Salut,din cate vad tu te gandesti doar la aspectele negative ale vietii.Te-ai gandit vreodata cati oameni ar vrea sa fie in locul tau? Sa nu aiba griji, sa nu aiba ce face, sa aiba timp limber ca tine, sa aiba o sansa de a incepe totul de la zero, sa aiba ce manca si un acoperis sub cap.Ai o sansa perfecta de a incepe o noua pagina din viata ta.De ce nu ai rezolva rand pe rand fiecare problema? In ziua de azi nu e atat de greu sa cunosti oameni, poti incerca un club sportiv, club de lectura, sa iesi undeva la o discoteca sau pur si simplu sa te duci acolo unde se intilnesc tinerii la voi.E de ajuns un simplu "salut" si poti cunoaste multe persane.Totusi,prieteniile se leaga mult mai greu, poti cunoaste usor oameni, dar prieteni adevarati mai greu iti faci, desi e un proces placut.Gaseste-ti ocupatie, poti citi carti de dezvoltare personala sau de oriacare alt gen, poti practica sport si multe altele. Poate e inca devreme sa lucrezi la 19 ani, dar viata abia incepe acum, deci nu e nimic pierdut inca.Incearca sa vezi aspectele pozitive ale vietii,cand erai mic nu erai interesat sa cunosti persoane, acum esti, deci de ce nu ai incerca? Daca vei sta pe loc si te vei tot autotachina, nu vei ajunge nincaieri asa, trebuie sa actionezi, nu sa te gandesti mereu la rau.
Pai si du-te si inscrie-te in tot felul de organizatii, ong-uri, activitati etc. unde sa cunosti lume, socializezi, si tot ajungi sa-ti faci macar un prieten.
Imi dai un motiv sa imi schimb parerea despre viata si sa fiu fericit?
Motivul ești tu.
nu ma face nimic fericit.
Tot ce faci sunt sigur că e ok.
Ce îți lipsește?
Să fii cu cineva.
Crezi că ești unicul (unica), care stă în casă și îi lipsește un prieten(ă)?
Să spui în ce oraș stai și eu îți găsesc 20 de motive să ieși afară.
Asta e, vezi-ti de viata, de ce mai vrei tu sa faci si poate o sa-ti faci prieteni pe parcurs.
Am fost in situatia ta, foarte mult timp. Dupa 18 ani ai posibilitatea sa-ti schimbi singur viata. Gandeste-te la viitor, nu ca va fi la fel si ca vei fi trist toata viata, asa credeam si eu si viata te surprinde cand te astepti mai putin.
Nu cauta fericire in altii pentru ca nu esti fericit cu tine insuti inca.
Incearca, nu am cum sa-ti zic eu sau altcineva ce sa faci.
Ai inceput facultatea? Ai putea sa iti faci acolo prieteni, dar sa ai grija sa nu intri in niste anturaje proaste.
Motivul e foarte simplu, ca poti intoarce situatia asta la 180 de grade daca vrei, iar asta e frumusetea, ca poti face ce vrei daca intr-adevar vrei. Da, poti, va trebui sa lucrezi la tine, sa te imbunatatesti, sa renunti la cateva convingeri vechi si care s-ar putea sa te traga in jos, dar n-ai cum sa avansezi stand pe loc si facand acelasi lucru. E nebunie curata sa faci acelasi lucru si sa te astepti la un rezultat diferit
Tu ești cel mai bun motiv. Acum, la vârsta ta, ar trebui să înceapă adevărată provocare, să incepi sa trăiești, sa faci lucrurile pe care le visai de mic...
Viața e făcută să încerci, sa greșești, să înveți. Viața e făcută să faci ce îți face ție plăcere să faci, fără să te gândești ce vor spune alții despre tine. Viața e fericirea pe care o caută omul. Trebuie doar descoperită și înțeleasă.
Atunci când vei fi mulțumit cu tine, totul va veni de la sine.
Iesi afara, singur nu conteaza, sigur te va baga cineva in seama, in cluburi, biblioteci, oriunde. Fa-ti prieteni online daca nu si nu. Altecava nu stiu ce sa iti zic, cu parere de rau iti zic, esti un frustrat, e foarte usor sa iti faci prieteni, trebuie doar sa vrei sa incerci.
Burlacu006 întreabă: