| Larisa005 a întrebat:

Hi.
Prietena mea "cea mai buna", daca se poate numi asa, pur si simplu ma controleaza, adica nu am voie sa am acceasi prieteni ca ea pentru ca zice ca ii "fur" si ca devin mai cunoscuta decat ea, ceea ce o deranjeaza, + ca am senzatia ca sta cu mine pentru ca sunt singura din scoala care o accepta, iar uneori are momente cand ma ia peste picior si nu mai vorbeste cu mine si cand o intreb de ce face chestile astea spune ca eu nu vorbesc cu eastraight face. Mai rau e ca e genu de persoana care se crede "originala" si tot timpu imi reproseaza ca o copiez rolling eyes si + ca nu cred ca au fost momente cand sa nu o ajut cum am putut si am facut cum a zis ea iar a doua zi imi zicea ca nu a sups asa ceva si eu picam prost in anumite situati.
Deja 3 ani mi-au fost de ajuns, credeti ca ar trebui sa imi fac alti prieteni sau sa reusesc sa o schimb intr-un fel?

Răspuns Câştigător
| Noname_6326 a răspuns:

Ea nu se poate numi prietena ta. tu te poti numi prietena ei...nu cred ca o poti schimba intr-un fel pentru ca asta e stilul ei... poti vb cu ea ii poti spune"asculta-ma.eu nu te copiez.eu mereu te-am ajutat si ti-am fost alaturi.nu am vrut niciodata sa te supar si mai ales sa. ti fac vreun rau. dar m-am saturat sa imi comanzi tu viata nu st marioneta ta si m-am saturat sa-mi vb asa si sa imi faci reprosuri cand nu ai motive. ori te schimbi ori Adio" deci tu nu esti marioneta ei. ea ar trebui sa se schimbe atfel incat prietenia voastra sa se bazeze pe intelegere, respect, dragoste prieteneasca, sa va ajutati reciproc. o prietena e pentru a-ti fi alaturi si a te sfatui nu pentru a-ti comanda viata. dupa cum ai spus esti singura care sta cu ea.las-o singura tu poti avea si alti prieteni. ea apoi se poate schimba si se va intoarce la tine rugand-o sa o ierti.sau daca prefera sa fie asa va ramane complet singura.winking

19 răspunsuri:
| anad a răspuns:

Nu-ti e si nu ti-a fost prietena. E genul caruia "ii dai un deget si iti ia toata mana"! Nu o poti schimba si iti dau acelasi sfat: cauta-ti alte prietene care sa nu fie "originale", ci normale si care sa stie ce inseamna o prietena si sa se comporte ca atare.

| candycarrie a răspuns:

Deci iti repet si tie: prieteni iti poti face oricand! stiu ca e greu, stiu prin ce treci, am fost influentata mai bine de 5, 6 ani de "prietena mea" si chestia asta mi-a adus numai necazuri. deci daca era sa scriu pe atunci o intrebare pe TPU ar fi sunat EXACT CA SI A TA...eu zic sa ii da-i paceoh go on cat mai repede. nu te merita, tu ai suflet bun si poti avea alti prieteni care sa te aprecieze.

| Raluca_6071 a răspuns:

Nu o poti schimba.
Daca spui ca esti singura care vorbeste cu ea, atunci inseamna ca nimeni nu o suporta!
Deci tu de ce sa o suporti daca iti face toate astea?
Catutati alte prietene.
:*

| rex_2081 a răspuns:

De schimbat nici vorba.Cred ca e prea tarziu. Dar tu chiar crezi ca ea e prietena ta cu adevarat? O prietena adevarata iti ofera ajutorul neconditionat si nu te pune in situatii jenante.

| iasminhappypills a răspuns:

Well, de schimbat nu poti schimba un om decat daca vrea si el asta. Eu zic ca cel mai bine ar fi sa ai o discutie in privat cu ea si sa ii spui exact la obiect ferm dar nu raspicat ce te deranjeaza si spune-i daca vrei sa te mai aiba ca prietena sa se mai abtina iar daca nu merge spune-i ca nu esti cu nimic legata de ea si ca iti poti gasi foarte usor si alti prieteni poate chiar mai bun. Tine minte un prieten la nevoie se cunoaste iar daca ea nu-ti dovedeste decat santaj sau te critica, nu are rost. Incearca sa-ti faci un cerc mai mare de prieteni si sa o compari. Dar daca se intampla ca ea sa faca figuri la discutia voastra si sa zicem ca nu mai ramaneti prietene tu sa o saluti in continuare si de fiecare data cand te intreaba ceva raspundei calm si deschiswinking parerea mea

| anka_6296 a răspuns:

Eu zic ca daca are coportamnetul acesta sa iti cautzi alti priteni, si poate incerci sa vorbesti si cu ea despre acest lucru. Mai incearca sa comunici si cu alte fete ( baieti) cine e ea sa nu te lase u singura iti alegi prietenii si daca u esti singura din scoala care o suporta atunci e grav pentru ca ea chiar te foloseste, nu are cu cine sta si a venit la tine hmm nu mi se pare deloc normal deja 3 ani este mult incearca de acum sa iti faci si alti prieteni chiar daca ea nu este de acord. Poti fi si cu ea prietena dar sa ai si u putin spatiu si libertate, vorbeste cu ea fa'o sa inteleaga ca tu numai suporti, sper ca te'am ajutat :*

| DdDdde a răspuns:

Deci cand ti-am citit povestioara am ramas uimita, ceva de genul acesta mi se intampla si mie la fel zice ca o copiez si de fapt ea se ia dupa mine.Am invitat-o acum o saptamana la mine acasa pentru ca m-am mutat si am venit si cu pr mea cea mai buna din copilarie si parca ea statea in casa aia ii arata locurile deoarece fusese si inainte acolo si nu cred ca altii ar putea sa o supoarte deoarece cateodata se cam prosteste si incepe sa cante pe strada sau sa rada fara motiv(ceea ce este cam ciudat)...eu zic sa mai stai o zi doua cu ea sa vezi cum se mai comporta si daca nu iti place cum iti vorbeste sau daca iti zice ca o copiezi si chestii de genu cauta-ti altii prieteni sunt o gramada de copiii pe planeta astahappydoar nu e ea ultimu omhappy

| iuli a răspuns:

Astfel de oameni prefacuti nu merita prietenia ta. Integraza-te intr-un grup de oameni care sunt de treaba, care nu sunt gelosi pe tine. Sincer cred ca acea asa-zisa prietena e geloasa.

| emanuelf a răspuns:

Persoanele daca e sa se schimbe trebuie sa o faca singure. Nu poate NIMENI schimba o persoana atata timp cat acea persoana nu doreste. Nu esti tu de vina, ci are ea o problema personala. Iti sugerez sa-ti faci alti prieteni atata timp cat in preajma ei nu te simti bine! Nu va fi usor deoarece astfel de persoane sunt sacaitoare. Dar, cu timpul, vei gasi o solutie sunt sigur! Bafta!happy

| dya26 a răspuns:

Incearca sai explici sa fi mai dura sa nu te lasi copesita de ea, deonstreazai ca nu ea e sefa sau spune-i direct ca nu o mai suporti ca nu iti place cum se comporta cu tine

| Eliut a răspuns:

Georgi draga, Tania e vai de ea big hug come here :*

| Deeaa a răspuns:

Scapa de ea

| Laimy a răspuns:

Eu cred ca daca tii mult la ea si o stii tare bine, e nevoie s-a ii explici toate acestea pe mess sau in fata s-a ii zici ca trebuie s-a se schimbe, de nu, renunti la ea. Daca ea nu se schimba, ii spui ca aici se termina povestea voastra. Tu daca esti prietenoasa, sigur singura iti va fi mult mai bine socot eu, alti prieteni, alta atmosfera si te vei schimba si tu totodata.

| 4ndreea a răspuns:

Clar ai nevoie de alti prieteni...aceea nu-ti mai este prietena... ea doar te foloseste pentru ca nu are alte prietene. :* bafta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poi iti convine sa stai la cheremu ei?laughing
O bateam daca eram in locu tau si i furam si prieteni
E alegerea ta.tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai bine o lasi balta si ii "furi"cum zice pe toti cei care o baca in seama.Nu mi se prea pare normal cand o persoana isi bate joc de tine sa o ajuti, si sa mai faci si ce spune ea.Mai bine nu mai vorbiti niciodata si daca vine la tine sa ii raspunzi cum iti raspundea ea tie. O sa vezi cum o sa se schimbe cand nimeni nu mai vorbeste cu ea si cand o sa i se raspunda cu aceeasi moneda. Dar totusi cred ca in prietenia voastra nu mai poate fi salvat nimic.Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De unde esti
?
poate pot sati vb

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fii directa spune-i in fata cu am facut si eu cu cea mai buna prietena a mea cara la fel ma controla

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hey! si eu am patit-o dar sfatul meu este:incearca sa ii demonstrezi ca nu o copiezi, facand lucrurile care-ti plac si aminteste-ti impreuna cu ea de lucrurile frumoase petrecute impreuna, si de asemenea incerca sa vorbesti cu ea pentru a-ti spune ce nu ii convine la tine sau ce defecte crede ca ai astfel incearca sa nu faci ce iti reproseaza ea... SPER CA TI-AM FOST DE FOLOS...