Binenteles, ca mama a gresit, a luat-o gura pe dinainte. Tu esti o eleva eminenta si ai surprin-o cu nota aceea mica. Daca tu ai fi invatat mai prost, nu ar fi fost o tragedie, dar asa.Trebuie s-o intelegi si ca totul sa fie bine, invata pentru data viitoare, ca mama ta e dependenta de nota zece. Daca nu-ti place matematica sau nu intelegi ceva, trebuie sa-i spui, ca sa te ajute cumva.Probabil isi face griji ca nu mai intri la liceu...
Draga mea nu e nesimtire, e un moment putin mai delicat in care tu ai luat o nota mica iar mama ta s-a suparat si a procedat ca atare. Nu trebuie sa fim rai si sa transformam acest moment intr-o tragedie.Sa fii sigura ca mama ta te iubeste si cred ca si ei îi pare rau de acest nefericit moment.
La suparare zicem multe lucruri pe care le regretam mai apoi
Mama ta nu a vrut sa te raneasca prin vorbele ei, a vrut sa iti spuna ca e important sa inveti mereu dar a cam exagerat pe alocuri
Oricum, iart-o pentru ca pana la urma e mama ta
Nu era cazul sa zica vorbele alea, probabil nu s-a gandit ca tu poti interpreta gresit, oricum, a vrut sa te influenteze intr-un fel, sa nu te lasi de carte. Hai sa-ti spun un secret, daca un parinte si-a dorit un copil nu are cum sa-i para rau, nu? Deci, de aici poti trage concluzia, vorbele spuse la nervi nu trebuie sa te afecteze, esti o tanara aspiranta pe caile vietii, trebuie sa te lasi modelata, parintii nu-ti vor rau, vor doar sa te impulsioneze putin. Bafta.
Nuuu! Nu ii pare rau! Te iubeste f tare si ii e teama sa nu incepi perioada aia de adolescenta in care nu ai chef sa inveti, te gandesti numai la "boyfriend" si devii deconcentrata.
Acum, dupa 1-2 zile de la incident e momentul sa discutati linistit. Pur si simplu ii explici de ce ai luat 6-le si ii spui ca te-ai simtit respinsa si renegata si suferi. Si vezi de ce crede mama ta ca esti "aroganta" si d-astea. Fii constienta ca nici noi, parintii nu "le stim pe toate" si ne speriem din orice nu e in rutina copilului. Si de-aici, pana la a exploda ca niste butoaie nu-i decat un pas. Te transformi in "ditai fata" si trebuie sa iti ajuti mama sa treaca peste un prag al dracului de greu de trecut. Propunere din experienta proprie. Eu aveam cu mama intelegerea: "Spun orice prostie, de dinainte sa o fac". Adica: "mama, maine am teza si mult de invatat. Asta inseamna ca la materiile X, Y nu pot sa invat, ca n-am timp. Ce fac? Stau la ore si risc un 4 sau chiulesc? Io ma gandesc sa chiulesc... O sa ma duc la biblioteca pana trec orele astea". Tin sa te anunt ca mama mi-a motivat vreo 20 de absente la un moment dat. Pe principiul "pai nu ti-am zis ca chiulesc?!" Bine, eu cu mama. Mama imi cumpara tigari (o anuntasem ca vreau sa fumez), imi facea programarea la gineco (o anuntasem ca imi incep viata sexuala)... Nu stiu daca si mama ta este atat de deschisa. Insa merita incercat. Fiindca poate fi cea mai pretioasa prietena din toate timpurile
Parintii spun multe la nervi. Trebuie sa intelegi din toate astea ca ai dezamagit'o si ca ar vrea mai mult de la tine. Ei cred, si rau fac, ca daca isi "injosesc" copii prin vorbe atunci or sa fie mai ambitiosi din dorinta de a le arata parintilor ca s'au inselat. Ma rog, faza e ca multi, cum probabil, esti si tu, se simt mai degraba descurajati decat ambitionati.
Da, te putem ajuta cu un sfat...probabil ca ai prins'o pe mama ta intr; un moment mai putin potrivit, ea vrea sa fi o eleva de nota 10mereu. Ceea ce ti-a spus despre mancare si etc sunt doar vorbe spuse la nervi si care pe moment nu le-a realizat, dansa nu vrea sa faci un obicei in a lua note mai micute(daca tu spui ca ai numai 10 FELICITARI) lasa uite vorbesti cu noi, te descarci la noi de ceea ce te framanta te ajutam si noi cum putem si pana la urma totul va fi bine...
Nu pune asta la suflet! S-a enervat, da ii trece. Pe ce clasa esti? Spune-i ca e responsabilitatea ta sa inveti, si nu a ei. Si ca o sa iei la fel de bine niste note de 10 pe langa nota aia.
Manele man peste sau sub ea glumeam imi vine s-o calc cu trenul ce dracu mi-a facut faza aia pentru un amarat de 6 si nu e cine stie ce dar a facut o mega-catastrofa, nu stiu dar cateodata imi vine sa plec de-acasanumai cand o aud ca incepe incerc sa evit dar na cauta intodeauna motiv de cearta ii mai zis eu vezi-ti de ale tale alea-alea nu te mai baga lasa-ma in pace ca scriu chestii de-astea, dar ea insista insista si unde a ajuns.Si a facut asa si cand i-am zis fratelui meu sa se duca dracu, ca cica ea nu suporta cuvantul dracu dar din dracii ma scoatesi cateodata am impresia ca tine mai mult la fratele meu de exemplu pe el il ajuta il imbraca il dezbraca cand se duce si vine de la scoala pe el il intreaba daca a mancat la scoala daca ii este foame pe cand pe mine daca nu-i zic eu ca mi-e foame m-ar lasa sa mor acolo.Stiti de cand n-a mai trecut mama pe la scoala cred ca din cls a 2-a si sunt a 6-a si mai tip la ea si face la fel acum ce vrea si ea am nervi si face crize cand vorbesc la tell daca o auziti va urcati pe pereti mult bine
Stai linistita. Orice parinte vrea binele copilului. Esti mult prea mica pentru a intelege frustrarile si chinurile prin care trec parintii pentru a te creste. Stai linistita, o sa ii treaca. Incearca sa te straduiesti mai mult data viitoare si ai sa vezi ca atunci cand o sa iei o nota mare o sa te stranga in brate si o sa te pupe.
Maikata sa obisnuit numai cu note de 10am si eu o colega care numai 10 a luat toata viata ei acum nu de mult a luat un 8 sau 9 la informatica si istorie si au venit parinti ei la scoala disperati ca o luat fica lor nota aceea de asta zic daca iei numa 10 se cam invata parinti cu nota mai trebuie si schimbata acum colega asta a mea s-a mutat la alt liceu! Crazy PeoplE
Sincer? mai tarziu a regretat ce a zis, dar nu a mai avut curajul sa iti spuna, sa nu ti se para tie ca e moale.
Dar pentru o nota este prea mare scandalul, eu as fi facut pentru altceva mai grav, dar asta, mi se pare depasit, mai ales ca esti de nota 10, oricine are si scapari, nimeni nu este perfect poti sa i-o zici si ei!
Oamenii cand sunt nervosi spun lucruri urate pe care nu-si dau seama pe moment. Ai sa vezi ca peste cateva zile ii va trece totul. Mama ta te va iubii mereu chiar daca vei lua note mici la scoala, pentru ca esti fiica ei. Asa ca nu trebuie sa ia la suflet tot ce-a zis ea atunci pentru ca era nervoasa si nu-si dadu seama ce vorbeste. Ai grija de tine :* Papa:*
Hugo, doar pentru ca a nimerit intr-un moment prost, asta nu e daca ar fi o scuza, si mama ta e chiar nesimtitta scuze ca o zic, dar asta e adev, daca as fi fost uh, as fi fugit de acasa pana mar cauta, sa vad ce face, eu iti zic parerea mea, asa as fi facut si i-as fi lasat un bilet de genul"bine, daca nu mai sunt fiica ta, atunci nu m are rost sa m traiesc cu o straina" si sa vezi ca isi va da seama ca a gresit, doamne, MAMELE DIN ZIUA DE AZI SPUN CA NUMAI ESTI FIICA LOR DOAR PENTRU UN 6? IMI FAC CRUCE
Eu cred ca mama era putin suparata iar vestea ta ca ai luat un 6 nu ia picat chiar f bine.Nu pune la suflet o sa-i trecaa mamei supararea.