Adica, de ce sa fie chinuit? Nici pe mine nu m-au lasat parintii sa-mi iau un catel, dar pana la urma i-am convins, aratandu-le cat de mult imi doresc. Acum depinde si ce rasa vrei tu, pe mine m-au lasat, dar doar cu conditia sa fie o rasa de talie mica (si eu stau tot la bloc ). Si sa stii ca e greu de dresat, mai ales daca nu-i acorzi mult timp...
Lipeste o poza cu un catel dragalas in bucatarie si, de cate ori ai ocazia, admira-l si starneste-i sa faca si ei acelasi lucru. Daca vad cat de mult iti plac cainii, or sa fie de acord sa-ti iei unul. Cu timpul, se vor juca ei mai mult decat tine si cainele se va atasa de stapanii casei care o sa-l trateze ca pe un copil. Sa ai grija de el!
Cainele este o responsabiliate pe un termen foarte lung. Gandeste-te ca zilnic trebuie sa il scoti afara de cate ori are nevoie sa isi faca "treaba", nu ai sa te plictisesti peste 3 ani? Probabil la asta se gandesc si parintii tai. Cainele in apartament latra cand aude zgomote, lasa par, apar problemele cu vecinii etc. Si eu sunt de parere ca un caine este mult mai fericit afara decat inchis intr-un apartament. Nu prea poti sa iti convingi parintii din pacate.