anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In caz de divort, cu un copil major, ce drepturi are copilul daca partajul nu sa facut iar el a stat in apartament 8 ani si sa ocupat de toate cheltuielile apartamentului, iar acum a venit tatal ca vrea partajul, el se alege cu ceva? (copilul)

5 răspunsuri:
miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Bunurile dobandite in timpul casatoriei apartin sotilor si acestea fac obiectul partajului. Copilul (chiar daca este major) nu poate beneficia de drept de proprietate asupra apartamentului numai in cazul in care unul dintre parinti renunta la dreptul sau in favoarea lui (a copilului).

| giovana a răspuns:

Pai... tatal nu se gandeste ca il lasa pe drumuri pe copil? Nu ai incercat sa vorbesti cu el? Ca nu a fost un sot bun am inteles, dar nici tata bun nu poate fi?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Intr-un caz de divort e un singur dosar dupa care se deschide dosarul incredintarii minorilor dupa care alt dosar al partajului.Deci sint 3 dosare cu ale aceleasi actiuni. Iar ca sa-ti raspund este ca acel copil nu se va alege cu nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Sunt două situaţii distincte: părintele cedează bunurile copilului în urma partajului (contract de vânzarea cumpărare cu clauză de întreţinere)şi moştenirea din partea defunctului (după decesul unuia sau a ambilor părinţi).
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

As avea si eu o intrebare. Dupa ce au divortat parintii mei, tata a castigat la proces sa vanda apartamentul si sa-i cedeze jumatate din bani mamei.Mama mi-a cedat mie partea ei, insa tata nu doreste sa dea nimic, nici nu vrea sa auda de mine.Cum fac sa obtin ceea ce apartine mamei? Tot in tribunal? Va rog daca poate cineva sa-mi raspunda.Multumesc.Georgia