Bună seara! Nu pune la suflet ceea ce a zis ea, e copil, după cum ai zis si tu, are 5 ani, deci maturitate zero nimic, nimeni nu stie data mortii, asa ca ea vorbeste din ceea ce aude in casă, poate stă cu bunicii din partea tatalui, sau rude, si atunci daca acele rude au urît o pe sora ta, adică pe mama fetei, este si normal (după părerea lor) sa se exprime cum le vine la gură, mai ales in momente de nervi sau de ce nu de betie, daca se consumă alcool, ce vârsta a avut sora dv de a murit? Dar dv ce vârstă ave ti? Multumesc. Sora a decedat demult? Cîti copii avea? Dvs ave ti copii?
Cu siguranta nu ar trebui sa te ingrijorezi. A fost doar o simpla vorba, o simpla gluma pe care, probabil, nepoata ta a auzit-o undeva.
Tu cati ani ai, 6-7 ani?
Cum este posibil sa pleci urechea la ceea ce spune un copilas de 5 ani?
Nu stiu ce e mai amuzant, naivitatatea ta sau ce a spus nepoata ta. Eu daca eram in locul tau radeam si eu.
In situatii din astea intrebi "ce vrei sa spui" si te lamuresti. Si incurajezi mai departe discutia "explica-mi" etc.
La ras la fel: "ce te-a amuzat?".
La 5 ani nu intelege moartea asa cum o intelegi tu. Probabil o fi avand o conceptie mai amuzanta despre moarte.
Copiii pot face glume de genul.Cine stie ce o fi auzit pe la desene.Eu nu cred ca ar trebui sa te sperii.Nu ai intrebat-o ce a vrut sa spuna?