Imi pare rau pentru pierderea suferita.
Este foarte greusa o convingi, mai ales daca acolo are probabil un loc de munca.
Ar trebui sa o asculti pe mama ta si sa incerci sa te obisnuiesti cu statul acolo, sunt sigura ca iti vei face la fel de multi prieteni ca in Romania.
Succes!
Pai nu stiu de parinti depind multe lucruri.
Poti sa o convingi prin vorbe calde, induiosatoare ca acolo e casa ta si vrei inapoi.
Sau nu mai ai mult pana la 18 ani. Te duci singura in Romania si te angajezi.
Faza este si cu scoala.in Romania invatam foarte bine.eram a3a pe clasa, si aici in Italia e mai greu, si am note mai mici, si daca raman aici si la liceu sunt sigura ca nu o sa invat mai nimic, pentru ca stau mai mult cu gandul la romania.si nu vreau sa imi fac prieteni aici, nu stiti voi cum sunt italienii...
Scrie-i o scrisoare
Nu, pe bune, nici nu stii cat ajuta! asa, din vorbe, o data ca nu iti gasesti toate cuvintele potrivite si logica de moment, mai apoi ca nu gasesti intotdeauna urechi atente, si nu in ultimul rand, pen'ca din contraargumente maica-ta ori"te face", ori te enerveaza si va certati
Deci stai jos relaxata, scrie-i o scrisoare ampla cu toate motivele, si negociati sa stai in Romania (chiar si la un camin), pana termini liceul. Cred ca daca o scrii cum trebuie, scrisoarea o sa fie biletul tau de avion
PS. ca sa fie si mai teatral si de efect dramatic, sa o sperii bine si sa o faci sa o citeasca de 3 ori, pune-o pe masa si fugi de acasa vreo 2 zile
Te duci la o prietena si o faci sa se perpeleasca. Sa vezi ce o sa te inteleaga dupa-aia!
Pssst, sa nu zici la nimeni ce te-am sfatuit eu
Spune. i că moartea tatălui tău te. a afectat destul ca ea să te despartă si de prieteni. Spune. i că ai nevoie de ei pentru a trăi. Nu stiu poate ai să o iei cam tare dar daca esti dispusă sa faci orice pentru a veni in Ro. Merită! Apropo. Fii tare. Viata merge inainte!
Spune-i asta. Spune-i exact ce simti, cu siguranta ea te va intelege si va plange cu tine. Spune-i sa se puna in locul tau, cum s-ar simti? Totusi daca ea crede ca e mai bine pentru tine sa stai in Italia ascult-o pentru ca parintii ne vor doar binele. Poate nu vrea sa mai stai in Ro pentru ca ii va trezi amintiri urate dar cine stie...
anonim_4396 întreabă: