anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey TPU, am fost ieri la o petrecere de naștere și am făcut supriza, am participat și eu.
Poate că știam că o să se facă dar știa și sărbătorita că urma să aibă una.

Și am zis acolo la multi ani, la multi ani, am stat puțin si am plecat.
Dar imi amintesc anul asta.
Ziua mea e pe 1 iulie
Știau toți știau că este și a mea atunci, ba dar mie..ba mie nimeni nu mi-a făcut supriza. Nici o surpriza.

Am primit cadou de la persoana care am dat și eu pe 24, cu o zi înainte și m-a pus sa nu îl deschid până când nu vine ziua mea, dar dacă nu îi aduceam eu aminte că fac 20 de ani, ea tot nu dădea.
De mine toți au uitat.

Mi s-a urat și mie la multi ani, la multi ani a doua zi dar nu știu dacă de la toți.

Și nu am vrut sa zic și la ziua de naștere de acum.
Dar asta e.
Eu mereu mă gândesc la alții dar la mine nimeni.

Până și iubita mea ba frate nu a vrut să îmi zică un amarat de la multi ani, mi-a zis la mulți ani abia ziua pe la ora 11-12.
Le-am lăsat pe toate sa se distreze că eu oricum sunt privit ciudat și neiubit de nimeni.
Dar nu cred că pot tine și o să îi zic.

5 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Iti face foarte mult rau sa tii ranchina, suparare pe cei care nu au organizat petrecere de ziua ta, mai ales ca au trecut atatea luni de atunci. Poti discuta cu persoanele in cauza, insa tind sa cred ca risti sa fii privit si mai ciudat, suparacios etc. fiindca, repet, oportun, productiv ar fi fost sa discuti chiar atunci in acea perioada, nu dupa jumatate de an.Incearca totusi sa iti exprimi sentimentele intr-o maniera echilibrata, altfel te vei lovi de un zid orb.Din ce scrii aici, poate ca acest grup de prieteni a decis ca tie nu ti-ar placea deloc o surpriza? Doar presupun si eu.Adica, de unde stii ca nu au avut intentia aceasta?

| Catrice a răspuns:

Mentalitate tipic româneascălaughing
Nu ți-a dat surpriza inapoi gata, neapărat trebuie sa rupeti prietenia rolling on the floor

| carevaescu a răspuns:

Salut. Înțeleg prin ce treci și îmi pare rău. Dar îți dau câteva idei.

Oamenii diferiți sunt întotdeauna priviți cu o oarecare suspiciune. Dacă îți propui să te integrezi mai bine în comunitatea ta, ar fi util să îți folosești capacitatea de a observa și să înveți treptat cum să te aliniezi comportamentelor celorlalți. Știu că sună că te îndemn spre inautenticitate, dar nu este așa. Poți avea valorile tale bine stabilite, dar Pe de altă parte trebuie să și înțelegi așteptările sociale. Altfel vei fi întotdeauna neînțeles, iar oamenii pe care nu i înțelege lumea sunt ușor ținuți la distanță.

A doua idee este să îți formezi mai bine așteptările de la oameni. Fiecare om se va comporta în concordanță cu valorile sale, și probabil nici au habar de așteptările tale. Aici este util să accepți oamenii fix așa cum sunt.

Trebuie să renunți la ideea că dacă tu faci ceva frumos pentru cineva acea persoană este obligată să îți returneze gestul. De fapt, nu mai ține cont de reacțiile oamenilor, pentru că nu totul în viață se rezumă la o analiză cost versus beneficiu. Dacă vrei să faci ceva atunci fă acel lucru pentru că vezi valoarea sa, ca lucru bine făcut, și nu ca o tranzacție socială.

Fii puternic și multă baftă

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cadou cred că am mai primit doar de la o persoana după aia de pe 23-24 iunie
Dar nu contează cadouri contează că l-a aia ii au făcut supriza
Și mie nimeni nu mi-a făcut
Eu și prieteniei ei îi am făcut supriza anul asta
In februarie de ziua ei dandu-i cadou și pe aia la rândul meu a durut-o undeva

| AurelAX a răspuns:

---Știau toți știau că este și a mea atunci, ba dar mie..ba mie nimeni nu mi-a făcut supriza, Nici o surpriza--- Esti neimportanta pentru aia pe care-i numesti ''prieteni''. Da-i la c a cat pe toti.