Se face cu regula de 3 simpla daca avionul (de pasageri) are o viteza medie de 960 km in 1 h, in cate h parcurge 680 km
Rezulta h = 0, 70 ore, deci mai putin de 1 ora
totul e aproximativ, avioanele acestea difera si ele de la model la model, viteza medie de deplasare poate fi mai mica sau mai mare de 960 km/h, am zis ca idee, insa diferentele din 'teren' nu vor fi mari.
EDIT : am facut matematica cu femeia de serviciu
8-9 ore pe drumurile din Romania? Nu cred :-))
Asa arata Google map, care este calculat foarte corect, pe drumurile din Romania, in urma unei statistici.
Exceptie fac situatiile cand tu alegi un traseu forestier, sau prin sate si comune neasfaltate, ca sa ajungi la aceeasi destinatie.
Google map selecteaza drumul principal cel mai rapid care are sosea nationala, asfaltata evident.
Va spune una care a fost cu goo gle maps prin Romania si nu-i chiar asa cum spuneti. Totusi este doar un motor de estimare, nu este prezent pe traseu ca sa dea indicatii exacte. Plus ca va garantez ca pe mine m-a dus domnul google prin niste coclauri de am zis ca nu mai ies de acolo :-))
Da vezi tu, nu faci toți cei 680 km cu viteza aia, că până ajunge la altitudine și când coboară are alte viteze
Da, de aceea am pus o viteza medie mai mică decât viteza avioanelor, ca să compenseze.