| Richard_6376 a întrebat:

Intai de toate, buna ziua. Am aflat de pe google de acest site si as vrea sa pun o intrebare.
De fapt, este un fel de poveste, dar o voi rezuma pentru a nu ocupa atat de mult spatiu. As vrea sa nu raspundeti decat daca ati citit tot. Am 36 de ani, ma cheama Raul. Sunt un om respectuos, toti cei care ma cunosc spun ca sunt bine crescut si ma felicita fiindca "nu mai exista multi astfel de oameni", desi eu de mic, de cand aveam 13 ani am plecat de la casa parintilor din cauza tatalui meu, prea ocupat de propria-i ura inecata in bautura pentru a ma creste si mamei mele ignorante. Am fost norocos ca, dupa putin timp de la plecarea mea, am fost gasit de un baiat cu un an mai mare ca mine, a carui familie foarte primitoare m-a "adoptat" si m-a invatat tot ce stiu acum. Le sunt foarte recunoscator.
De-a lungul timpului doar ei mi-au fost alaturi, mai ales baiatul acela, il cheama Cristi. El mi-a dat primele carti adevarate sa le citesc [inainte, cand eram la parinti, cred ca am citit de 10 ori aceleasi carti, vreo 5 la numar, singurele carti cat de cat bune din casa], parintii lui m-au dat din nou la scoala, chiar mi-au angajat un meditator si am invatat sa cant la chitara. Nu pot spune cat de recunoscator si in acelasi timp cat de rusinat ma simt, oamenii acestia sunt ca o familie. Nu am putut sa le cer sa ma inscrie la o facultate, eu fiind nu asa bun la invatatura as fi intrat la cu taxa, am in prezent 12 clase.
"Problemele" au inceput sa apara pe la varsta de 24-25 de ani. Nu am gasit pe nimeni de care sa fiu mai apropiat decat Cristi, n-am avut niciodata prieteni, doar cunostinte cu care ma vedeam din cand in cand. La varsta de 25 de ani s-a intamplat prima data, a fost cel mai frumos moment din viata mea de pana acum si nu cred ca va mai fi altul sa-l intreaca. Daca pana atunci homosexualitatea era un subiect indiferent de care nu stiam mai nimic, la 25 de ani am avut prima experienta. Orientarea mea sexuala nu este o problema pentru mine, este o problema pentru ceilalti si acesti "ceilalti" vad ca sunt tot mai multi. Eu personal cred ca acest lucru este un dar, nicidecum ceva de care sa-mi fie rusine. Nu ma intereseaza prea mult cum sunt vazuti homosexualii in lume/ in Romania, sunt oameni si oameni, nu-i apar. Nu am considerat niciodata ca fac parte dintr-un grup anume. Nu sunt genul care se plimba cu prietenul de mana pe strada, se saruta in public, poarta haine roz si mulate, sunt un om cat se poate de comun, nu-mi place sa ies in evidenta.
Din pacate ceilalti fac ce fac, sapa ca niste caini in pamant dupa os in sufletul omului ca sa gaseasca ceva ce nu-i in comun sau care in viziunea lor e gresit si acuza fara motiv. Intai a aflat un singur om care credeam ca mi-e prieten, a doua zi au aflat jumatate din cunoscuti. Asta se intampla cand aveam vreo 29 de ani. Toata lumea a inceput sa ma vada altfel, cateodata sa ma ia "la misto", desi ei nu-si vad propriile defecte si-l vad pe al meu [de fapt nu e defect, dar ei asa il considera]. A trecut mult timp de atunci, am inceput sa ma obisnuiesc cu insultele oamenilor. Ganditi-va, au inceput pustii de 14-15 ani din cartier sa ma strige gay, "rupt in c*r" sau poponar pe strada, asta din cauza parintilor lor. Nimeni nu stie ce e in sufletul meu, cum am crescut, cum "fratele" Cristi a devenit "iubitul" Cristi. Nimeni nu stie, dar toti ma judeca. Incerc sa nu ma incarc cu toate acestea, dar sunt o fire sensibila, acumulez in mine si bufnesc in plans cateodata, aparent fara motiv.
Acesta este exemplul meu, insa stiu ca aproape orice om este judecat inainte sa deschida gura si sa-si spuna povestea. Nu stiu... Simt ca nu mai exista speranta, nu neaparat ca sunt homosexual si sunt tratat cum sunt tratat, ci cand vad atata ignoranta si atata nesimtire. Probabil sunt eu prea sensibil, insa sunt de parere ca viziunea mea e cea corecta. De ce sunt unii oameni asa de egoisti, prost crescuti si ignoranti, de ce arunca cu jigniri ce te pot marca pe viata?
Ce as putea sa fac?
Va rog sa nu raspundeti daca vreti sa ma injurati.

11 răspunsuri:
| DiaNa357 a răspuns:

Bunahappy
Wow, povestea ta e foarte lunnga.
stiu ca oameni sunt foarte rai si au multe prejudecatzi.
Tu incearca sa ii ignori, fa ti prieteni mai, adevaratzi, care sa te cunoasca mai bine si sa te aprecieze.

Sper ca te am ajutat:*

| RS4 a răspuns:

Eu voi fi mult mai scurt decat tine :
1) - mentalitatea sau conceptia oamenilor, mai ales despre homosexualitate, nu ai cum s-o schimbi!
2) - cand ai dezvaluit acest lucru, trebuia sa te gandesti ca se poate intampla si asta : sa afle tot cartierul. Daca tineai doar pentru tine, era mult mai usor, dar probabil tot se afla pana la urma.
3) - faptul ca esti o fire mai inchisa in tine, si ai crescut la acea familie, poate fi motivul pentru care ai ajuns sa fi asa! Daca cresteai intr-o familie ca si aceasta care te-a adoptat, dar sa fi avut ei o fata, posibil nu mai erai acum homosexual! Poate erai hetero... sunt multi de "poate" si "daca", sunt multi factori care au dus la asta!
Eu zic ca daca vrei sa nu suferi atata, incearca si cu o fata, si apoi vei sti sigur daca esti sau nu homosexual, poate iti schimbi viziunea!
Eu nu am nimic cu homosexualii, dar cred ca toti au ajuns la asta din cauza unor trume din copilarie, din faptul ca n-au avut incredere in ei, daca au fost respinsi de 1-2 fete, nu au mai incercat, s-au reprofilat, cum se spune!
Daca nu vei incerca, cum ti-am zis, trebuie sa traiesti toata viata cu jignirile care ti se aduc! nu vei apuca ziua in are, in Romania, sa treci de mana cu alt barbat neobservat!
Bafta in viata!

| vampiressa a răspuns:

Sincer in ziua de azi rar mai gasesti oameni cu suflet bun.Toata lumea este egoista, toti stiu sa rada de ceilalti dar din pacate nu isi vad defectele lor.Eu una am fost invatata ca atunci cand primesc o jignire despre defectul meu sa zambet ironic si sa para ca nu imi pasa, chiar daca in sufletul meu ma durea.Dar asa nu le dadeamn satisfactia ca sufar. Oricum eu nu pot sa spun ca sunt impotriva orientarii tale sexuale.Pana la urma e o tara libera, si fiecare face ce vrea cu viata lui.Asa ca eu zic sa nu ii mai iei in seama pe cei care isi bat joc si sa faci exact asa cum iti spune tie inima.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa plecati in alta parte, sau in alta tara unde oamenii isi vad de treaba lor, si sant mai toleranti.

| ignore a răspuns:

Toata lumea e rea in ziua de azi.nimeni nu te intelege nici parinti.
nu asculta ce zic ei multumestei lui Dumnezeu ca ti-a dat aceasta familie asa cum e ea dar te-a ajutat sa devi cineva in viata. invata sa devi mai bun canta la chitara. cautati un prieten/ iubit pentru ca NU ESTI SINGURU HOMOSEXUAL din lume sau daca nu macar incearca sa iti gasesti un loc departe de cei care te critica si lupta sa fi fericit facand ce iti place.NU CONTEAZA CE ESTI OAMENI TE CRITICA ORICUM. oricum tuh esti mai bun decat orice baiat care a avut miiiiiiiii de iubitewinking
PS: ce nu te omoara te face mai puternic

| EmySweety a răspuns:

Buna Richard.
In primul rand vreau sa te felicit pentru caracterul tau deosebit si pentru mentalitatea ta, chiar putini oameni mai sunt capabili sa reactioneze ca tine in astfel de situatii.
In alta ordine de idei, sa stii ca lumea chiar merge din rau in mai rau, fara sa ne dam seama, ne aruncam toti cu capul inainte in a arunca barfe, pareri gresite si chiar insulte la adresa unor persoane pe care nici macar nu am apucat sa le cunoastem.
Factorii care ne influenteaza mentalitatea asta bolnava cred ca sunt: educatia parintilor care lasa de dorit, datorita faptului ca acestia nu mai au timpul necesar sa se ocupe de odraslele lorl, presa, internetul, anturajul, ura fata de scoala si nebunia pentru "cool".
Asta este, astia suntem noi, nu ne vom schimba, va trebuii sa ne obisnuim cu aceste consecinte ale propriei noastre "munci".

| AlexutsSsa96 a răspuns:

Cred ca RS4, ti-a dat cel mai corect raspuns.Sunt usor uimita de povestea ta! Ia in considerare sfaturile lui RS4. Mult Noroc!:*:*:*:*

| Roxyuy a răspuns:

Nu-i baga in seama.

| monica_5263 a răspuns:

-Esti tembel cum sa fi cu un baiat ai patit ceva la cap!

| RobertTmroo a răspuns:

Ti-am citit toata povestea..., si un om cu capu pe umeri si cu bun simti, civilizat nu are de ce sa injure un alt om, mai ales daca acesta nu i-a facut nimic rau, deci nu am de ce sa te injur..., o sa incerc doar sa iti scriu cateva randuri.
Ii bine ca ai reusit sa te descurci in viata pana acum, in sensul ca acea familie te-a luat la ei si s-au ocupat de tine dupa plecarea ta de la parintii tai, care au fost si sunt precum ne scrii mai sus, acolo chiar nu aveai nimic bun de invatat..., iar legat de faculta, sa stii ca niciodata nu e prea tarziu sa il faci daca vei gasi ceva ce sa iti placa, asa ca chiar daca intri la cu plata, o sa poti sa il faci, absolvi daca ai un serviciu, asa ca multa bafta in asta.
Legat de orientarile tale sexuale, aici nu sunt eu in masura se te "arat cu degetul", asta simti tu, asa esti tu, te atrag persoanele de acelasi sex, asta nu cred ca se poate schimba, ii ca si cum cineva mi-ar spune mie sau unui om anume care e atras de fete, sa ne placa baietii, deci e imposibil..., dar legat de faptul ca oamenii te injura, sau ca fac misto, asa sunt multi, nu numai la noi in tara, si in alte tari, dar intr-adevar in anumite tari, regiuni oamenii nu inteleg sau accepta greu daca celalalt e diferit, tocmai de asta ignorai, nu pune la suflet, stiu ca e mai usor de spus si greu de facut..., dar trebuie sa ai incredere in tine, sa mergi inainte in viata cu mult optimism, eventual nu mai povesti la toata lumea, lumea nu intelege ca tu cu asta nu le faci lor nimic rau, tu mergi si cauta cercuri de oameni precum esti tu, sa stii ca nu esti singurul, cu siguranta sunt multi, sti si tu asta.
Legat de Cristi, prietenul tau, aici sa stii ca tu nu ai nici o legatura ca si el are orientarile tale, adica il atrag persoanele de acelasi sex (asta in caz de te-ai gandit vreodata ca ai avut vreo influenta, ori el asupra ta), cred ca orientarile astea nu ti le poate impune nimeni, pur si simplu cred ca te nasti cu ele si simti ca atare.
Eventual daca chiar nu mai poti, rezisti aici unde locuiesti acum, si daca stai in chirie, atunci mutate in alt cartier, si apoi acolo nu povesti la toata lumea despre orientarile tale, e treaba ta ce orientari ai.
Inca odata, ignora total vorbele acelor oameni, nu te mai lasa afectat, ca doar sti ca inca in 2011 mai sunt multi oameni la noi in tara care te arata cu degetul sau se uita ciudat la tine numai daca afla ca esti dintr-o alta regiune a tarii decat sunt ei, daca ai alta culoare a piele, daca esti de alta nationalitate..., sau chiar daca ai o masina mai faina decat a lorwinking.
Bafta in toate happy!

| Ododododo a răspuns:

Hey in primul rand adolescentii aceia trebuie sa invete respectul pentru ca tu ai 36 de ani adica ei sunt niste mucosi pe langa tine dar daca nu au invatat ce e respectul pana la 14-15 ani nu te mai invata nimeni.(Am 14 ani hi hi!)
Stii cum sa iti spun viata ta e ca o tenenovela(nu stiu dk am scris bine) de ce ca o tenenovela pentru ca la inceput ai avut parte de suparare si ghinion daca pot spune asa si dupa gasesti dragostea si fericirea. Daca nu ma insel si sper sa nu fac acest lucru esti zodia Pesti ca mine deoarece ai cum sa zic caracteristicile zodiei gen sensibilitate excesiva,timiditate,plans incontrolabil din orice or those things tot ce intra in capitolul sensibilitate.
Vreau sa le zic celor care nu stiu fac misto de tine ori te injura citez
,, Bahhh retardatilor uitati-va la voi si dupa judecati pa altu, hai sictir laughing,, poate suna un pic rude dar genul asta de oamenii chiar merita. Incearca sa iti faci prietenii dar fete nu baietii pentru ca fetele stiu sa inteleaga si sa te ajute(ma rog cele normale) iar baietii stiu doar sa faca caterinca(Thanks God ca nu sunt genu ala de baiat)
Take care si sa auzim numai de bine hi hi tongue