| Madalina_2286 a întrebat:

Ieri mama a venit cu noul ei iubit acasa.Nu este roman deci nu stiu cum o sa pot trai cu el, mai ales ca el vrea sa se casatoreasca cu mama.Mai are un fiu, nici ala nu vorbeste romana.Cand au venit mi-a adus un lantisor, nu stiu, poate a crezut ca o sa ma faca sa il plac. El ma tot intreba chestii in engleza, daca cred ca este potrivit pentru mama si etc! Vorbeam pe engleza, ma rog s-au cunoscut pe internet, de aia nu prea am incredere in el.Cand au plecat i-am zis lui mama ca nu imi place de el si daca este sigura ca vrea sa traiasca cu el.Mama a zis ca nu ii pasa parerea mea, ca pot zice ce vreau oricum ea il considera un barbat bun si blah blah blah! Chiar nu vreau sa ii i-a locul lui tata.Ma gandesc ca daca mama o sa se casatoreasca cu acel tip eu nu o sa il mai pot vedea asa de des pe tatasad. Astazi vor veni sa doarma la noisad si chiar nu imi doresc.Plus ca nu o sa ne mai putem trai viata in modul in care m-am obisnuit.Mama imi tot zice ca nu o sa poata sa stea toata viata singura si ca s-a saturat sa fac fite.Cum ar trebui sa ma comport cu el, ca sa nu se supere mama?
Si credeti ca daca se va casatori cu el nu o sa il mai pot vedea des pe tata sau totul ramane neschimbat?

Răspuns Câştigător
| Gizăz a răspuns:

Tu nu ai niciun drept să te bagi în viața personală a mamei tale. Atât timp cât te întreține și se poartă decent cu tine tu nu ai voie să faci nazuri că altfel arăți doar ca o fetiță egoistă, răsfățată și egocentristă.
Mi se pare corect ce ți-a spus. Tu nici nu-ți cunoști posibilul tată vitreg dar deja ești ofensivă la adresa lui și ești suspicioasă cu privire la orice gest făcut de el. Da, probabil ți-a dat lăntișorul ăla să-l placi și pentru că așa a considerat decent dar asta nu înseamnă că a făcut un lucru rău sau că are intenții meschine. Comportamentul tău e acela al unui țânc răsfațat și vei fi pricina rautătilor în familia aia dacă continui așa. Fă niște eforturi ca să te-nțelegi cu ei, învață engleză și roagă-i să încerce să-nvete română ca să puteți comunica. Dacă se străduiește atunci e clar un om bun.

Vorbește cu mama ta despre tatăl tău adevărat și roag-o să te asigure că-l vei vedea la fel de des. Lasă comportamentul ăsta infantil de trei bani.

14 răspunsuri:
| tyana a răspuns:

Nu apreciez felul in care mama ta ti-a bagat practic pe gat acest om.Trebuia inainte sa te pregateasca, sa il cunosti, sa stati de vorba pe indelete.
E adevarat ca ea are tot dreptul din lume sa isi refaca viata dar din viata ei faci parte si tu acum si hotararile astea atat de importante, trebuie luate impreuna.Incearca sa faci insa un gest de maturitate(desi esti inca un copil) pentru mama ta si accepta acest barbat macar de dragul ei.
Relatia cu tatal tau cu siguranta ca va ramane mereu neschimbata si o sa il poti vedea la fel ca pana acum.Chiar daca divorteaza, parintii continua sa isi iubeasca la fel copii!

| JeSuisElle a răspuns:

Trebuie sa o lasi pe mama ta sa fie fericita orice om are o a doua sansa.Eu cred ca mama ta nu ar avea dreptul sa iti spuna ca nu ai voie sa iti mai vizitezi tatal tau natural. Iubitul mamei tale nu are cum sa i i-a locul tatalui tau adevarat si nici nu trebuie sa i spui. tata iubitului ei chiar daca te obliga mama ta. Tu nu ai nici o obligatie fata de acest om care o sa se casatoreasca mama ta doar tatal tau adevarat are acest drept. Eu consider ca trebuie sa te conporti frumos cu iubitul mamei tale dar sa nu il compari niciodata cu tatal tau deoarece el este un strain chiar daca mama ta il considera mai mult (iubesteti parinti adevarati dar daca simti ceva ciudat la iubitul mamei tale eu zic sa te muti cu tatal tau o perioada). Sper sa te ajute.

| florinell a răspuns:

Pai, nu stiu, sa-r putea sa se schimbe putin situatia, daca acel om a intrata in casa voastra, iti dai seama ca mama ta va tine cont si de parerile lui, dar sa stii ca eu daca as fi in locul tau, de fapt aparoape sunt, dar nu conteaza, eu as merge sa il vad pe tata de cate ori as avea eu chef si nu imi poate impune mie un strain ce sa fac si cum sa fac! Si pana la urama daca parintii tai nu sa-u inteles e mai bine ca sa-u despartit, chiar daca e dureros, atat pentru ei cat si pentru copiii, sa stii ca daca mama ta acum are un iubit nu inseamna ca ei nu ii pare rau ca nu a putu sa il aiba pe tatal copilului ei langa ea, nu ii e tot una, si parerea mea mea e ca tot tu trebuie sa fi pe primul ei plan, dar si fericirea ei la fel! Numai bine!

| Violent a răspuns:

Te inteleg foarte bine.Parintii mei tot s-au despartit in aceasta vara.Asta a fost un soc pentru mine. Dar tu daca vei dori cu adevarat sa-l vezi pe tatal tau nimic nu te va putea opri. Dar dupa ce se vor casatori cred ca se vor schimba unele lucruri in familia voastra dar trebuie sa mergi inainte si sa lasi trecutul in urma.Chiar imi pare rau ca atit de multe familii se despart, pacat.

| valThina a răspuns:

Parintii mei s-au despartit acum 12 ani din cauza ca tata avea c avea cu bautura.ma rog nu asta conteaza.si maam a avut cativa prieteni d atunci, dar nu a zis ca se va ajunge la casatorie cu ei.crede`ma e destul de greu sa cresti un copil sau 2 numai tu ca mama plus toate celelalte:casa, munca. dar faptul ca a zis ca nu o intereseaza problema ta e putin mai ciudat mai ales daca aveti o relatie ceva mai apropiata.
eu zic ca lantisorul ti l-a luat ca o mica atentie ca nu putea sa vina asa in casa/viata ta cu nimic ca nu e politicos. dar vreau sa te intreb el d unde e? adica din c tara? e bine ca stie sa vb engleza. poate o s amai inveti si d la ei ceva.fiul lui este d varsta ta? daca da puteti s afaceti cate ceva impreuna, poate chiar sa t ajute la englezahappy deci nu o lua ca pe ceva rau.
si da, mama ta are dreptul s aisi refaca viata si nu cred ca asta va influenta relatia dintre tine si tatal tau sau ca nu il vei mai putea vedea atat d deshappy
pune-te in locu ei(a mamei tale)si poate o sa iti dai seama ca pentru ea nu e usor si poate ca e fericita cu noul ei prieten.
vorbeste cu ei pe rand(cu prietenul mamei tale si cu fiul lui)si intreaba-i d trecutul lor, cum a cunoscut-o p mama ta.etc.
cu ei ar trebui s at comporti politicos ca cibe stie poate pana la urma t vei intelege bine cu ei si sa mai iti zic ceva: nu mereu prima impresie e si cea care e cea mai corecta:d
bafta, sper ca te-am ajutat si t astept cu raspuns la intrebarile p care ti le-am pus big grin

| xXxRaduxXx a răspuns:

Hmmm...foarte greu de zis...in primul rand incearca sa comunici cu el.

| CelMaiBlogger a răspuns:

Pai totul o sa ramana la alegerea ta. Daca tu doresti sa te intalnesti cu tatal tau la fel de des, nu te poate obliga nici macar mama ta sa nu o faci.Cu noul tatic te poti comporta ca si cum ar fi o ruda, politicos, etc.Asa nu o vei supara pe mama ta, deci nu va avea motive ca sa iti interzica sa faci ceva.

| buubuletsss a răspuns:

Nu.Parintii mei sunt divortati de 11 ani si ceva, mama cat si tata si-au gasit pe altcineva, cu partenera tatalui nu ma suport.ma considera o "amenintare" pentru casa, masina.intreaga avere a tatalui meu. trecand peste, cu "taicamiu vitreg" ma inteleg chiar foarte bine, nici mie nu mi-a placut de el la inceput din motivul ca eu eram obisnuita sa traiesc decat cu mama si fratele meu iar el se impunea in fata mea iar eu nu eram obisnuita, apoi cu timpul am inteles ca e pentru binele meu. Eu zic ca ar trebui sa-i oferi o sansa, pana la urma oricine merita prima sansa si probabil si a doua. Nu trage concluziile pana nu-l cunosti, stiu e greu. Nu vad de ce sa nu-l mai poti vedea pe tatal tau?! Maica-mea cu taica-miu nu au ramas in relatii prea bune dar eu ma vad cu el de cate ori se poate, e putin imi greu ca munceste ff mult si nah.

| Lucaci a răspuns:

Pai poti sa te muti cu tatal tau sau poti sa il accepti pe acest barbat in familia ta

| SunShine a răspuns:

Ar fi imposibil sa nu-l poti vizita... este tatal tau si ai dreptul sa-l vizitezi oricand si referitor la iubitul mamei tale incearca sa gasesti un mod sa te intelegi cu el si inainte sa se casatoreasca poarta o discutie cu el si intreaba-l daca o iubeste si daca este sigur ca vrea sa se casatoreasca dar vezi sa-ti raspunda sincer
Bafta:*

| MikiLovee a răspuns:

Hei te pot ajuta eu deoarece am fost intr-o situatie asemanatoare... ideea e in felul urmator mama ta nu poate traii toata viata singura dupa cum a spus si ea daca nu a putut fi fericita cu tatal tau inseamna ca a fost un motiv destul de grav daca s-au despartit tu nu trebuie sa il vezi pe noul iubit al mamei tale ca pe un rival pentru statutul de tata, el niciodata nu o sa fie ca tatal tau adevarat si nu cred ca ti-ar interzice sa iti vezi propriul tata. Eu zic sa il respecti si sa fi amabila, probabil lantisorul ti la luat ca un cadou nu trebuie sa il consider o portita de a incerca sa-ti fie tata. Eu cred ca nu e timpu sa te gandesti la casatorie avand in vedere ca numai acum ai avut ocazia sa il cunosti mai e pana acolo pana atunci trebuie sa se cunoasca si ei mai bine. Apropo de chestia ca e englez foarte bine te poate invata si pe tine mai multa engleza nici nu sti ce folositoare e in viata si cat o sa te poata ajuta. Asta e parerea mea si sfatul meu sper sa ti cont de ea si sa nu fi rautacioasa pentru ca numa rau iai face mamei tale ...cat despre relatia cu tatal tau ti-am spus el va ramane mereu TATAL TAU!
te pup si Bafta! (sper sa primesc o fundita )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stiu ca este greu pentru tine ca sa accepti in viata si in casa ta un barbat pe care nici nu-l cunosti. Nu va fi deloc usor, dar daca ii vei da o sansa, s-ar putea ca anume acest necunoscut sa fie jumatatea mamei tale. Faptul ca parintii tai doresc sa-si refaca viata cu alte persoane, nu inseamna ca ii vei pierde. Tatal tau a fost, este si va ramane tatal tau, iar tu nu vei inceta sa fii fetita lui. Ar fi bine sa discuti cu mama ta despre temerile pe care le ai vis-a-vis de o eventuala casatorie cu iubitul ei. Cu siguranta ea iti va fi alaturi si iti va spulbera orice temere. In general, orice neintelegere se rezolva prin comunicare.

| Bibutzu a răspuns:

Buna! Nu-Ti FaCe Griji! Probabil ca ai ajuns la o uarsta marisoara ( adolescenta) si mama ta ar vrea sa aiba pe cine langa ea crezand ca tu ai crescut si a avut destul grija de tine si ca acum trebuie sa se gandeasca si la ea! Bn inteleg ca si dansa greseste! Ar trebui sai pese ce crezy uh despre acel individ pentru ca esti fiica ei si esti sange din sangele sau! Plus ar trebui sa te intrebe daca il plaki ca tata sau macar ca prieten in viata ta~! Asta e greseala mamei tale!
Poarta-te frumos cu el, incearca sa il ajuti daca are nevoie de ceva si niciodata sa nu-i reprosezi faptul ca sia refacut viata pentru ac te poate alunga la tatal tau! Cat despre relatia cu adevaratul tau tata ar trebui sa ramana neschimbata pentru ca uh esti copilul lui si oricum nu trebuie sa fie neaparat mama prezenta puteti iesi la o prajitura sau un suc doar tu cu tatal tau daca mama sau noul ei iubit nu va suporta prezenta lui! ai putea sta cateva zile sa dormi la tatal tau bine inteles sa accepte si mama ta~! fundahee hee?

| Bubbulina_2682 a răspuns:

Poi.Complicat rau.

Daca parintii au divortat recent sau ceva de genu' tu te poti duce oricand la el.[ Daca-i sti adresahee hee ]

Cat despre cei 2...incearca sa-i cunosti, in mod special trecutul.
Poate ii judeci gresit poate ai dreptate. Daca mama ta nu te asculta spune-i ca tu te muti la tatal tau [ ca amentintare doar, daca nu chiar poti s-o faci daca mama ta continua tot asa ].
Incearca sa-i faci cunostinta acelui barbat cu tatal tau. Povesteste-i lui toate, poate o sa vorbeasca si el cu mama ta...

Tu ai incercat sa stai de vorba cu acel tip? sau stati de vorba toti 3!

Bafta! [ chiar ai nev.:*:*:* ]

Daca e ceva, iti dau sfaturi prin pm [ private message. ].