| eu_2947 a întrebat:

In urma cu ceva timp mi-am cunoscut actuala prietena... ea dupa prima intalnire a noastra... a visat ca a venit la mine acasa si ca i'a deschis o femeie usa si a intrebat de mine. i'a zis sa se duca in dormitor dupa mine si cand a intrat m'a vazut ca eram cu alta.
pana aici nimic ciudat...ciudat este faptul ca mi-a zis cum arata femeia aceea si din cate mi-a zis era ca mama...si dupa a avut ocazia sa imi cunoasca si mama...si dupa aia mi-a zis ca in vis era chiar mama mea, arata la fel...
cum este posibil ca cineva sa viseze o persoana care nu o cunoaste...si la scurt timp sa o cunoasca... vreau sa stiu si eu ce inseamna treaba asta

Răspuns Câştigător
| fya a răspuns:

Da e posibil, deoarece unele visuri vin de la Dumnezeu, altele de la diavolul, iar altele din multimea grijilor.

5 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Probabil persoana din visul ei avea niste caracteristici pe care, ulterior, cand a cunoscut-o pe mama ta, memoria ei le-a ajustat putin si si-a amintit ca "exact" asa arata persoana din vis. Memoria este activa si reconstituie permanent amintirile. Nu numai ca le rearanjeaza pe cele avute, dar mai si construieste unele noi. De exemplu, a fost un scandal in US, cand o tanara studenta, victima a unui viol l-a indicat cu certitudine pe un anume X ca fiind violatorul. Acesta era nevinovat, dar a stat 11 ani in inchisoare pe baza certitudinii afirmatiei tinerei. E mai probabil sa modificam amintirile-subconstient- incat sa se potriveasca diverselor intamplari, decat sa le prevedem. Desi nu neg nici aceasta posibilitate.

| yami a răspuns:

Poate s-a gandit mai mult de cat e cazul la relatia voastra...nu va mai stresati cu toate gandurile astea, bucurati-va unul de celalalt si restul sa treaca pe langa voi ca o adiere racoroasa de primavarahappy...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca mintea este cel mai complicat "organ" al omului. Daca as vrea sa-ti dau un raspuns logic, ti-as spune ca probabil fata despre care vorbesti este cam inteligenta...Este posibil ca ea sa fi "extras" din infatisarea ta anumite caracteristici fizionomice care sa fi contribuit la alcatuirea imaginii mamei tale. La fel de bine, este posibil ca ea sa nu fi extras nimic de genul acesta, ci pur si simplu sa fi avut un vis in care sa isi fi exprimat anumite temeri legate de complexele de tip oedipian (relatia mama-fiu sta intotdeauna putin in calea relatiei dintre respectivul fiu si iubita sa). Tot asa, este foarte posibil ca ea sa nu fi visat nimic in legatura cu aceasta, iar totul sa fie o inventie, menita sa te avertizeze asupra rolului pe care crede ca l-ar putea avea mama ta in legatura dintre voi. Oricum. Revin si spun ca s-ar putea ca fata sa fie cam inteligenta...happy Incearca sa-i inlaturi aceste temeri! S-ar putea sa merite, mai ales daca reuseste sa nu faca o obsesie din ele!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Destinul

| tancos a răspuns:

Prietena ta a avut un vis premonitoriu! Visul nu este o simplă reconstituire a unor imagini din timpul zilei. În timpul visului o parte din corpurile energetice (în special corpul astral) ies din corpul fizic şi se duc în trecut, în viitor sau în prezentul din altă lume... happy