Printr-o fabrica e oferta de munca sa intrii, si te muti intr-o camera cu chirie la comun cu altii sa nu pierzi multi bani
Păi dacă esti la liceu si ai deja 18 ani poti sa iti găsești ceva par time de munca si sa tot pui bani deoparte.Ori iti plătești un internat cu ei ca cei de acolo te ajuta in cazuri de genul, ori iti iei o chirie după ce ti-ai strâns bani.
Iti recomand sa nu te iei dupa parerile celor de aici si sa faci asa cum crezi tu ca e mai bine.
Tu crezi ca la Mănăstire ești libera? Acolo e ca si in armata. Trebuie sa fii supusa celor mai in vârstă si mai vechi. Îți fac un program nu numai de lucru dar si de rugăciune si nu ai voie sa nu il respecți. E problema ta. Dar daca dorești sa ii slujești lui Dumnezeu o poți face si acasa. Isus ne-a avertizat:"Prin multe încercări se ajunge in Împărăția lui Dumnezeu".
Acasă este numele iadului din care vrea să scape.
Exact, am obosit simt ca nu mai pot, am avut doua tentative de sinucidere tot ce vreau e liniste.
Îmi pot imagina prin ce treci.
Pentru o perioadă ai nevoie de liniște, iar o mănăstire îți poate asigura asta, chiar dacă regulile de trai impuse vor fi cam dure. Dure fiindcă nu ești obișnuită cu acest stil de viață cu regulamente stricte.
Dar, acolo nu este închisoare. Te poți dezvolta intelectual și vei avea timp de reflexie asupra viitorului tău mai îndepărtat.
Mi-ar plăcea să cred că acest lucru te va ajuta, însă nu am trecut prin aceeași situație atunci când eram de vârsta ta. Acum ești furioasă pe tot ce este în jurul tău, iar asta o înțeleg.
Decizia este a ta și ar fi bine să o iei într-un moment mai liniștit.
Sper să îmi dai vești bune, mai târziu. Mă găsești aici.
Crede-ma ca si aici am regulament mie nu toata lumea mi se pare rea, Eu nu am crize de adolescenta ci familia mea de etnie rroma ma chinuie extrem de rau daca mai stau aici o iau razna. Si da o sa anunt ce se va intampla.
Iti spun parerea mea. Nu te caligarii pentru ca nu vei mai avea timp de tine, vei fi nevoita sa ai foarte multe retineri. Nu te vei mai bucura de viață asa cum trebuie cum ar fi cluburi, excursii in alte tari sau chiar concedii si pentru ce? Toata viata sa iti dedici trupul unui "Dumnezeu" care nu este dovedit ca exista... Stiu ca o sa imi de.a reply câțiva cu logica lor că vezi domne daca nu era D.zeu nu existai. Asa pot spune si eu ca fara reacțiile chimice dintre atomi nu existam ceea ce e si demonstrat.
Macar acolo voi avea liniste si nu voi fi chinuita stiu ca unii o sa zica ca pot lupta si ma pot angaja si ma pot muta dar eu sunt blocata aici, stau intr-un oras mic, nu se gasesc locuri de munca in alt oras daca merg nu am unde sa stau, sa platesc chiria imi trebuie bani mai intai, mai este si liceul...
La manastire o sa ai si mai putina libertate decat acasa.
Nu o sa ai voie sa faci multe chestii.
Schimbi o închisoare pe alta.
Hmmm...dau semne de agresiune? Te bat sau au facut-o? Daca nu, incearca sa mai rezisti macar pana termini liceul.
Imi dau seama ca este greu, dar gandeste te ca o faci pentru tine
In ce an esti la liceu?
Daca vrei putem vorbi mai mult in privat
Te pot ajuta oricand
Multumesc, sa stii caci chiar ma simt mai bine, a fost oribila ziua asta.
Sunt doar pe a 9 a am luptat aproape 4 ani sa pot merge la liceu.
Ce inchisoare? Sa nu dansez? Sa nu ies in club? Sa nu am iubit? Sa muncesc? Nu le-am avut si nu le simt lipsa? voi avea un plus de liniste acolo
Dacă nu ai terminat liceul du-te te rog la seminarul ortodox din Alba Iulia sau Caransebeș, nu știu exact unde e cu internat. Adică acolo locuiești, ai program, masa. Preturi nu știu dar poate găsești o soluție dacă te interesezi. E o cale prin care termini școala și nici nu îți asumi calugaria. La vârsta ta trebuie sa ai menire pentru drumul asta de o viață, cale de întoarcere nu este, trebuie sa simți ca pentru asta ești făcut, sa simți asta ani de zile, dar ani de maturitate, nu de copil ori sa alegi pentru evadare. Liniște trebuie să-ți găsești în lumea asta oriunde oricum singura te naști singura mori, cred ca ai puterea de a trece mai departe. La. Mănăstire sa stai dacă te primesc cred ca primesc dacă lucrezi pe acolo. Dar cel mai bine ar fi ori sa îți găsești loc de munca full time și pe urma sa pleci, te muți pleci în străinătate. De ce nu poți munci fiind cu ei totuși în casa? Vii acasă dormi și atât. Trebuie să-ți găsești orice femeie de servici Sibiu totuși e oraș cât de cât.
Iti poti cauta un loc de munca si sa te muti, insa o fie problematic partea cu scoala fiindca nu o sa mai ai timp pentru studii, o varianta ar fi sa te muti la o alta ruda care te intelege, sau o prietena de incredere care poate sa te primeasca si sa stai o perioada pana iti termini studiile si sa te poti stabili pe picioarele tale, chiar imi pare rau ca esti intr-o situatia asa de grea mai ales ca traiesti in Romania unde prioritatile pentru tineri nu prea exista.
Rudele mele nu ma sustin si sunt toti plecati, iar prietene nu am caci familia nu m-a lasat sa am. Iar in orasul meu Nu gasesc locuri de munca, ar trebui sa fac naveta, Si part time sa merg Si la liceu se gaseste Greu de munca, iar ca sa plec mi-ar trebui bani pentru doua luni macar de chirie...
Ai putea sa iei legatura cu un internet social insa nu stiu daca exista in orasul tau, in internatele sociale sunt cazati elevii de catre parinti care au o situatie financiara nefavorabila, poate daca le explici situatia ca familia ta nu iti ofera conditii ca sa iti poti termina studiile, o sa te accepte, cel putin asa sper eu
Sault! Daca ai nevoie urgent suna la politie si te ajuta sa faci un ordin de protectie https://www.politiaromana.ro/......-protectie
sau reclamatie. Te rog nu iti pierde anii tai de viata, lasa biserica si prostiile si pune-te lucreaza sau invata. Din ce judet esti? Exista anumite organizatii care dau apartamente pentru tineri crescuti abuziv.
Stau intr-un oras mic din Sibiu unde sunt posibilității foarte mici, am si liceul ca sa ma pot angaja ar trebui sa gasesc un job part-time in alt oras si ca sa pot pleca am nevoie totusi de o casa si macar bani de chirie pe o luna, sau doua. E atat de greu ma simt blocata
Nu ai vreo ruda la care sa stai pana iti gasesti de lucru?
Toti sunt de etnie rroma si ma considera ca pe un extraterestru, in plus sunt toti plecați.
Ești rroma cu fuste sau?
Trebuie sa mergi la o manastire si sa vorbesti cu stareta. Primii 3 ani vei fi sora, apoi calugarita.
Buna.
Draga mea, îmi pare rău că treci prin această situație. Îmi dau seama că nu îți e deloc ușor. Dar nu înțeleg un lucru, cum adică nu te lasă la școală? Au o problemă în mod special cu tine sau ei au probleme de natură medicală?
Ai încercat să iei legătura cu vreo rudă?
Eu sunt de etnie rroma, sunt singura din întregul neam care gandeste diferit, nimeni nu ma susține, parintii mei sunt divortati au familii, eu sunt cu bunicii.
Bun, cu părinții tăi ții legătura? Ei știu prin ceea ce treci? Lăsând etnia deoparte. Până la urmă, mama e mama, și poate că te-ar înțelege.
Mama are familie, am vazut-o de 3 ori in viata, ma suna odata la doua luni...
Bun, am înțeles, părinții și-au refăcut fiecare viața. Fiecare are familia lui și așa mai departe, dar până una, alta, și tu tot copilul lor ești. Am înțeles că ea te caută rar, dar în situația asta ai putea să o cauți chiar tu și să-i expui problema prin care treci. Nu-ți pot garanta că vei găsi din partea ei răspunsul dorit, însă măcar ai încercat. Și la fel de bine ai putea să vorbești și cu tatăl tău.
Mi se pare că tu te consideri o povară pentru părinții tăi și din cauza asta nu vrei să iei legătura cu ei.
Sfatul meu este să încerci totuși.
Cred ca nu ar fi cel mai bine sa abordezi la asta. Daca ai 18 ani esti sfulta, deci ai voie sa faci orice.Ai putea sa strangi bani cu o prietena si sa stati undeva in chirie, ori, daca vrei, poti lucra undeva si sa fii independenta.Cat despre o legatura cu Dumnezeu, ai putea citi Biblia
Nu o sa schimbe totul, dar vei avea o perspectiva mai buna
Trebuie doar sa fii pozitiva
Adulta*
Am scris mai jos cateva argumente printre multe altele care ma blochează aici.
Vreau sa îți spun ca și eu am vrut sa ma călugăresc! De la 18 la 22 de ani câți am acum m-am schimbat mult în mentalitate și mai ales viata se schimba. Cred ca dacă o sa alegi asta țin disperarea de a găsi liniște o sa regreți toată viata. Liniștea nu e într-un loc, liniștea trebuie găsită în interior chiar în mijlocul infernului. Eu sunt căsătorită și am un copil, nu am crezut ca e menirea mea călugăria, dar m-am simțit mine, liniștită, am crescut mult pe la Biserici și mănăstiri. Nu sunt religioasa și nici dogmatica, dar respect credinta, valorile morale. Aici la Arad te pot ajuta doar cu o Camera cu wc, baie la lighean daca dorești si ar costa 4 milioane pe luna sau cu baie eu am cu wc și dus la 100 de euro, asta dacă îți place munca și vrei sa te angajezi.
Suntem o familie cu doi copii 7 si 3 ani si cautam o fata (18-23) ani, serioasa, nefumatoare, responsabila, pentru supravegherea copiilor in timpul absentei noastre(25-30)ore saptamanal, organizarea lucrurior copiilor, prepararea mesei de pranz cand noi lipsim si eventual menaj usor. Nu este necesara limba germna. Se cere disponibilitate pentru un an cel putin! Salar oferit 500fr pentru primele 3 luni iar apoi marire cu 50% sau chiar mai mult.
Disponibilitate din Ianurie 2021,
Nu este necesara limba germana,
Se deconteaza transportul!
Numar pentru contact 0041 762 055 233 Whatsapp Nicoleta
Rog doar peroanele care corespund sa contacteze!
Am găsit asta pe olx
podean183 întreabă: