| Alondrasarah a întrebat:

In ultimul timp m-am simtit foarte "nasol ". am o medie buna. parintii se asteapta la mai mult. am facut de au platit milioane la factura de la telefon. au aflat de relatiile mele at wits' end,,. ce le pot spune ina asa fel incat sa ma simt si eu mai bine si ei la felwinking. si sa se comporte mai frum cu mine?happy

Răspuns Câştigător
| Parmalat a răspuns:

Ai grija sa nu mai plateasca milioane la factura de telefon. Partea cu banii n-are legatura cu scuzele si ei nu se asteapa sa-ti ceri tu scuze si sa vorbesti in continuare de milioane fiindca n-ai rezolvat nimic in felul asta. Deci ai grija cu telefonul in primul rand, demonstreaza ca intelegi ce se intampla in jurul tau.
Si nu le spune nimic, greselile tale sunt problema ta dar trebuie sa ai grija ca pe viitor sa nu-i mai pui pe ei intr-o situatie proasta.
In rest - vezi-ti de treaba in continuare ca isi revin ei, n-o sa stea suparati toata viata.
Cand aveam 16 ani am facut o prostie, dar nu mai retin exact ce prostie (cred ca am injurat o vecina si aia s-a dus la tata si i-a spus) si a venit tata seara de la serviciu si a inceput sa ma certe si la un moment-dat mi-a spus "nu ti-e rusine!". La care am vazut negru in fata ochilor si i-am spus ca nu mi-e rusine si ca de azi inainte pentru nimic din ce fac n-o sa-mi mai fie rusine. Si intr-adevar, din momentul ala mi-am asumat toate actiunile si n-am regretat nimic din ce am facut, dar am avut grija sa nu-i pun pe ai mei in situatia sa raspunda pentru greselile mele.
Tata nu m-a certat niciodata pentru chestiuni care tineau de bani, imi explica pur si simplu ca unele lucruri nu le putem sustine, iar eu intelegeam din prima. Ar fi bine sa faci si tu la fel cu telefonul.

8 răspunsuri:
soothe
| soothe a răspuns:

Chestia cu scuzele e fumata rau... Spun-le concret ce ai sa incerci sa faci ceva ca sa te schimbi. Discuta cu ei si faceti impreuna un plan realist pe puncte. Saptamanal revedeti plusurile si minusurile. Or sa fie si greseli pentru ca numai cine nu munceste nu greseste. Atunci ai sa devil un partner de discutie credibil.

| userr a răspuns:

In primul rand cred ca ar fi bine sa-ti ceri scuze fata de parintii tai, poate ca nu e mult pentru tine, dar cu siguranta va insemna enorm pentru ei.Ar trebui sa aveti o discutie impreuna si sa-ti infrunti toate temerile, caci pana la urma sunt parintii tai si te vor intelege!

P. S. Media buna, nu scuza ceea ce faci!

| alinac a răspuns:

Sa porti o conversatie bazata doar pe adevar.si atunci tu vei simti eliberata iar ei daca li se va confirma ca e adevarat ceea ce spui tu isi vor recapata incerederea in tine.

| addyy a răspuns:

Media schimba in mai rau doar daca scade ( ti-o baga si pe aia cu " uite ce ai ajuns sa faci, nu te mai tii de carte etc") fiind alt motiv sa te faca sa te simti "nasol".

Singura solutie e sa fi BUN happy

Nu iti pune incapatanarea si mai ales ORGOLIUL in fata, calca pe el si lasa-i si pe ei sa o faca, ca nu tine mult.Asculta de sfaturile lor, comunica din ce in ce mai mult cat mai calm( la inceput e greu dar ia-o usurel) fara sa te enervezi, niciodata NU arata ca te supara ce iti zic ( poate e greu dar trebuie ) si chiar incearca sa tii cont de ce iti spun parintii tai tot mai des.Asa o sa le arati ca ti-ai vazut greselie si recunoasti cu ce ai gresit.
Lucrul asta il faci in tip nu intr-o zi sau doua.Nu le vei demonstra prea multe daca sari imediat cu capul inainte, doar ca esti disperata, ca nu ai inteles nimic din ce iti spun ei si nu dai deloc dovada de vreun pic de maturitate.

Incearca sa gandeti calm, sa te concentrezi pe ce trebuie, fii atenta la ce faci si la urmari. Tine minte ca ai nevioe tarie si optimism dar rezultatul conteaza foarte multwinking.

Iar chestile cu cerutul scuzelor, pareri de rau, ca te schimbi dor ca ai nevioe de incredere/ sustinere, o sa faci-o sa dregi... nu tin deloc, iar media mai mare indica ea ceva ceva.Nici macar sa nu iti treaca prin cap sa le zici asta.Lasa-i sa vada ce iese.happySa stii ca asta tine si de repectul de sine (sper sa intelegi ).

Ma bucur daca te-am putut ajuta si ai grija de tine.

| Jelly_7813 a răspuns:

Spunele ca esti deje mare si ca nu trebuie sa se comporte asa cu tine pentru ca stiau ca la un moment dat o sa se intample
vb cu ei pe tema astabig grin
bafta!>big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai daca s-a suparat pe tine incearca sa-i inveselesti sau sa te porti frumos cu ei sau sa le ceri scuze daca nu fa ceva frumos pentru ei!

| iulyluvy a răspuns:

Apropo daca ai peste 13 ani uite sfatul meu spune-le ca de ce sa se bage ei in viata ta ca esti mare si cool si ca nu mai ai nevoie de ajutor. dar fa-o delicatsi spune-le ca nu vrei sa ii ranesti sentimentele dar tu te maturizezi si ia intreabai ei nu erau asa la varsta ta? ori cum sa ai grija caeu sunt singura am 9 ani sisunt la stra bunici ca parintii mei sunt plecati in angia si mie tare dor de ieicrying. dar sa nu ii iei prea tarewinkinglaughing

| Angel_1960 a răspuns:

Incearca sa le explici de ce ai facut ceea ce ai facut, poate ajungeti la un compromis. Este bine sa ai medie mare, dar nu este de ajuns. Parintii vor vrea intotdeauna ce este mai bine pentru tine si incearca sa le intelegi punctul de vedere. Pune-te in locul lor si gandeste-te ce ai face daca copilul tau ar fi in situatia ta.