Scuze de raspuns dar asta mi-a venit in minte prima data. imi imaginam ca ai undeva la 3 poate 4 ani, iei opapusa si tipi la ea cat poti (probabil te mai si agiti in jurul ei) ceva de genul EU SUNT MAMA TA SI TI-AM ZIS SA FACI ASA SI ASA AI SA FACI BLA BLA BLA...
sa imi dau si eu cu parerea vizavi de ce ai putea face? cand mai face asta si prinzi un "moment de liniste" in care crezi ca te aude (de obicei nu te aud decat daca si tu strigi) spune-i ca nu te ajuta cu nimic, nu rezolva nimic ba din contra ai nevoie de ajutorul ei si te-ai bucura nespus de mult daca ea, prietena ta, mama ta (vorbesc de una si aceeasi perosna si ar fi de dorit sa folosesti termeni de genul-parinte, mama, prieten, indrumator, model...) ar fi langa tine si intr-adevar as ajuta. cel mai probabil n-o sa mearga din prima incercare dar daca mai ai odiscutie de genul si cand decibelii sunt in parametri normali ai sanse mari de reusita.
Daca nu o bagi in seama va tipa si mai rau si eu sunt o fire emotiva ..ar trebui sa.i spui, sa incerci sa vb cu ea ce te deranjeaza ..sa.i spui faptul ca te afecteaza cand tipa la tine. daca nu merge incearaca sa vb cu cineva care iti este apropiat ( tata matusa unchi ) din randul rudelor si sa.i explice. Prin faptul ca tipa din orice inseamna ca are o problema si isi varsa nervii pe tine o alta solutie ar fi sa o intrebi ce are pe suflet si sa aveti o discutie ca de la mama la fica