Ok. Ea e cea care nu se comporta adecvat, nu tu. Nu ai cum sa te autoinviti la cineva acasa si sa te superi ca esti refuzat. Nu esti obligata sa o primesti mereu.
Ii poti spune ca tie nu ti se pare ok ca vine numai ca sa se uite la serial si ca simti ca te agaseaza putin cu insistentele.
Oricum se va ajunge la o polemica dar nu ai ce sa-i faci daca ea nu vede ca greseste.Ii poti spune si ca nu e normal sate autoinviti zilnic la cineva acasa si sa te superi ca acea persoana nu este la cheremul tau non stop.
OK. Tu iti faci temele. Ea nu. Ce ar fi sa iti faci temele chiar de vine ea la tine? Chiar de vine pentru serial. Ii spui frumos ca ai temele de facut, si ca ai vrea sa le faceti impreuna. Daca chiar va accepta, va va fi la amindoua mai usor, cel putin in privinta temelor. Daca nu va acccepta, se va simti prost si va pleca. Iar chiar de accepta si tie nu iti convine asta, stai linistita, daca nu e tipul de om care sa isi faca temele, se va plictisi ea repede si nu o vei mai vedea prea curind, daca incerci metoda asta de fiecare data cind vine la tine (daca va mai veni si alte dati).
Altă alegere nu ai decât să îi spui adevărul, desigur dacă vrei să îi recâştigi încredere şi să te împaci cu ea. Dacă ţine la tine va înţelege şi poate nu o să se mai auto-invite la tine acasă. Sper că te-am ajutat! :3
Pai,daca mai vrei sa mai fii prietena cu ea,prima oara cere-ti scuze ca nu ai mai sunat-o,apoi incearca sa gasesti o ocupatie pe care o aveti in comun, asta daca vrei ca prietenia voastra sa supravietuiasca, iar in legatura cu serialul incearca sa gasesti ceva sa faci pana cand el se termina, nu stiu eu ce, sper ca ti-am fost de ajutor.
Spune-i adevarul! Fii sincera, asa nu vei fi nevoita sa mai minti, sa cauti scuze...
Gandeste-te ca si ei ii e greu sa nu fiti prietene, daca nu e asa inseamna ca nu iti e cu adevarat prietena, las-o o vreme sa stea suparata si dupa aceea tot ea o sa te caute te asigur!
Este foarte dragut din partea ta ca nu vrei s-o superi. Nu poti sa-i spui asta, precum ca te plictiseste. Daca tu ai teme si de invatat pentru scolala si ea are. Incearca sa-i dai ocupatie si sa ii arati ca sunt unele lucruri mai importante. Spune-i ce faci tu si asa o sa te lase in pace. O sa descopere lucruri mult mai importante decat filmul. Sper ca te-am ajutat.
Păi, pentru început pot să spun că sunt greşeli din ambele părţi.
Ideea e că şi tu ai lăsat-o de prea multe ori dar şi ea nu s-o simţit şi o vrut să vină întruna. Nu neapărat sa supărat poate sa simţit nebăgată în seamă, de obicei persoanele care nu sunt băgate în seamă se supără pe amici/prieteni lor deoarece aşa au crescut, ˝în centrul atenţiei˝. Bine, poate e şi din altă chestie pentru că tu îi fiind prietenă ea s-a supărat că nu ai sunat-o. Ai două variante :
1- Să îi spui sincer că devine iritant să vină într-una la tine acasă şi singurul lucru pe care îl faceţi e să vă uitaţi la ˝serialul ei preferat˝. Ar trebuie să încerci să îi explici că nu e bine ceea ce face. Viitorul constă în învăţătură nu în ˝seriale˝. Explică-i că în loc să stea să se uite la serial poate să facă altceva. De exemplu să-şi facă temele, să se joace pe afară, nu neapărat uitat la pc/tv.
2- Să nu îi spui că o plictiseşti şi să ˝asimilezi˝ acest lucru, adică când vine să vă uitaţi la serial îi spui că ˝de ce nu vrei să citim ceva interesant?/ ce zici? ne jucăm un joc?/ mergem pe afară? ˝ şi dacă chiar o ţine în disperare cu asta îi spui : ˝Ştii, eu apreciez că vi pe la mine, dar mă simt ciudat că de fiecare dată când vi te uiţi la acel serial şi sunt zile în care nu am neapărat timp să stau cu tine, în viaţă mai trebuie să faci şi alte lucruri, ca de exemplu să îţi clădeşti un viitor. Ideea e că dacă nu vei face asta de acum mai târziu poate va fi prea târziu, te rog să mă ierţi dacă te-am jignit cu ceva dar înţelege nu pot sta toată ziua să mă uit cu tine˝
Ok,am inteles ca altceva nu am de facut decat sa ii spun sincer ca nu-mi place ce face... Crede-ma,daca stau sa ii tin predici despre viitorul pe care si-l strica singura ar da ochii peste cap si ar spune ca nu-i pasa, deci, da, e mai bine sa ii spun ca nu e ok sa vina toata ziua la mine, decat sa citim impreuna, sau lucruri asa, ca nu o sa vrea. Multumesc pentru raspuns, si pentru ca ai stat sa-mi scrii atat
Poti citi mai multe despre cum iti pot afecta prietenii viata, aici:
http://www.viatadesucces.com/cum-pot-prietenii-tai-sa-iti-afecteze-viata/
Lool pai eu as fi gen "frate e urat sa te auto-inviti,mai am si eu treaba si serialul ala e nasol si nu-mi place" fii sincera, va sta ea putin suparata pe tine dar dupa ii va trece, crede ma sau fa i si tu acelasi lucru, gandeste te la ceva care o plictiseste apoi te duci la ea acasa si faci acel lucru si gata, cred ca va intelge
Pai chiar te-ai saturat de ea, chiar tu ai spus " incepe sa ma plictiseasca". In plus, cat de greu e sa-ti pui un program? Ia-o cu frumosul si spune-i ca nu ai mereu timp si daca nu merge asa i-o spui pe sleau sa mai stea si ea pe acasa. Nu iti da impresia ca sta cu tine numai ca sa vina la tine acasa?