Majoritatea care presupun forță fizică.
Acum să nu-mi spui că mai există și excepții, că există undeva în lume și o femeie sondor, betonist, forjor ..etc.
Sunt si femei mai capabile si solide decat multi barbati cocolositi si fandositi din ziua de azi.
Nici toti barbatii nu sunt in stare de forta fizica. Altfel s-ar rezuma doar la atat.
Apropo de meseriile de barbati:
http://www.youtube.com/watch?v=6uHRUIv6ePY
http://www.youtube.com/watch?v=pllpq994vqA
Eu nu spun, dar exista!
Acum, in ultima mea postare am scris "Nu este vorba de ce poate face fiecare dintre sexe, din punct de vedere biologic, este un non-sens sa aduci argumentul asta in discutie.". Asta nu implica numai functia reproductiva, ci tot ce tine de capacitatea fizica. Dincolo de asta, unde exista diferente in barbati si femei?
Păi există diferențe de mod de gândire și interpretare, de sensibilitate, de reacție, reflexe ..etc.
De acord cu sensibilitatea, cu asta te nasti si nu prea ai ce sa faci ca s-o schimbi. Dar am cunoscut destui barbati cu sensibilitati de fata mare. In fine, alta poveste!
Restul (modul de gandire, reactiile sau reflexele) se educa si iar nu prea exista diferente.
Ne invartim in cerc, Adina! Asa cum spuneam mai sus, se poate, dar voi nu vreti, pentru ca este mai comod "asa". Am trait destule episoade in care o femeie a vrut, dar cand s-a izbit de prima dificultate a renuntat. De exemplu, acum ceva timp, partenera mea din vremea aceea, curioasa sa stie exact ce face "barbatul ei", cand pleaca cate o saptamana in Delta, la vanatoare si pescuit, a insistat sa mearga cu noi. Am crezut (naiv mai eram pe atunci!) ca am gasit in sfarsit pe cineva cu care sa impart ceva din pasiunile mele. Sa scurtez povestea, dupa doua zile si doua nopti de dormit in cort, ciupit de tantari, spalat in Dunare etc., cu comentarii si lacrimi la fiecare 10 minute, prietenii masculi cu care plecasem m-au rugat s-o impusc, sa nu se mai chinuie! N-am facut-o, am dus-o inapoi acasa si m-am intors in Delta. La intoarcere, deja plecase, motivand ca sunt mult prea "salbatic" pentru ea. Am regretat ca nu am impuscat-o!
Personal cred ca unele femei sunt mai presus decat unii barbati, altele mai prejos, la fel si invers. Tin cont de nivelul de inteligenta al persoanei, nu de sex.
În concluzie, o femeie este indispensabilă într-o casă.
(citat din Meșterul Manole)
A avea acelesi drepturi sociale si culturale nu este acelasi lucru cu a fi egal. Niciodata femeia si barbatul nu vor fi egali. Ei sunt complementari si asa e normal sa fie. Rolurile lor sunt paralele si diferite si nu ar putea functiona unii fara altii.
Corect!
"Si-n loc de fier beton mi-am pus nevasta.
Plangea saraca, insa aste e!
Am devenit celebru si prin asta,
Ma mir ca nu s-a dat la PRO TV!"
(Daniel Iancu - "Sunt mandru ca-s roman")
Femeia este egala barbatului in drepturi, in gandire.
Dar rolurile sunt total diferite, indiferent de stilul de viata.
O femeie nu poate presta munca fizica unde este necesara forta (n-ai sa vezi femei facand interventii ACET, turnand asfalt, etc), cum nici barbatul nu poate face singur copii, iar rutina nu prea ii permite sa se ocupe de lucrurile mici din casa (gatit, pus rufe la spalat, trezit pe aia micii, schimbat retete cu alti parinti, etc).
Pentru cei care vor sa traiasca "modern", adica plini de fite, intr-un apartament ingust si pe jumate gol, intr-o aglomeratie de oameni prosti, si nu au de gand sa gateasca ori sa aiba copii, da, sunt ciudati in egala masura. Dar ala nu-i barbat, iar ea nu e femeie. Parca se numeau corporatisti. Nu sariti pe mine, exista multi oameni corporatisti, dar printre ei si exageratii.
Femeia nu este egala cu barbatul. Egalitatea este un concept de sorginte franceza, pe care l-au preluat comunistii.
Femeia e mai buna decat barbatul in anumite activitati si, de asemenea, barbatul e mai bun decat femeia in altele. Comparatia nu este posibila.
Daca vrem sa realizam o egalitate artificiala niveland salariile si promulgand legi punitive, nu facem altceva decat sa cream niste distorsiuni in societate (economice si morale) de pe urma carora toata lumea are de suferit.
Barbatul primeaza asupra femeii datorita fortei fizice superioare (in primul rand) si datorita inteligentei practice superioare (in al doilea rand). Dar asta nu inseamna ca barbatul e superior (dpdv fundamental), ci ca a fost facut sa indeplineasca anumite roluri pe care femeia nu le poate indeplini, sau pe care le indeplineste incomplet.
Motanul e superior pisicii? Dupa comportament, da. Insa noi, ca autoritati cu inteligente superioare, nu facem distinctie intre cele doua genuri ci le acordam importanta egala.
Nu exista grad de egalitate între femei și bărbați și nici nu va exista vreodată.
Natura ne-a creat în așa fel încât să ne completam unii pe alții. Sunt femei mai bune decât bărbații și viceversa. Sunt unele activități pe care femeile nu le pot face și invers.
Chestia asta cu egalitatea e o maxima prostie.
Specifică și tu cui te adresezi.
Sper că nu mie, pentru că înseamnă că stai extrem de prost cu matematica, odată ce am data nașterii trecută în profil.
Ma adresez celor care compara statutul din Romania cu alte țări, de exemplu: In Franta femeia are drepturi, daca îi dai o palma te ia politia si te inchide direct... in Rusia poți bate femeia "je suis lejer"
Wtf again, cat continua prostia. Ce educatie precara au unii. Te ia cu temperaturi si calduri, nu doar cu "frezoane".
https://www.youtube.com/watch?v=lo24N0yFGa4
Conceptul este adoptat de populatie doar teoretic vorbind...Ca practic...Pfoai.
Femeia, iti da naștere, te crește si este capabilă să facă cam aceleasi activități ca si bărbatul.
Sa nu mai zic ca in general femeile sunt mai raționale, mai echilibrate in gândire!
Se poate zice ca sunt jumatea care ne completează, mai mult decât egale, si ar trebui respectate si apreciate la adevarata lor valoare!
Barajag întreabă:
Florazul15 întreabă: