Esti intr-o situatie complicata si destul de delicata pentru tine, dar stiai asta deja, nu?
Iesi maine afara cu el si daca gesturile lui vor fi urmate de confirmarea banuielilor tale cum ca te place, atunci spune-i ca ti la prietenia voastra si ca o relatie v-ar compromite amicitia.
Un adevarat prieten ar trebui sa inteleaga anumite lucruri, dar aici intervine un subiect si mai delicat: Exista o prietenie adevarata, reala, bazata pe sentimente, ajutor si respect reciproc intre un baiat si o fata? Asta este intr-adevar discutabil!
Sfatul meu e sa ii respecti sentimentele pe care le are fata de tine, sa nu-l faci sa se simta ofensat, jignit, dat la o parte. Dar situatia trebuie lamurita frumos, cu calm si multa rabdare din partea amandurora. Daca intre voi chiar este prietenie, (desi personal imi rezerv anumite retineri privind subiectul mai sus amintit), atunci el va incerca sa te inteleaga, iar tu incearca sa-l asculti pana la capat, sa nu-ti schimbi comportamentul fata de el si, cum am mai spus, fi foarte rabdatoare cu el, nu-i este nici lui usor! Sper sa te fi putut ajuta! Bafta multa maine!
Iti place sa-l ai la indemana dar nu-l placi cat sa va si atingeti. In cazul asta ar trebui sa-i spui ca te-ai indragostit de cineva inainte sa faca el vreun pas, il salvezi de o respingere pe care o poate considera umilinta. Ce inseamna sa-ti placa de el ca si amic? Sa stii ca te admira, sa iti umpli timpul cu el fara a fi ceva romantic? Asta e similar cu "el te place, tu nu". Daca e asa, mai bine il lasi liber sa se imprieteneasca cu cineva care-l place, daca il tii ocupat ar putea spera ca iese ceva intre voi. Prieteniile pur platonice intre baieti si fete pot exista, dar sunt rare.
Pai nici daca ii zici in continuu ca nu poti la un moment dat isi va da seama. asa ca mai bine accepta propunerea lui iar cand va vedeti incearca sa te comporti frumos, dar sa ii dai de inteles ca "nu" daca de ex iti face avansuri, dar incearca sa te comporti amabil cu el, si daca iti zice ceva direct atunci incearca sa-i spui direct frumos ca il placi doar ca pe un prieten, dar nul rani. sper ca te-am ajutat, succes
Salut LoveIsMyDrug,
Lucrul acesta m-i s-a intamplat si mie dar eu eram in cealalta parte a baricadei. Fata a fost foarte inteleapta si nu m-a respins complet ci a spus ca prietenia dintre noi e cel mai important si inca nu isi doreste sa aiba un prieten in momentul acela. (aveam 17 ani)
Ce poti face? La fel. Spune-i ca pentru tine inseamna mai mult prietenia dintre voi si nu vrei sa ajungi sa strici amicitia ce ati creat-o. Mergi cu el in oras si bucurati-va de acest lucru.
Eu zic ca ar trebui sa te asiguri mai intai ca ceea ce crezi este adevarat. Poate ca te inseli in privinta sentimentelor lui.Lasa timpul sa rezolve totul, nu trebuie sa te agiti pentru ca o sa complici lucrurile.Mai bine incearca sa iti scoti din minte aceste ideii si daca el o sa iti spuna intr-adevar ca are sentimente profunde pentru tine ca si femeie/fata, atunci spune-i ca tu ti la el ca la un prieten si nu vrei sa il pierzi, cine stie poate fara sa vrei ai facut si tu unele gesturi prin care ia-i dat de inteles ca il placi.Succes! sper ca te-am ajutat.PA!
Lasate dusa de val, cine stie poate el ti sortitu si nu ti dai seama inca[nu poti sa l refuzi la infinit daca nu i spui de fapt ca tu il vezi de fapt ca pe un prieten si nu iubit]
Uite...daca nu vrei o relatie cu el incearca sa ii arati cat mai des ca sunteti ceea ce sunteti : NISTE BUNI PRIETENI. Cu unii baieti le poti scoate din cap "dragostea" asta "marita" mai usor, la altii merge mai greu. O scapare usoara ar fi sa ii spui "bro" [de la brother] si sa il pui pe el sa iti spuna tie "sis" [ de la sister]. Sa ii arati ca el pentru tine e un frate. Maine fa-i o "surpriza". Vino in oras cu cativa prieteni. Sa fie si baieti ca intre fete poate nu s-ar simti prea incantat. Va fi surprins si nu va putea face nimic. Nu il evita. Continua sa ai incredere in el si sa fiti buni prieteni. Eventual ii poti cere sfaturi despre cine iti place chestii...
Bafta!
Spune-i ca nu vrei sa iesiti doar voi doi. Cheamati si prietena cu tine sau spune-i sasi caute el un prieten astfel nu va indrazni sa faca nici un pas sa se apropie de tine!
Mda...am auzit si eu ca nu exista prietenie intre o fata si un baiat fara ca unul dintre el sa aiba sentimente mai "profunde"...dar nu am fost niciodata sigura de acest lucru.
SIncer sa fiu ar trebui sa il abordezi intr-o alta maniera. Ar trebui sa fii tu cea care faci primul pas si sa ii explici ca relatia voastra de prietenie este una stransa si nu ai dori ca el sa se schimbe pentru ca intr-o relatie pot aparea certuri si multe altele. Fi increzatoare in fortele tale si infunta adevarul cu cap. Multa Bafta