| Pikachu175 a întrebat:

Am o problema. Mama mea face o cearta din orice nimic. Aproape in fiecare zi ne certam. straight face M-am saturat. Deci nu mai rezist. Dupa ce ma cearta o ora mai si zice ca-mi vrea binele. Iar apoi tot ea e cea care plange toata ziua. Ce sa fac? Nu o mai suport.

6 răspunsuri:
| OldSoul a răspuns:

Plangi tu inaintea ei (lacrimi de crocodil), incearca sa o sensibilizezi si o nu cred sa o sa te mai certe...

| RainmakerX a răspuns:

Buna! In primul rand mama ta este o fire emotiva, care are mari pretentii de la tine, uneori mult prea mari.Ea incearca sa retraiasca prin tine si de aceea incearca sa te fereasca de anumite greseli pe care ea insasi le-a facut. Incearca sa o intelegi.
Este mai in varsta, are o experienta de viata mult mai vasta decat oricare de varsta noastra.Stiu ca unele dintre ideile ei sunt eronate, asa cum sunt din cand in cand si unele din ideile tatalui meu.Asta nu trebuie sa te opreasca. Trebuie sa-i explici situatia si sa incerci sa o intelegi in aceeasi timp ca la sfarsit sa o faci pe ea sa inteleaga faptul ca am ajuns in alt secol si principiile sunt altele decat cele de cand era ea pionier.
Fii alaturi de ea, observa ce vrea de la tine si ai sa vezi o oarecare schimbare in bine.Probabil ca nu e obisnuita cu ideea aceasta de schimbare brusca dintre epoci. Daca tinem cont felul in care au evoluat lucrurile in ultimii 20 de ani, atunci ai intelege.Ea a copilarit altfel, cu povesti si jocuri in parc, nu cu anime-uri si jocuri online.Sunt multe lucruri pe care nu le intelege intrucat ea atunci cand se uita la tine vrea sa se regaseasca pe ea dar nu reuseste.
Fii aproape de ea si aproba ce zice.
La un moment dat va intelege.
Iti urez o seara placuta in continuare!

| Ineys a răspuns:

De ce nu-i spui asta ei? Odata si-odata trebuie sa inteleaga, ca te streseaza.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Buna

Ai incercat sa vorbesti cu ea despre ceea ce simti? Daca nu poate incerci sa-i explici cu respect cum te afecteaza pe tine comportamentul ei.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| ShizAnime a răspuns:

Te inteleg perfect. Am exact aceesi problema. Ce.am facut eu? M.am izolat. Dar nu recomand asta. Mai bine i.ai spune ca nu vrei sa te certi cu ea. Daca esti genul mai sincer, sau mai curajos poti pur si simplu sa.i spui ca te consuma psihic si ca vrei o relatie buna cu ea. Da.i exemplu prieteni care se inteleg bine cu mamele lor, si spune.i ca si tu iti doresti sa fie asa. Cel mai important este sa nu te enervezi si sa tipi si tu, asta nu ajuta niciodata. Daca ii spui ca te afecteaza pe plan mental, v.a incerca sa se opreasca, fiind mama, nu.si asuma riscuri cand vine vorba de sanatatea copilului. De asemenea, poti sa.i spui tatalui tau care v.a vorbi cu mama ta despre asta. Daca esti o fire mai inchisa si timida, poti doar sa nu tipi inapoi. Taci, continua lucrul pe care il faceai, incearca sa te calmezi si daca mama ta iti spune ceva gen: " mi se pare mie, sau nu ma bagi inseama?", tu pur si simplu spune.i ca nu vrei sa va mai certati si banuiesc ca v.a intelege. Bine, daca esti un copil mai rebel, Si nu prea asculti de parinti, poti doar sa te prefaci ca plangi. Si joci putin teatru si sa spui ca te afecteaza foarte mult si sa faci un mare tam-tam ca si cand ai fi cedat. Nu prea am alte sfaturi. ^^ mult noroc.