Pff,asta e o problema complexa si de multe ori ceea ce sustine cineva e doar o parte din adevar.NU zic ca n-ar trebui sa se ia masuri in cazul in care un copil chiar e grav abuzat, dar sa nu uitam ca unii copii ajung sa isi distruga viata cu propriile maini, ei zicand poate din pura prostie sau o suparare de moment ca sunt batuti sau ca mami si tati se poarta urat cu ei.Si cand realizeaza ce au facut e prea tarziu.Eu zic ca mai intervine o chestie aici:principiul care spune ca un parinte e singurul responsabil de educatia pe care i-o ofera copilului, eu sustin aceasta idee si cred ca statul nu ar trebui sa intervina decat in anumite cazuri unde abuzul e clar si repetat.
Cred ca oricine de pe acest site a primit cel putin o palma de la parinti. Face parte din educatie, nu este un abuz fizic, iar copilul nu va ramane traumatizat (vorbim aici de copii de cel putin 5 ani, daca e mai mic s-ar putea ca si o palma sa il afecteze foarte tare). Bineinteles ca si eu am mai fost atins usor de catre parinti meritat, cand i-am scos din sarite, insa acest lucru nu m-a impiedicat sa-i iert imediat, sa le port respect si sa-i iubesc. Eu unul cred ca nu-mi voi atinge copilul nici cu un deget pentru ca nu-mi sta deloc in fire, insa nu sunt absolut de acord cu conceptia acestor "iluminati" din Scandinavia. Daca un copil este cu adevarat abuzat, molestat sau mai stiu eu cum, daca se intampla des sa fie lovit, iar aceste lovituri depasesc "o palma usoara", atunci cu siguranta parintii acestuia trebuie decazuti din drepturi. Nu stiu nimic de cazul despre care vorbesti tu, deci nu pot sa-mi dau cu parerea.
Da, in tarile occidentale se intampla asta, chiar si in Romania se intampla, daca copilul merge si declara ca nu se intelege cu parintii sau ca-i maltratat, batut, infometat si altele, Serviciul Social il ia si-l duce in Casele de Copii, unde poate sta pana la 18 ani.
Deci, care-i problema?
Ce nu ai inteles?
Asta se intampla si in Romania si nu de azi si ieri, din totdeauna!
Bineinteles ca e o lege corect, de altfel legea exista si la noi, ca nu are nimeni grija sa o aplice e alta treaba.
romanii sun obisnuiti ca la ei acasa, pe principiul las ca merge si asa... vezi si pe sectantii aia din Norvegia, si cand li se impun reguli sar ca arsi.
Sunt de acord cu ce sta scris: "Nu cruta copilul de mustrare, caci daca-l vei lovi cu nuiaua nu va muri." (Proverbe.23:13)
Dar un copil ramane traumatizat daca cel ce loveste foloseste doar nuiaua si nu si dragostea.
Cine nu foloseste si dragostea, atunci acel parinte trebuie scos de indata din drepturi, sa nu mai aiba niciodata copii, si jumatate din venitul lui sa il imparta cu aceia care i-au fost copii.
Sunt multi copii care sunt certati pentru mai nimic; altii sunt certati la fiecare greseala; altii sunt certati fara sa fi facut nimic.
Eu as da o lege ca daca cineva vrea sa devina parinte, atunci statul sa asigure gratuit o scoala in privinta aceasta, scoala care sa nu fie mai putin de 20 de ani. Asa un om va invata cum sa-si educe copilul. Pai e normal ca s-a trezit gheorghe si cu maria sa faca copii cand amandoi se aprind usor la manie. E normal ca acesti oameni sa de-a nastere la copii? Desigur ca nu. Caracterele tebuiesc sa fie cizelate inainte de a intra intr-o relatie; iar cizmele murdare se lasa afara.
Incerci cu vorba buna dar cand vezi ca nu merge, un dos de laba face minuni. Stiu, o sa fie destui idioti care au de comentat cand aud asta dar am vazut destule pramatii de 7 8 ani care isi injura parintii ca la usa cortului si astia sunt cu " vai copilasu mamei, vai baietelul meu ". Cu pramatii de genul, vorba buna nu ajuta cu nimic. In timp ajung ca tiganii, la 18 ani iti dau in cap.
Da, legea trebuie respectata. De ce au mers acolo daca stiau ce prevede legea? Le-a luat copiii pentru ca-i abuzau fizica, verbal. Romanu` nu intelege ca copilul imita ce vede in casa, si ca el este principalul vinovat de educatia copilului.
Normal, la min' la țară am văzut doi copilaș jucându-se "de-a mama și de-a tata", iar unul din ei (ambi au în jur de vreo 3-4 ani), spunea cam așa : " Ai fost rău, acum să-ți d-au na-na." Și desigur că vorbele s-au materializat, adică i-a dat două la fund. Ce-au învățat asta d-au mai departe.