Tatal tau e foarte posesiv.Nu e bine deloc.E genul de persoana care face totul doar cum vrea el.E greu sa stapanesti astfel de persoane. Daca va bate e bine sa anuntati politia, cu toate ca nici politia nu prea se ocupa de cazurile de violenta domestica.E adevarat, nu poti sa faci totul la 16 ani. Fuga de acasa nu e optiune, dar daca ai raporta accidentele la politia poate macar ai reusi sa stai cu o alta ruda.Parintii tai sunt divortati sau mama ta vitrega e fosta sotie a tatalui tau? Daca parintii sunt despartiti ai putea incerca sa stai cu mama ta.Incearca sa nu mai taci cand tatal tau de neindreptateste. Spune ca nu inveti? Spune-i ce note ai si ca trebuie sa ai grija de copilul mamei vitrege fiindca ea nu se ingrijeste bine nici macar de propriul copil! Spune ca nu faci nimic toata ziua? Arata-i cat ati muncit ieri, tu si sora ta! Trebuie sa intelegi ca si revolta e buna. Explica-i ca nu e normal ce face si ca nu sunteti sclave si ca nu poate sa se comporte asa cu propriile fete! Atrage-i atentia ca sora ta a fugit din cauza lui.Este de asemenea probabil ca tatal tau sa se comporte asa cum se comportau parintii lui cu el si de multe ori parintii au impresia ca daca parintii lor ii bateau etc. atunci ei trebuie sa-i urmeze.
Chiar nu e ok ce face tatal tau. Eu am o mama de genul asta, care ma pune sa fac toata treaba din casa si nu ma lasa mai deloc pe afara, iar pe sora mea mai mica o lasa sa faca ce vrea iar daca ea face o prostie e vina mea. Am un iubit care e student la medicina (eu am 16), care e singurul care ma intelege si imi ofera s mie sprijin, dar de care mama nici nu vrea sa auda. Ma vad cu el doar cand e mama la serviciu in weekend si ma asigur ca nu ma paraste sora-mea. Acuma eu te sfatuiesc sa continui sa-l ajuti pe tatal tau, da bate-i si tu cate un apropo de genula nevasta-ta de ce nu te ajuta si ea?/ De ce ea nu face nimic iar pe mine ma pui sa-mi rup spatele cu tiglele astea? Iar despre fratiorul tau, trebuie sa clarifici cu el faptul ca e copilul lui si al ei, iar tu nu ai vreo obligatie nici fata de el nici fata de ei sa ai grja de el. Macar sa aiba grija de copil daca tot nu face nimic. Iubitului tau spune-i prin ce treci, probabil ca si el iti va da niste sfaturi.
Eu zic sa te rogi Maicii Domnului vei vedea ca in cateva zile nu vei mai avea nicio problema. Iti garantez!