| ClaraZ a întrebat:

In ce consta iubirea parintilor fata de copii? In a le oferi libertate sau protectie?batting eyelashes

14 răspunsuri:
| MoreTime a răspuns:

Protectie, fireste. Tu daca ai 100. 000 RON, ii imprastii peste tot stiind ca oricine ii poate lua, sau ii bagi intr-un loc sigur?

| alexcan a răspuns:

Eu cred ca iubirea parinteasca este alcatuita si din prietenie libertate si protectie impreuna fac ca copilul sa creasca intr-o armonie placuta ii poti da libertate pentru a vedea ce ii poate capul dar fiind si un prieten cu el in acelasi timp poti vorbi si lucurile ascunse... care poate intr-o relatie parentala pot fi foarte folositoare poti afla ce gandeste poti afla parerile lui sincere despre lucuri pe care tu ca parinte le vezi din alt unghi, lumea se schimba foarte rapid si tu vei avea o alta mentalitate prietenii lui/ei reali cu care interactioneaza in fiecare zi si un sunt de aceeasi varsta gandesc ca el si il influenteaza... si aici il poti ajuta tu ca parinte.

| Jadis a răspuns:

60% protectie 40% libertate

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai.si una si alta...adica parinti vor pentru noi tot binele din lume si de aceea de multe ori ne tin aproape de noi, si libertatea nu neo da. doar atunci cand au deplina incredere in noi...deobicei straight face

| RoberT_2406 a răspuns:

In libertatea de a-i proteja! happy

| Азбука a răspuns:

Protectie, libertate, incredere, sa existe comunicare...

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Gresit. Un parinte care te inchide in colivie sau unul care n-are idee pe unde-ti lumineaza ochisorii nu isi exteriorizeaza iubirea in momentul ala, ci isi exercita intr-un fel sau altul pozitia de parinte. Echilibrul este acolo unde te invata sa mergi: nu e bine nici sa te blocheze in pat ca sa nu ai de unde sa cazi, nu e bine nici sa te lase sa pleci nesupravegheat pana inveti sa mergi. E langa tine si iti formeaza deprinderile, lasandu-te si sa te manifesti, sa-ti dezvolti propria personalitate si face asta cu drag. Asta pur teoretic, ca n-am eu de unde sa stiu, doar ca am fost copil si mai vad pe la cunoscuti.

| Bacemi a răspuns:

Cate un pic din amandoua. Copilul trebuie sa inteleaga in primul rand ca parintele ii vrei binele. Sa stie ca daca face un lucru gresit va fi pedepsit. Si daca face asa cum trebuie va fi apreciat si va primi mai multa libertate. Comunicare cat de multa in primul rand. Un parinte este dator sa afle cum gandeste copilul sau si copilul pentru a capata libertate trebuie sa il asigure pe parinte ca gandeste corect.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si libertate si protectie. Dar niciuna in exces.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In oferirea dragostei, restul vin de la sine.

| fabiola a răspuns:

Ii dai libertate dar atunci cand nu stie ce sa faca cu ea intervine protectia... Dar sentimentele si formele de manifestare sunt mult mai multe cand vine vorba de iubire!

| MrDemonitzxa a răspuns:

Ambele. happy Un parinte isi protejeaza copilul din iubire fata de el, desigur in unele cazuri parinti sunt mult prea protectori si mult mai grijuli decat ar fi cazul iar copilul cand "prinde" ocazia. "isi ia zborul ". Fiecare parinte isi manifesta iubirea pentru copilul sau in mod diferitbatting eyelashes

| Zenithf a răspuns:

Bravo @cristacheceliute, un raspuns de fundita, parerea mea. big grin
Pai cam asta este, trebuie sa-l inveti, sa dobandeasca deprinderi folositoare, sa ajunga sa poata stea pe propriile picioare, si sa ramai intotdeauna sprijinul lui in caz de nevoie. Si as mai adauga sa-l mai inveti si de cele sfinte. thinking

| shtephie a răspuns:

Si libertate si protectie in acelasi timp trebuie parintii sa le ofere copiluluiwinking
Copilul nu trebuie tinul intr'un glob de sticlahappy
Trebuie sa existe incredere reciprocawinking intre copil-parinte si viceversawinking

Întrebări similare