Buna! din tot ce am citit in povestea ta se vede clar ca aceasta PRIETENA nu e in toate mintile. poti sai vorbesti pe sleau (desi din ce vad nu prea merge), sa apelezi la cineva mai in varsta (diriginte invatator, mama,),sau sa o calmezi sa-i spui sa nu mai reactioneze asa, sa se potoleasca, cad despre starnitul altor colege impotriva ta trebuie sa iei masuri,nu cred ca celelalte nu tear crede cand ar vedea cum se comporta cu tine, fata aceea. Sper ca ti-am fost de ajutor, intr-un fel, macar ca si un sfat! Funda?!
Colega asta a ta ori are probleme psihice, ori e o piţipoancă. Numai alea sar în sus, ţopăie şi chiţăie aiurea. Ţi-a dat o palmă şi tu ce ai făcut? Trebuia s-o dai cu capul de ce apuci. Şi nu trebuia să-ţi repari singură lănţicurile, trebuia să i le dai ei să le repare şi să-i tragi şi o flegmă între ochi. Dacă tot te simpatizează atât de mult încât nu-ţi dă pace, spune-i măcar să se comporte mai frumos, să te respecte, să nu te lovească etc.
Sfatul meu este sa faci inapoi ceea ce iti face ea.
Probabil nu isi da seama cat este de enervanta... dar daca replica ta este exact comportamentul ei eu cred ca o sa se dea pe brazda!
Mai concret: inainte sa sara ea pe tine, sari tu pe ea; daca vezi ca e ocupata, sari pe ea; daca vezi ca face ceva ce ii face placere sari pe ea!
Ideea este sa faci acelasi lucru pe care il face ea dar sa il faci mai des si intr-un mod constant.
Pe sistemul ca "ce-i mult strica", probabil nu va trece mult timp pana cand se va indeparta de tine.
Desigur, in situatia asta ma vad nevoit sa iti spun ca daca faci asta nu vei fi privita cu ochi prea buni de diverse persoane si s-ar putea sa inceapa problemele si cu dirigii si directorul.
Oricum, daca faci asta eu iti recomand sa o faci in masura in care nu ai alta alternativa... si in plus poti sa te scapi usor daca apar problemele spunand simplu si clar:
"Va mai amintiti cand ea facea aceleasi lucruri cu mine iar eu v-am spus ca ma deranjeaza iar dumneavoastra nu ati luat nici o masura? Ei bine, din asta am inteles ca comportamentul ei este unul permis si pe care dumneavoastra il acceptati asadar nu vad de ce este o problema in cazul meu."
Dupa cum sper ca ti-ai dat seama, partea de mai sus se refera la faptul ca tu deja ai spus cui trebuia (diriginte, parintii respectivei "prietene" si apoi directorului) faptul ca te deranjeaza ceea ce ea face si vrei sa inceteze.
O alta parte buna in scenariul asta este ca daca lucrurile intr-adevar sunt peste puterile tale poti face o sesizare in cadrul Inspectoratului Scolar din judetul de care apartine orasul in care inveti.
Sper sa reusesti sa treci cu bine peste acest "hop"!
Mult succes!
P.S. In locul tau as prefera ca mai intai sa aleg calea diplomatiei si apoi sa trec la "razboi"... adica inainte sa te comporti cu ea cel putin asa cum se comporta ea cu tine, incearca sa iei legatura cu Inspectoratul Scolar din judetul vostru!
In alta ordine de idei m-as bucura daca ai intelege ca ceea ce ti-am sugerat legat de "comportamentul oglinda" in care faci ceea ce face "prietena" ta este pentru a incerca sa o faci sa inteleaga ca greseste ci nu sa te compari pe tine cu ea si sa ajungi dintr-un om bun un om asemeni celui care iti face tie rau!
Sper sa intelegi asta pentru ca eu consider ca este suficienta lumea rea in jurul nostru...
Înseamnă că ești o persoană importantă pentru ea! În locul tău o băteam, o schimbam radical . Nu îi mai permite să facă glumițe cu tine. Dacă vede că îi permiți, o să facă mai rău. Sper că te.am ajutat! Take care;*
Prefa-te ca iar sunteti cele mai bune prietene, doar asa ca sa te lase in pace. Dar, poti incerca o varianta mai matura, sa ai cu ea o discutie serioasa- poate ei chiar ii pare rau ca nu mai sunteti asa bune prietene cum ati fost. Fundita?
De cate ori mi-o zis ca mii prietena si de cate ori mi-o facut rau? Nici eu nu stiu.2 adulti au zis sa ma lase in pace, dar de cate ori vorbeam cu ea incepea sa-si ia lumea in cap.
Pai poti sa le ceri ajutorul cadrelor didactice si a parintilor. Poti sa le spui parintilor ei. Nu neaparat sa o ignori dar sa nu mai stai cu ea foarte mult, mai vorbesti cu ea dar mai putin. Si daca te agreseaza verbal sau fizic in continuare si nu se face nimic poti sa ii faci reclamatie. pup. Sper ca te-am ajutat. Imi pare rau ca esti in aceasta situatie
Te cate ori i-am facut observatia, ca o zis la director, dar ea ii asa de smechera incat se poate scoate orice ce problema si da vina pe celalalt
Ai ma ...nu vezi ca ai ceva ce ii place ei? du-te cu ea, si pana la urma scoate-o la un suc... pustiulica
1)Sunt fata.
2)Aia ii fosta mea cea mai buna prietena.
Pai parerea mea este ca ar trebui sa ii dai o palma si sa ii spui: Bai fato stai cuminte si potolestete.
Alexandragabriela93 întreabă: