Nu știu ce sa spun.
Cred ca e groaznic sa vezi sărăcuțul miel tăiat și atârnat în fata ta.
Eu zic sa vorbești cu părinții sau cu o persoana apropiata care ar putea sa vorbească cu ei (bunica, matusa, verisoara, etc), pentru a-i face sa înțeleagă ca tu nu mai suporți.
Alta soluție nu știu.
Sper ca te-am ajutat. Pwp :*!
Stii care e treaba...eu va inteleg, dar atunci cand mancati carne nu va ganditi cum a fost taiaia?
Ca il pune la vedere, ca ii taie beregata si tu privesti sau nu ...tot ca l-a omorat se pune!
Decat sa te ascunzi pe langa aparente..mai bine infrunta realitatea!
miliarde de animale sunt ucise in fiecare an pentru carne... oamenii se fac ca nu vad!
Si se fac ca nu vad pentru ca sunteti ignoranti....nu suportati sa vedeti animale moarte, dar cand le mancati nu va puneti problema asta
Baremi infruntati realitatea
Macelarul ala nu e tampit la cap... e doar macelar, asta e treaba lui, sa omoare animale
Nu e o slujba prea placuta... dar in acelasi timp daca nu ar fi ei, nu ai mai avea mancare pe masa, nu?
Da, banuiesc că da, măcelarul ăla e rudă cu un coleg de al meu dar nu neapărat treaba in sine mă derajeaza ci ca după l-a aşezat intr-un loc in care pot fi vazuţi. Noi mai şi livrăm miei la cunoscuţi contra cost, cu banii ăştia plătim la cioban " cazarea" oilor
O pune acolo, sa o vada toata lumea ...pentru ca oamenii sa,, inspecteze,, marfa
Asa se face..nu ca are el probleme
E putin sadic... e putin grotesc, dar asa e lumea!
pana la urma trebuie sa vezi inainte ce carne cumperi..nu?
Păi asta se intampla la noi acasă, nu la piaţă într-adevăr e grotesc şi mi-e şi scârbă. Atunci cand pastele e prin mai ce se intampla? Nu îi prind muştele pe mieii sacrifiaţi?
Ba da... dar in acelasi timp nici nu ai unde sa ii pui!
pana la urma decat sa ii ti in casa si sa se prinda mirosul de mobila...mai bine ii ti atarnati afara
Grotesc... dar pana la urma asa se face
Asa e, pana la urma, insa un vecin a taiat iepure si l-a at\rnat pe sarma
E aiurea să fii împotriva acţiunilor de genul da' să mânânci liniştită carne. De unde văd eu e o manifestare a ipocriziei.
Animalele sunt măcelărite de când e omul pe pământ. Dacă eşti o persoană slabă nu ai decât să devii vegetariană şi să nu iei parte la măcel(mâncând carne iei parte în mod indirect). Dacă nu, mânâncă liniştită carne-n continuare; Dar fără să te plângi de 'cruzimea faţă de animale', pentru că ce faci tu se numeşte ignoranţă şi e doar o altă formă de slăbiciune.
P. S: Corect e 'aceeaşi' nu 'aceiaşi'.
Nu prea, de fapr m-as putea lipsi de ea
Asa vine carnea nu apare de nicaieri animalele sunt sacrificate.incearca sa iti faci treaba in alta parte cand sacrifica animalele sau vorbeste cu macelarul sa nu mai arate atata cruzime cand omoara animalul.
Eu nu sunt de faţă când se intamplă asta dar sora mea a fost martora, intamplator, ca uşa de la grădină era trasă şi Bibi avea ceva de făcut şi a tras cu ochiul
Ei si daca zici ca aveti stana ar trebui sa aveti un loc special amenajat cu toate conditiile sanitare pentru sacrificarea animalelor. Daca zici ca ii omoara in curte si livreaza carne si la alti taicatu s-ar putea sa ia o amenda foarte mare pentru treaba asta si sa fie acuzat impreuna cu macelarul de cruzime fata de animale.
Nu e stana noastra, o ducem la un cioban!
Asa ca mai bine sterge intrebarea si du-te si mananca ofripturica de miel pana nu te recunoaste cineva si va depune o plangere impotriva voastra.
Spune-le parintilor tai ca nu esti lasa si ca nu suporti cruzimea asta fata de animale.Inteleg sentimentul si eu ma ascundeam in casa cand taiau bunii mei o gaina sau un miel
Si cand ii mananci cum sunt, la fel de infricosatori?
parerea mea este ca esti buiaca nu "lasă" dupa cum ai scris cu diacritice :-l. Eu zic... daca un om care taie un animal in conditii standarde pentru a fi folosit mai departe ca aliment (deci macelar si numeste meseria, am vazut ca stii si sa mai sa stii ca este ceva perfect normal la minte), eu as zice daca tot e oribil, sa nu mai taie nimeni nici un animal niciodata si toata lumea sa manance frunze, de acord? perfect!
Stiu cum te simti...si eu am ajuns sa urasc sarbatorile ca la fiecare sarbatoare trebuie mancat un animal.Eu incerc sa nu ma uit si gata. Am vazut la stiri ceva ca s-a inventat carnea in laboratoare. Asa nu s-ar mai omori animale nevinovate. S-ar putea sa mai dureze vreo 3-4 ani pana sa se comercializeze. Adica mai indura si tu...
Eu nu am probleme cu sarbatorile, am probleme cu sacrificiile. Cand eram mai mica aveam o problema ca nu puteam sa ma uit cum tata parlea porcul, nu m[ puteam apropia, parintii mei credeau ca e din motive etice dar nu, mirosea oribil
Chestia e ca... asa e in viata.
Sunt nevoite sacrificiile astea ca sa ai ce sa mananci.
Te inteleg perfect... eu nu suport cand bunicii mei taie cate o gaina, sau atunci cand taie porcul, stau in casa si dau volumul cat mai tare la TV ca sa nu aud cum se chinuie bietul animal.
Peste ani o sa te schimbi si nu o sa-ti mai fie mila, pentru ca, na, e ceva normal. Eu nu am mancat niciodata carne de miel sau de iepure, pentru ca mi-a fost mila de bietele animale sacrificate.
Nu ai ce sa le faci macelarilor, asta e treaba lor... mai ales ca suntem in perioada Pastelui, si e normal sa aiba comenzi.
Da, cred că ai dreptate, vecinul nostru a taiat un iepure si l-a intis mort pe sarma ca pe rufe
E trist cand te gandesti ca a fost omorat...
Dar, na, ca sa supravietuiasca unii mananca si caini, daca ai auzit de rusul ala.
Nu mai zic de faptul` ca in China se mancau pisici si caini. Acum mi se pare ca fac inchisoare pentru asta.