Sunt și părinți toxici, din păcate.
Eu nu sunt întreținută de părinți, am apartamentul meu, cumpărat din banii câștigați de mine, lucrez, cu toate astea și la vârsta asta(37 de ani) părinții vor să îmi dirijeze viața.
Din păcate pe astfel de părinți nu i mai putem schimba.
Bineînțeles.Mama își dorește ce este mai bun pentru copil.La 18 ani mintea nu e coaptă deși teoretic devii "adult". Daca mama consideră că este cazul să facă asta, este cu intenție bună
La 18 ani copilu e liber sa lucreze, sa plătească chirie, sa se întrețină, sa își sponsorizeze singur convingerile diferite de ale părinților.
Adevarat a inviat. Da, dar nu in masura in care sa iti striveasca tie nevoia de independenta sau personalitatea.Ar trebuie sa fie acolo sa te ghideze si daca tu doresti sa faci altfel, ok, dar apoi sa nu vii la ea plangand. Iar din punct de vedere legal poti face ce vrei, si esti doar tu responsabil.
Cata vreme locuiesti in casa parintilor si ei te intretin pe tine, da, iti pot spune ce sa faci.
Atata timp cat depinzi material si financiar de parinti, da. Dar unu este zisul si altul facutul.
Adevarat a inviat! Da, atata vreme cat copilul nu este independent. Eu am fost dependenta de ai mei pana la 23 de ani, cand am terminat facultatea, dupa care mi-am gasit un serviciu si am plecat de acasa, dar cat am fost acasa faceam ce spunea maica-mea. Bine, cu mici exceptii doar o instiintam ca fac cutare lucru sau ca ma duc in cutare loc, insa ea avea si incredere in mine si nu imi impunea chiar orice, ci doar chestiile de bun simt.
Într-un fel da, e corect și normal. Iar intr-un alt fel nu prea e normal. Nu ar fi normal să îți zică tot ceea ce să faci, pentru că acum ești major, poți să faci și tu anumite lucruri. Iar dacă greșești cu ceva, îți asumi. Însă, dacă stai în casa părinților, și nu ai o vârstă de peste 20 ani, atunci da mai e normal să îți zică unele lucruri pe care ar trebui să le faci.