| Maria0916 a întrebat:

Hey TPU...azi am avut o mare cearta cu mama mea.Am iesit la un suc cu 2 prietene, si stia ca am iesit.si dupa jumatate de ora ma suna si ma cheama acasa sa o ajut sa care nu stiu ce cumparaturi.Eu era departe de casA,la o pizzerie, si i-am zis frumos ca nu pot sa ma ridic de la masa nici nu am terminat sucul de baut, si sa le las pe cele 2 prietene cu buza umflata.Si a inceput sa urle la mine ca eu nu o respect pe ea si ca de la o vreme fac doar ce vreau eu.si nu o mai ascult. Vreau sa va mai zic ca am varsta de 19 ani jumate, mai am 4 luni si fac 20, si ma tine inchisa in casa, eu la 9 jumate trebuie sa fiu in casa, dupa ora aia nu mai am ce cauta afara. daca sunt plecata de acasa de la 1 dupa amaiz, ma suna la 7 ca is plecata de dimineata de acasa.Azi cand ne-am certat si i-am reamintit ca vreau libertate, a zis ca eu nu imi asum responsabilitatile, si ca astea sunt regulile casei.si ca pe ea nu o intereseaza daca eu is stresata sau daca ceilalti rad de mine, eu la 9 jumate trebuie sa fiu in casa.Azi la telefon mi-a si zis sa imi fac bagajele si sa plec.Ca eu doar cand voi fi pe salariul meu voi avea libertate.Va rog ajutati-ma, ziceti-mi ce sa fac...

9 răspunsuri:
| 666_7474 a răspuns:

Buna! De ce o judecati? Totusi, exista copii la 12 ani care pierd noptile aiurea si parintii nu au nimic de obiectat, deci tu la 20 de ani, ar trebui sa ai tot dreptul sa faci ce vrei tu. Numai ca, atata timp cat stai acolo, e in regula sa respecti anumite reguli de bun-simt, dar nu iti poate impune. Sfatul meu este sa iti gasesti un serviciu, sa te muti la o prietena/ruda pana aduni niste bani si iti poti permite o chirie. Bafta!

| Dariusuu a răspuns:

Oricum la 19 ani mi se pare exagerat, cred că aşa te-a învăţat dar fii lângă ea când are nevoie de ceva şi data viitoare spune-i din timp.

O noapte liniştită îţi doresc.

| Exilee a răspuns:

Libertate? rolling on the floor Asculta-ti parintele. Ce-ai zice tu daca ai avea un astfel de copil ca tine? Degeaba ai 19 ani daca nu stii ce este aceea maturitate si responsabilitate. Esti zero!

| Maria0916 explică (pentru Exilee):

Sti tu ce ca eu nu cunosc acest termen de responsabilitate? stiu foarte bine, nu imi cunsoti copilaria si trecutul meu, voiam doar un raspuns.nu un repros, te rog iainte sa vb, gandeste...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca e defecta din fabrica, nu prea poti sa faci multe, daca a suferit pe parcurs vreo trauma, tot nu poti face nimic. laughing

| dianaaaaaaaaaaaaaaaaa a răspuns:

Of.ce mama ai! Eu una am 13 ani si imi zice ca la 11, maxim 11 si ceva sa fiu acasa. Imi pare rau pentru tine, dar nu prea ai ce sa faci..mama ta chiar nu te intelege. Adevarat, chiar nu puteai sa te scoli de la masa asa ca vrea ea s-o ajuti cu nu stiu ce treaba. Asta e chiar nesimtire. Dar poate si ea are putina dreptate, faci treba pe acasa? O ajuti la treburile casei? Daca da, atunci chiar nu stiu ce vrea de la tine. Daca iti zice sa iti faci bagajele si sa pleci, daca ai la cine sa te duci, du-te! Si sa nu mai zica ca nu o respecti, ai facut ceea ce ti-a ziswinking Iti doresc multa bafta happy kiss

| marc98 a răspuns:

Saraca de tine :* :* pai tot ce poti face e sa iti ceri iertare. Nu cred ca un parinte si-ar trimite propiul copil de acasa. Ar fi foarte nasol... stai linistita ca nu o sa te dea afara din casa :* :* succes...

| Maria0916 explică (pentru marc98):

De ce sa imi cer eu iertare? ca vreau libertate?

| marc98 a răspuns (pentru Maria0916):

Pai sa iti ceri iertare ca nu ai fost langa ea atunci... si apoi incepi sa ii explici ca ai o anumita varsta si ai si tu nevoie de libertate big grin