anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hi TPU, am o problema de familie. Dupa toate indiciile tata s`a saturat de mama( asta i-a zis tata bunicului, la rindul sau care i-a zis mamei) si vrea sa se desparta, deoarece ea tipa la el cind consuma mult alcool. Cum as putea face ca sa-i fac sa se razgindeasca?! Pentru ca sincer, nu`mi doresc deloc asta si stiu ca pe mama o va afecta. sad Ceva idei?! Mersi mult + funda! love struck

18 răspunsuri:
| irynutza a răspuns:

Spune-le parintilor tai ca nu vrei sa se desparta si incearca sa-i faci sa inteleaga ca suferi si ca esti afectat...mult noroc! :*

Răspuns utilizator avertizat
| TaviPolistu a răspuns:

Pur si simplu zii tatalui tau sa nu mai bee fiind ca te afecteaza raubig grin, si mamei tale sa nu mai tipe la el daca beabig grinbig grinbig grin
sper ca ti-am fost de ajutor! funta?happy

| AllexxD a răspuns:

Heii happy Asemenea probleme am si eu acasa dar am vorbit cu parintii mei si i-am facut sa inteleaga. Le explici, ca tu nu vrei ca ei sa se desparta si ca pe tine te va afecta asta, iar daca te iubesc cu adevarat ei vor ramane impreuna de dragul tau ^^. La mine a functionat! Baftaa`!

| asdfghjklqwertyuiopzxcvbnm a răspuns:

Buna.Ai putea sa le spui ca ar trebui sa se gandeasca si la tine.Ca tu vei avea nevoie de amandoi mereu, nu doar intr-o anumita perioada a saptamanii/lunii.Asa cum nici divortul nu este greseala ta, nici reunirea parintilor nu poate fi indeplinita de catre copil. Si in majoritatea cazurilor, aceasta nici nu se intampla, desi multi doresc refacerea casatoriei parintilor si chiar si incearca tot felul de metode care au impresia ca vor functiona. Daca vei fi cuminte ca un ingeras acasa (cine poate face asta?) si daca vei lua numai note de 10 la scoala (un lucru tare greu), ii vei face pe parintii tai sa fie fericiti si mandri de tine, insa aceasta nu ii va aduce din nou impreuna. Ce se va intampla in viitor? Pentru copilul unei familii divortate, viitorul poate insemna parinti vitregi. Nu te astepta ca totul sa mearga perfect tot timpul.

Este foarte greu sa treci printr-un divort, dar incearca sa iti aduci aminte ca sunt multi in aceasta situatie si ca, de obicei, totul se termina cu bine. De fapt, cu toate ca totul pare negru acum, s-ar putea sa fi surprins de cat de bine se vor rezolva toate problemele.

| pwp a răspuns:

Tatal tau ar trebui internat la o clinica de dezalcoolizare...altfel se vor desparti.

| cipailina a răspuns:

Mi-ar placea sa fie usor de rezolvat, insa nu e chiar asa. Tu nu poti sa ii faci sa se razgandeasca, asta e decizia lor. Tu ai putea insa sa incerci sa discuti cu ei sau sa ii rogi sa mearga la un psiholog sa le dea un sfat. Nu poti sa ii ameninti cum ar fi ''daca nu va impacati fug de acasa'', deoarece ei vor continua sa se certe, poate nu o vor face cat esti prezenta, dar cand vor fi singuri ...toate sansele. Totusi s-ar putea ca stand din nou impreuna si sa nu se certe de fata cu tine, probabil va deveni obisnuit sa nu se mai certe deloc, insa nu sunt sigura. Eu sper sa se impace din nou. Baftahappy

| Swallow a răspuns (pentru AllexxD):

Mersi si felicitari ca la tine a functionat happy

| JosePpPp a răspuns:

Si eu am trecut prin tampenia asta la o varsta destul de frageda, s-au despartit totusi, tot din cauza bauturii. mama e mai bine fara el zic eu deoarece era mai mult o paguba in casa din cauza consumului de alcool. as intreba cati ani ai? pe mine nu m-a afectat rau despartirea pentru ca sunt mai indiferent de fire dar mai am un frate mai mic care ii duce dorul. tare chiar. si mama si tata cand se vad nu se suporta, inca se cearta chiar si pe strada straight face. pana mi s-a pus odata pata si am vb si cu mama si cu tata sa ne intalnim undeva. pana la urma tata a venit inapoi acasa sa vorbim. eu stiam ca iese cu scandal si pana la urma in nervi creeati atunci i-am pus pe aman2 la locul lor cu forta bruta straight face. si cand s-au vazut inferiori au discutat normal straight face si tot nu am rezolvat nimic... discuta cu ei. asta ori le face un bine ori pune capat relatie ceea ce ar fi naspa straight face iti urez noroc big hug si scuze ca ti-am bagat numai prostii in cap

| Swallow a răspuns (pentru pwp):

Nu e un alcoolic cas a fie internat chiar intr-o clinica.

| Swallow a răspuns (pentru JosePpPp):

15 ani.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai dupa parerea mea pe tine si pe mama ta va va afecta mult mai mult daca stai in preajma unui om betiv dupa cum l-ai descris tu. Fiecare avem probleme de familie. Si eu am si parintii mei reau la un pas de divort dar cand mama i-a spus tatei ca vrea sa divorteze tata nu a acceptat si atunci au rams impreuna cu conditia de a o asculta si pe mama. Si suntem fericiti desi uneori mi-as fi dorit sa divorteze. Oricum succes! happy

| Swallow a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu l-am facut betiv. Ocazional doar consuma, insa destul de mult.

| AllexxD a răspuns (pentru Swallow):

Merciwinking multa bafta, sper sa rezolvi si tu happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Swallow):

Pai asta e altceva, tu ai spus ca mama ta striga la el atunci cand consuma mult alcool. Oamenii care consuma mult alcol => betivi. Nu am vrut sa te jignesc sau ceva. Poate nu m-am exprimat corect... sorry.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Mama ta ar trebui să-l lase și nu invers. După că este un "alcoolist" mai face și atât circ.
Trebuie să aveți o ședință de familie, cu toți memebrii prezenți. Separarea nu este ultima soluție într-o căsnicie.
Pa, pa.

| aurora50scumpika a răspuns:

Parintii mei s-au despartit cand eu aveam numai 6 ani..Eu nu am incercat sa ma bag niciodata intre ei am considerat ca sunt pb lor. dar la tine e diferit trebuie sa intervii deoarece tu esti deja mare si te ar afecta foarte mult..incearca sa vorbesti cu tatal tau!

| annonnimus a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa vorbesti cu ei si sa le zici ca te afecteaza situatia dar sincer nu cred ca ar trebui sa le zici ca pentru tine ar trebui sa ramana impreuna. Gandeste-te ca asa vor ramane impreuna pentru tine si in fata ta vor pretinde ca totul e ok si in spate nici macar nu ar vorbii, deci ai traii intr-o minciuna mai mare ca tine. Nu cred ca vrei sa traiesti in minciuna totusi. Roag-ai sa faca in asa fel incat sa fie bine pentru toti. Daca se despart ok, dar sa nu uite ca au un copil de care trebuie sa aiba grija impreuna daca raman impreuna sa incerce sa isi rezolve probleme si sa traiti in pace si liniste.