceti prin situatii impreuna, sa vezi comportamentul, deciziile, reactiile, ca sa iti poti da seama daca e un om langa care iti doresti sa ramai.
Poti sa fi bun in mai multe sensuri, la fel de bine poti sa fi rau in mai mult sensuri, astea le poti vedea doar trecand prin experiente impreuna, nu doar intalnindute cateva ore pe zi prin oras.
Calitatile unei persoane te atrag, dar cu defectele trebuie sa vezi daca poti trai.