Mancare gatita dar fara sa includa aragazul:salata de rosii cu peste in suc propriu, din conserva.Este o mancare usoara, sanatoasa, usor de facut, fara a folosi aragazul.
Rosii+castravete+ceapa+foarte putina sare+putin otet de miere cu mere+o conserva (macrou sau sardina)peste in suc propriu.Se amesteca foarte usor.
Amesteca peste (tuna) dintr-o conserva cu putina ceapa taiata mic, patrunjel taiat, coaja de lamaie rasa (dupa ce o speli bine), sare si piper. Taie 2-3 ardei grasi in jumate, curata-i si umplei cu amestecatura aia. Pune alaturi cateva felii de paine stropite cu ulei de masline (prajita ar fi mai buna, dar merge si asa), cateva felii de branza si cateva masline si gata masa.
Salata, sandwichi-uri, in general gustari reci, daca ai bani comanda niste pizza sau mergi tu intr-un Carrefour si cumpara mancare gatita
Fa un sandwich la aparat, sau prajeste niste paine la prajitor si pune pe ea margarina, cascaval, sunca sau ceva. Daca nu e bine, fa o supa rolton.
Mancare gatita fara aragaz nu se prea poate, insa daca chiar insisti ai putea pregati o salata. Daca nu, cel mai usor este de facut o ciorba.
In concluzie ciorba se pregateste asa:
Intr-o oala se pun 3-4 linguri de ulei si se lasa pana se incinge, atunci pui la dinstuit ceapa cu carnea si dupa s-au rumenit putin, fara sa se arda, adaugi morcovi, ardei, telina(radacina), gulie si daca vrei si putina varza(Bineinteles toate taiate bucati mici). Dupa vreo 10 minute dupa ce s-au pregatit putin toate adaugi rosiile taiate cuburi. Trebuie sa le adaugi ultimele pentru ca se fac foarte repede. Dupa ce s-au dinstuit toate legumele adaugi apa calda cat sa umpli 3/4 oala si lasi pana fierbe tot, aprox. vreo 1ora-2.
Poti incerca si sa faci paste/spaghetti, ai nevoie de un pachet de paste, niste carne(gen bacon) si niste ceapa.
Pui o oala de apa la fiert(cate 1l de apa pentru fiecare 100g paste) si o lasi pana fierbe. Cand incepe sa fiarba adaugi pastele si le lasi la fiert mai putin cu 2 minute decat scrie pe pachet ca sa fie fierte "Al dente". In timpul asta pregatesti o a doua oala unde vei prepara sosul. pui 5-6 linguri de ulei, dinstui ceapa taiata bucati, dupa ce e caramelizata adaugi si carnea si o lasi pana se face crocanta. Dupa aceea adaugi un borcan de sos pentru paste, si lasi sa dea un clocot. Cand sunt fierte pastele le scurgi de apa si adaugi sosul peste ele.
Sunt cele mai simple retete pe care le stiu. Pentru paste mai exista varianta cu sos la plic, insa nu e asa bun ca cel din borcan.
Succes!
Prea complicat o.o mersi totusi pentru efort Iti dau vot