| Alexandru83838 a întrebat:

Intr-o luna sotia mea va naste si am tot incercat sa o conving sa nu alapteze dar nu mai stiu ce sa fac.Ii tot spun ca daca alapteaza i se vor lasa sanii dar indiferent de cat incerc sa discut cu ea nu vrea sa imi ia in considerare sentimentele.Cum sa o conving?

11 răspunsuri:
| OldSoul a răspuns:

Pai tu in loc sa te gandesti la binele copilului, si la cate avantaje are laptele matern, te gandesti ca i se vor lasa sanii?
Asta conteaza mai mult pentru tine?

| alyyyyy2018 a răspuns:

Dar tu ai luat in considerare sentimentele ei? Nu stii cum se simte o mama care nu poate sa alapteze... Mai bine ai avea grija sa fie bine, iar cand naste sa aiba creme, protectii de sani, etc... sa o sustii ca nu e usoara alaptarea in primele luni, unele cedeaza mai ales daca au si presiuni. Insa mai apoi va fi tot mai usor si e ceva deosebit atat pentru mama cat si pentru copil. Daca se modifica sanii, nu va fi o diferenta enorma cum probabil iti imaginezi tu, poate doar putina pierdere de fermitate. O spun din proprie experienta care am alaptat un an jumate.
Ar trebui sa inveti sa o apreciezi ca doreste lucrul asta care e cel mai bun pentru bebe si sa inveti ca nu toata viata ve-ti avea corpul perfect. Poate faci tu burta si nu reusesti sa pierzi kg sau riduri sau alte modificari precum trec anii, trebuie sa va inveti sa accepti modificarile ce le poate avea si ea din cauza sarcinii, alaptarii si nu sa privesti la corpurile,, perfecte". Frumusetea exterioara e trecatoare. Daca o iubesti o vei vedea mereu frumoasa si atractiva. Ii doresc nastere usoara si sa faceti ceea ce doriti fara presiuni.

| Uvox a răspuns:

Serios? Ai idee de cat de importantă este pentru dezvoltarea copilului alaptarea?
Atât vezi tu, ca ii se vor lasa sânii?
Nașpa cum pui tu problema, bravo ei ca vrea sa adapteze!

| relian a răspuns:

Asa stii tu sau ai auzit la radio sant? Ma refer ca daca alapteaza sanii se vor lasa? Aia vor sta intr'un mod anume indiferent ce va face daca alapteaza sau nu.
Faptu ca ea naste, sau ca anii trec nu te astepta ca sanii vor sta la fel ca la 15, sau 18 ani laughing unia asa spun, vai i s-a lasat nu stiu ce din cauza ca a facut x lucru, povesti.Mai auzi cate unia, vai mi-a cazut parul de cand stau in Italia, apa de aici nu-i buna, de aia cred ca mi-a cazut parul laughing dar el deja are peste 35 de ani, mostenste pe tacsu care era chel, dar omu vrea sa fie la fel ca la 18 ani laughing asa si tu cu sanii,[pff ce mai idei si pe capu tau.
Nu mai citit toate prostiile unora,s,au ce observatii au facut mai stiu eu ce doctor,habar n-au,nu se potrivesc organismele,fiecare femeie este diferita,aia bat campii.

Nu vrea sa ia in considerare sentimetele tale laughing hai ca asta e tare de tot,dar ce sentimete ai frate? Sa nu spui ca toate sentimentele tale stau in chestia ca iti plac sanii ei,restul nu conteaza,sau nu te sensibilizeaza laughing deci tu tate sa aiba in rest nu esti curios laughing ce tare esti,ma amuzai rau laughing
Cum sa o convingi? Pai lasa sa alapteze, dupa vezi cum sta treaba daca s-au lasat sau nu, si daca is lasate baga silicon laughing sa vezi dupa ce sentimente o sa ai laughing sa te tii ce dragoste o sa fie pe capu tau laughing pfff ce oameni frate, ce oameni el are sentimente doara ca are nevastasa tate nelasate laughing show, balci, panarama laughing

| darrio2007 a răspuns:

Hranitul la san este bun pentru copil. Pe tine asta te intereseaza, ca nu va mai avea sani frumosi? E clar ce tata de cacao vei fi.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Întrebarea asta e la mișto nu?

| sofisis a răspuns:

Din start iti spun ca tu nu meriti sa fii tata. Si nici sa ai sotie.

| MGEORGESCU a răspuns:

Eu vreau sa cred ca in ciuda intrebarii tale tu iti iubesti sotia si viitorul copil.
Incercarea ta de-ati convinge sotia sa nu alapteze copilul e cea mai mare tampenie posibila, copilul pentru o dezvoltare armonioasa are nevoie de laptele matern cel putin 6 luni, oriunde vei intreba despre acest aspect raspunsul va fi mereu acelasi. Indezirabila este situatia in care mama nu poate produce suficient lapte si este nevoita sa-i dea lapte praf, nici cel mai bun lapte praf din lume nu se compara cu laptele matern, are o groaza de proprietati care-i sunt indispensabile micutului. In situatia de fata tu trebuie sa vezi dincolo de aspectul fizic care aparent valoareaza mai mult decat dezvoltarea corespunzatoare a micutului, ea trebuie sa fie cea mai frumoasa femeie in ochii tai pentru simplul fapt ca e mama copilului tau, nu pentru sanii fermi. In toata situatia asta ea sufera cele mai multe schimbari, si fi sigur de faptul ca si ei ii lipseste corpul de odinioara, dar pentru sanatatea si fericirea celui mic ea sacrifica tot, si tu nu esti in stare sa accepti atata lucru? Nu stiu ce sa zic, tu ai putea sa o incurajezi sa faca asta, nu sa o demoralizezi cu faze de genu, ea are acum nevoie de suportul tau in toate deciziile astea si tu trebuie sa fii acolo ca un tata responsabil ce vreau sa cred ca esti si vei fi. Dupa ce cel mic va creste si nu va mai fi alaptat, prin sport, dieta si altele sotia ta isi poate relua o parte din formele de alta data, dar nu e normal sa pui presiune pe ea cu faza asta, tu invata sa o iubesti si cand e cu sanii lasati ca e asa datorita rodului iubirii voastre, invata sa o respecti dincolo de ce vezi, e tot sotia ta indiferent de vreme si de aspect. Sper sa fi inteles ceva din ce ti-am spus aici si sa abordezi o atitudine corespunzatoare. Succes si felicitari!

| Plato a răspuns:

Cum poti sa te privesti in oglinda? Sper sa nu ai tupeul vreodata sa iti spui "tata". Chiar te pui pe tine mai presus de copil? Ce mizerabil.

| Lule a răspuns:

De ce nu vrei sa alapteze?! Din motive estetice?! Daca acesta este motivul saraca ta sotie va trebui sa aiba grija de doi copii nu doar de unul...adica esti foarte imatur pentru un viitor tata. Esti constient ca oricum i se vor lasa sanii indiferent ca alapteaza sau nu, nu-i asa? Daca vrei sa te intelegi cu cineva vorbeste cu gravitatia poate pe ea o convingi sa dispara din jurul sanilor sotiei tale ca sa ramana ridicati

| lovebyby a răspuns:

Dupa parerea ta este mai important aspectul sanilor sotiei tale decat alimentatia sanatoasa a copilului tau. Se pare ca esti genul de barbat dus cu capu