Da nu e ceva anormal.Ii plac fetele si punct, accepta accea persoana asa cum e, atata timp cat ea te accepta pe tine cum esti.Incearca sa nu o faci sa se simta prost Nu toti avem aceleasi inclinati :^^
Intreba-o daca este ceva natural si pentru un baiat sa se uite dupa maica-sa sau dupa sora-sa. Ca daca se simte atras, ce e rau in asta? Nu e ceva natural? Si el poate sa spuna ca ceea ce simte e ceva natural. Si de ce s-ar impotrivi acestor simtaminte, atractii?
Spune-i ca noi nu trebuie sa facem (sa traim) dupa cum simtim, ci dupa cum este bine; dupa cum a lasat Dumnezeu. Caci intre lesbianism si incest nu este nici o diferenta. Ambele sunt condamnabile. Aaaaa, ca nu le condamna statul, asta e altceva; dar daca statul aproba o lege, nu inseamna ca aceasta este aprobata si de Dumnezeu. Oare statul este constiinta noastra? Statul ne formeaza caracterele? Se pare ca celor mai multi dintre noi, da. Dar daca ma las format de legea statului, dupa legile acestuia eu ajung pe o treapta mai jos decat animalele, deoarece ele nu au ratiune si judecata, dar eu da.
Abordarea ta trebuie sa fie cea de sustinere, de toleranta fata de aceste persoane care simt altfel si care sunt considerate "ciudate" de semenii lor. Nu e simplu sa ai printre apropiati persoane cu o alta orientare sexuala, dar si ei sunt oameni. Pentru ea e o normalitate, iar a fi lesbiana nu este o crima. Nu este cel mai mare defect sau pacat al omului. Da-i o sansa, si vei avea ocazia sa descoperi ca e un om deosebit, poate mult mai prieten decat unul care nu are o astfel de... "problema".
De ce crezi tu,ca "drumul cel bun","calea cea dreapta",sunt cele pe care le stii TU? Fiecare, isi poate alege drumul pe care IL CREDE EL DE CUVIINTA, CA ESTE BUN PENTRU VIITORUL LUI!
Daca ii esti cu adevarat prietena foarte buna, poti doar sa o sustii, sa ii accepti optiunea sexuala.Are dreptate,cand afirma ca a fi gay,nu inseamna ca esti bolnav psihic! Poate la un moment dat,v-a decide sa nu mai fie lesbiana, poate este doar un moft de adolescenta, care vrea sa le incerce pe toate.
Si crede-ma, ca ceea ce te-am sfatuit, nu vine din partea unui copil!
Bai omule, daca cineva s-a nascut pe ivers, pe invers ramane.Nu o poti aduce pe "calea cea drepta".Cu ce te deranjeaza ca e lesbiana.Las-o in pace!
Daca tu esti prea incuiata la minte ca sa accepti astfel de persoane in jurul tau, atunci las-o in pace sa isi faca alti prieteni care sa o accepte. si ei sunt oameni, si nu suntem noi in masura de a spune ce este si ce nu normal. normalitatea unuia nu trebuie sa reprezinte neaparat si normalitatea altuia/altora.
Calea dreapta?
nu cred ca noi suntem in masura sa decidem pentru cineva daca o anume cale e dreapta sa nu.tot ce putem face e sa le expunem ideea care noua ni se pare corecta suspectand ca X a facut o greseala.
nu cred ca o vei pierde doar pentru faptul ca ea este gay.nu vad ce anume v-ar sta in calea prieteniei.
eu studiez psihologia si una dintre cele mai intalnite probleme e exact asta, si nu este o problema psihologica, nu este nici ceva cu care te nasti.este ceva ce alegi.
fiecare din noi avem drumu nostru, nu putem controla pe ce drum sa o apuce o prietena, putem doar sa o incurajam, chiar daca asta intra in direct conflict cu etica noastra.
cunosc persoane gay, iar eu ca si baiat urasc aceast manifestare.insa nu urasc persoana, urasc ideologia in sine.
Nu este nimic in neregula cu a fi lesbiana. Este o orientare sexuala, la urma urmei este intimitatea ei cu cine vrea o relatie de cuplu si de cine se simte atrasa. Din ce spui, trag concluzia ca tu esti heterosexuala. O solutie poate nu simpla, insa care probabil ar ajuta cel mai bine prietenia voastra, ar fi respectul reciproc al fiecareia pentru orientarea si intimitatea celeilalte, adica: tu nu incerci sa o "convingi" sa fie heterosexuala, ea nu incearca sa te "convinga" sa fii lesbiana. Daca nu poti tolera acest aspect al personalitatii ei, este ceva ce tine de tine si de convingerile tale, nu de ea. Spui ca nu vrei sa o pierzi, deci probabil prietenia voastra este importanta pentru tine - tine minte ca ea este mai mult decat lesbianismul ei. Probabil te-ar ajuta sa gandesti in alte cuvinte, nu neaparat ca orientarea ta este "calea cea dreapta" si ea este "pe invers" (decat ar trebui, se subintelege). Sper sa reusiti sa treceti peste diferenta asta dintre voi. Si ea are ceva de spus in asta, depinde si de firea ei cat o deranjeaza sau nu ceea ce ii spui si felul in care iti expui parerea. Totusi, in general, prieteni buni tind sa fie cei care se accepta reciproc si se sustin.
Buna! Intr-adevar, asta e ceva din nastere..Asa te nasti. Din pacate, tu nu poti face decat sa o accepti asa cum este, si sa nu o judeci.Nu e vina ei!
De ce s-o pierzi? Dacă ești prietena ei accept-o. Nu este ceva anormal, iar dacă ești prietena ei o tratezi ca atare.
Sexualitatea nu este o temă care din punctul meu de vedere nu ar trebui să strice relații (de prietenie, colegialitate, familie).
Este ceva ce fiecare alege, iar subsemnata cred că e perfect conștientă de ceea ce face.
Sunt de acord cu tine stark47 si mersi tuturor pentru sfaturi da am să o susțin însă vreau să insinuez ca de curand a devenit lebsi si ca ideea asta mă cam ingrijora deoarece nu stiam ce o apucaseră... Ms tuturor Ma mai gândesc cui dau FUNDITA
Apokales întreabă: