anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In ce perioada a luni ramai insarcinata?

8 răspunsuri:
assiris
| assiris a răspuns:

In perioada fertila, nu tine de o data calendaristica ci depinde de pozitia fata de ciclul menstrual.

| mariazet45 a răspuns:

In perioada in care faci sex neprotejat poti ramane insarcinata. Nimic nu e mai sigur ca prezervativu sau anticonceptionalele.Calendaru e sigur doar pentru femeile care au ciclu foarte regulat. In perioada de miljloc a lunii poti ramane insarcinata.Cu o marja de eroare de 80 la suta.

regis
| regis a răspuns:

In perioada fertila in care ai contact sexual fara nicio metoda de contraceptie.

| Zoombe3 a răspuns:

In mod normal fecundarea este posibila doar in zilele de ovulatie (momentul in care ovarele emit ovule spre a fi fecundate de cate spermatozoid sau eliminate la menstruatie) dar daca menstruatia nu este regulata perioada de ovulatie variaza foarte mult.

| claudiarebecca a răspuns:

Incepand cu a 7-a zi dupa prima zi a CM pana in a 7-a zi inainte de urmatorul CM - oricum e o metoda aproximativa si cu rezultate undeva la 70-80%. am avut o prietena care a incercat metoda asta in perioada considerata sigura (prima zi dinaintea cm) si a ramas... intre timp s-a casatorit si urmeaza sa nasca in luna viitoare. e in ultimul an la facultate... mai bine incerci o metoda contraceptiva mai sigura (foite chinezesti - 10ron/luna, anticonceptionale - 15ron/luna, prezervative) decat sa ai o sarcina nedorita.

| psiholoaga a răspuns:

In unele zile esti mai fertila ca in altelesi cresc sansele. Insa poti ramane oricand, si in timpul menstruatiei. Ar fi bine sa folosesti prezervative sau mergi la un ginecolog sa iti alegi alta metoda contraceptiva potrivita tie.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cea mai fertila perioada este intre zilele 12 si 14 numarand din prima zi de sangerare. Sansele scad pe masura ce te departezi de aceste zile in ambele sensuri, fara a fi niciodata zero.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pe data de 25 mi-au venit problemele si am avut contact pe data de 11 luna urmatoare pot sa raman insarcinata?