Roaga=te lui Dumnezeu pentru ei, spune=le ce bine se potrivesc, cumpara niste flori si roaga=l pe tatal tau sa le dea mamei, vorbeste fiecaruia de calitatile celuilalt, cere fiecaruia sa=ti povesteasca cum s-au cunoscut ce i=a atras si ce i=a facut sa se hotarasca sa fie impreuna, incearca sa mediezi comunicarea dintre ei.
Nu prea ai ce sa faci.Singura chestie pe care poti totusi sa o spui daca te macină situația e sa o întrebi dacă e fericita, sau daca tot nu se mai intelege cu tatăl tău de ce mai stau impreuna.In rest e decizia lor.
D-asta zic mereu că oamenii trebuie să se înfrâneze și să nu mai de-a naștere la copii pentru ca să nu înmulțească suferința pe pământ.
Oamenii care se căsătoresc o fac din egoism, pentru ca să fie ei fericiți.
Într-o despărțire este de vină și celălalt partener pentru că nu și-a făcut datoria de soț/soție; pentru că a abandonat căsnicia și a lăsat să se aleagă praful de ea, și nu a luptat împotriva influențelor care s-au abătut asupra ei.
Așa se întâmplă când oamenii își fac relații de capul lor și nu ține seama de principiile divine. Cei mai mulți oameni tratează căsătoria și relațiile cu ușurătate. Ba încă mulți dintre ei țin mai mult la animale decât la cei din casa lor.
Ca să poți face față problemelor, trebuie să le privești prin ochii lui Dumnezeu.
Mulți oameni se unesc între ei nu mai mult decât o fac animalele când le vine perioada de împerechere.
Puțini oameni mai sunt raționali. Și dacă le spui că nu sunt raționali ei tot caută să te contrazică și să spună că ei au dreptate.
Dacă părinții tăi nu vor să asculte de Dumnezeu și vor face alegeri după capul lor și nu vor trăi în mod sănătos după voința divină, ei să fie siguri că nu își vor găsi fericirea în brațele altor parteneri deoarece Dumnezeu nu va binecuvânta niciodată o relație care nu este după voia Lui.
Tu cumpără cartea "Căminul adventist" și pune-o pe masă ca să o citească părinții tăi mai înainte ca ei să i-a hotărâri nechibzuite. Așa va exista o șansă de reunire a familiei.
https://www.viatasisanatate.ro/caminul-adventist
Cartea o găsești și la librăria SolaScriptura din localitatea ta.
Nu poți face mare lucru, din păcate e decizia lor. Poți discuta cu mama ta despre acea 'fata'.
Daca ai vârstă necesara, mută-te, fă-ți viața.
Indiferent de varsta pe care o ai... nu este vina ta ca parintii tai nu se mai inteleg. Pot fi multe motive, nu intru in amanunte pentru ca nu stiu capacitatea ta de intelegere.
Ce pot sa iti spun este ca indiferent de motivele lor ei in felul lor te iubesc!
Orice ai zice sau ai face tu daca ei ajung la concluzia despartirii asta o vor face!
Sfatul meu pentru tine ar fi sa ii iubesti si sa ii respecti ca si pana acum.
Parintii tai au o relatie cu probleme care, din ce povestesti, deja scartaie de cativa ani. Din pacate ei nu reusesc sa gestioneze prea bine problemele pe care le au, iar mama ta nu e suficient de atenta. Nu ar fi trebuit sa te puna in situatia de a citi acele mesaje. Si inteleg ca pentru tine este o situatie aiurea si ca ai niste emotii negative legate de acest subiect. Dar e important sa stii ca toata povestea asta nu are legatura cu tine. Numai ei stiu ce se intampla in cuplul lor si care sunt motivele pentru care au ajuns in punctul asta in care mama ta are o alta relatie. Recomandarea mea ar fi sa stai departe de problema. Nu te implica intr-un razboi care nu este al tau si incearca sa nu dezvolti sentimente negativa fata de niciunul dintre ei si sa nu ii judeci. Cata vreme amandoi se poarta frumos cu tine si isi dau silinta sa ramana niste parinti buni, tu focuseaza-te strict pe relatia ta cu fiecare dintre parinti. Nu stiu ce relatie aveti si cat de deschisa poti fi cu mama ta. Dar ma gandeam daca situatia se adanceste si simti ca te afecteaza emotional, atunci ai putea sa ii spui mamei tale ca ai vazut mesajele sau ca ai observat ca ei doi au probleme si ca lucrurile astea te afecteaza. Poate ai putea chiar sa vorbesti cu un psiholog care sa iti explice totul mult mai bine decat o fac eu sau alti colegi care iti vor raspunde aici.
Nu te mai gândi! Doar nu urma exemplul părinților tăi. Nu ai nici o vina! Daca ei au ajuns sa nu se mai înțeleagă și s-a creat acea conexiune de ură și dispreț, nu mai e cale de întoarcere. Încearcă să vorbești separat cu ei... spune le ca te frământă. Stai langa mama ta si spune i: mami, eu am văzut în telefonul tău asa si asa, ce inseamna asta? Spune i sa iti spuna adevarul
anonim_4396 întreabă: