| LazyÎnFiecareZiCăAşaVreauEu a întrebat:

sunt intr-o situatie mai dificila ca sa zic...tocmai am aflat ca eu cu parintii mei ma voi muta in Germania..si chestia este ca urasc aceasta idee adica nu m-au intrebat, ci m-au anuntat nici nu s-au intrebat care ar fi parerea mea si imi vine sa mor de nervi pentru ca nu vreau sa ma mut...am inteles ca 1 an nu voi face scoala si cand ma voi duce voi fi cu 1 an in urma adica cu clasa.1 an voi face pregatiri pentru germana,dar am inteles ca ma pot duce si la scoala. Ceea ce nu accept este ca imi va fi foarte greu sa comunic cu colegii, prietenii pentru ca eu de abia daca inteleg cuvintele, apoi sa le si vorbesc?! A fost cineva in situatia mea? Imi puteti da sfaturi sau macar sa ma ajutati cu niste idei? As fi recunoscatoarehappy

8 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Nu am fost in situatia ta dar mi-as fi dorit, te vei descurca si cu comunicarea, nu iti mai face atatea griji

| zurick a răspuns:

Salut! Esti norocoasa si eu as vrea sa merg in Germania! La inceput o sa-ti fie greu dar o sa te obisnuiesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Păi, chiar aş vrea să fiu în situaţia ta, sincer. Îmi place foarte mult Germania.
Ştii engleză? Cât înveţi germana, fă-ţi prieteni vorbind engleză. Sunt sigură că o ştiu şi pe aia majoritatea de acolo.

| LazyÎnFiecareZiCăAşaVreauEu explică (pentru anonim_4396):

Stiu engleza destul de bine, adica pot purta conversatii fara probleme pentru ca ma pasioneaza limba... oricum mersi am auzit ca se aseamana cu engleza dar nu chiar asa mult happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am aflat cu 2 ani inainte sa plecam din tara ca o sa se intample chestia asta si am facut cursuri de franceza tot cam doi ani. Sa stii ca atunci cand toti din jurul tau vorbesc limba aia, o inveti foarte usor. Mai ales daca zici ca o sa faci pregatire 1 an.

| LazyÎnFiecareZiCăAşaVreauEu explică (pentru anonim_4396):

Da pai presupun ca o sa o invat mai usor datorita motivatiei de a comunica cu cinevalaughing

| FearOfTheDark a răspuns:

Da,esti o persoana foarte norocoasa.Si eu as vrea sa plec in Germania, pacar ca la scoala fac engleza si franceza.
Germana e o limba grea, dar frumoasa.Adica...acum,mie imi place.
Din moment ce vei face meditatii 1 an, iti zic sa te pui la punct cu engleza.Pe acolo toti o stiu.Comunici cu prietenii, pun pariu ca acolo treaba e altfel.

| LazyÎnFiecareZiCăAşaVreauEu explică:

Multumesc tuturor pentru sfaturi, m-ati mai linistit happy