anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey TPU
ce as putea sa ma fac, cum sa ajut 2 persoane,un baiat si o fata,care nu imi plac cum fac ei.
fata,o fata care vrea iubiti,si daca nu stai cu ea daca ai iesit si o lasi singura,te sterge,si daca nu vi te cearta,si face si urat, si nu poti sta cu ea mereu, daca stai sa zicem de la ora 5-6 pana la 12 noaptea ea vrea si pana la 2, si de multe ori se supara pe tine,de alte ori te sterge.
si nu e ok asa ceva,e suparacioasa,si nu e bine,de multe ori de acuza si sa ca o inseli.
acum baiatul
acest baiat,se injura aproape cu toti,si cand ii spui sa se opreasca,el te ia pe tine si spune ca tu tii cu acei oameni cu care se cearta el,si nu e asa,tu incerci sa il ajuti,si sa nu isi mai consume nervii degeaba,pe niste persoane,adica sa le dai atentie,ca nu merita atentia ta,nu merita atentie.
era o faza cand iubita lui numai venea,si o alta fata ii a spus las-o hai la noi,el a inceput sa zica ca vrea sa il desparta de aia,dar nu a zis nimeni asa ceva,a zis doar sa nu se mai gandeasca la ea,si sa vina la noi adica sa petreaca timp cu noi,si nu e ok sa te injuri cu toti.
nu stiu ce sa ma fac nici cu el
il cunosc am incercat sa il ajut ii am trimis vocale si de multe ori, cand ii am explicat a inteles si a intrat pe o ureche, si pe alta ureche a iesit
baiatul are 20 de ani si eu am tot 20
fata de care am zis are 28
cum ii pot ajuta
ce au?
fata de 28 imi e iubita
ea a suferit si din alte relatii pentru ca asta mi-a zis

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Majoritatea fetelor fac asa.
E si iubita lui, si a ta?
AJUTOOORRR!

| Violleta2022 a răspuns:

S-a rusinat de ce a scris...si a fugit laughing

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cum ii pot ajuta? Nu poți.
ce au? Confuzie.

| dullcat a răspuns:

Incearca sa mai pui si niste semne de punctuatie in text, sa fie mai usor de citit.

Initial credeam ca vorbesti de doi adolescenti. Daca e real, ce pot sa zic mai mult de: mers obligatoriu la psiholog, aveti ambii probleme uriase pe care le proiectati pe ceilalti? Si cauta-ti pe cineva de varsta apropiata.

| anonimg a răspuns:

Și un medic taie și coase la loc, dar vindecarea o face organismul. Dacă organismul operat nu se vindecă, medicul nu are ce să facă.
Așa și în cazul tău cu fata și cu băiatul respectiv.
Oamenii trebuie să trăiască în ascultare de Dumnezeu și să se încreadă în El. Dumnezeu poate să vindece acolo unde medicul este depășit de situație, dar cu condiția ca omul să trăiască în ascultare de Dumnezeu și să se încreadă în El. Altfel, oamenii nu vor putea vedea minuni în viețile lor.
Ca cei doi să înțeleagă lucrurile i-ai pe amândoi și du-i la biserica adventistă de ziua a șaptea. Și chiar dacă și acolo le-ar intra pe o ureche și le-ar ieși pe cealaltă, repetarea "tratamentului" le-ar face bine.
Oamenii trebuie să ajungă dependenți de Dumnezeu. Doar atunci vor conștientiza că ei trebuie să aibă grijă deosebită de ei înșiși trup, minte și spirit.
Interesează-te de adresa și programul bisericii, și du-i fără să le spui unde. El, măcar de rușine nu va mai înjura și va începe să conștientizeze cât de urât este acest defect de caracter; iar ea va găsi liniște și pace. Și amândoi vor dori să mai meargă. Este singurul bine pe care îl poți face. Altfel, nu trebuie să fii unul care vede viitorul să-ți dai seama că fără Dumnezeu prietenii tăi îi vei vedea mergând împovărați în cabinetele de psihologie și luând tratament medicamentos.
Repet: este singurul bine pe care îl poți face pentru amândoi, fără costuri.

| gabicoo a răspuns:

Ce fumezi bre?

| Hyperion7 a răspuns:

Povestea asta, pare mai degrabă o adaptare la propria poveste de viață însă na, nu e treaba mea asta.
Din moment ce acel băiat se înjură cu toți, iar fata face de parcă are 2 ani, denotă că suferința pe care o cara tipa in spate, a ajuns la băiat.
Ideea e alta, daca știi că nu ești vindecat de poverile din trecut, de ce încerci să complici și alte vieți, cu speranța că o să facă cineva ceva.Traumele din trecut trebuie sa ți le vindeci singur happy
Cât despre poveste per total, eu personal aș lăsa-o să-și vadă de viața ei, daca viața mea pare o povară pentru dânsa big grin

| Vasilake a răspuns:

Vai tuuuuu...

| Vasilake a răspuns:

Daca vrei sa nu vrei sa ajuti nu poti ca nu vrei dar vrei!