| alinuu_5268 a întrebat:

Intr-o rugaciune adresata lui Dumnezeu conditiile esentiale pentru ca aceasta sa fie ascultata sunt credinta si smerenia! insa vreau cateva sfaturi:eu ma rog la Dumnezeu pentru ceva(nicidecum bani, averi, sau pentru raul cuiva)! particip la toate slujbele, tin posturile, m-am marturisit, m-am impartasit, citesc zilnic acatistul maicii domnului si paraclisul maicii domnului,, ma rog cu credinta, cu smerenie dar Dumnezeu nu-mi asculta rugaciunea! care ar putea fi cauzele?"NIMENI DINTRE CEI CE SE ROAGA TIE CU CREDINTA NU ESTE RUSINAT SI NU IESE RUSINAT"(paraclisul maicii Domnului

Răspuns Câştigător
| sunshine_5685 a răspuns:

Eu cred ca Dumnezeu iti asculta rugaciunile, insa vrea sa vada daca Il iubesti cu adevarat, si de aceea trebuie sa ai foarte multa rabdare.Nu inceta sa te rogi, si o sa vezi ca Dumnezeu te va rasplati intr-o zihappy

10 răspunsuri:
| MenInShadow a răspuns:

Hehe, de unde ai scos-o pe asta, ca daca te duci la biserica si nu stiu ce, esti super credincios ha? Eu nu am mai mers la biserica de 2 ani cred, dar asta inseamna ca nu sunt credincios? ma rog mereu, si am tot ce-mi doresc. forta de a merge mai departe, un cap cu care pot sa gandesc, abilitati prin care o sa pot muncii, si sanatate. Astea imi trebuie ca sa pot merge mai departe.
Dc nu-ti indeplineste Dumnezeu rugaciunile? asta nu pot sa stiu. Dar, esti sigur ca, credinta care o ai tu este adevarata? ha? sau este doar pentru ca mama ta ti-a zis cand erai mic de Dumnezeu, si ca trebuie sa crezi in el? sau pentru ca asa vrei doar pentru rugaciunile tale? Stii ce este ceea ce ii cer eu lui Dumnezeu inainte sa ma culc? S-Mi ierte pacatele facute in ziua respectiva, si a doua zi sa fie una buna. Atat.
Cand te rogi pentru binele altcuiva, trebuie sa o faci cu sufletul, si nu doar pentru ca iti pasa de acea persoana, trebuie sa o faci ca si cum ar fi mama sau tatal tau. Eu de obicei sunt un tip ghinionist, dar nu dau vina pe Dumnezeu, asa sunt, asa m-a facut El, si nu ma plang.
Crezi din toata inima si rugaciunile iti vor fii ascultate, nu trebuie sa faci ce zic altii, sa te duci la slujbe pentru ca asa ti-a zis "baba Lenuta" ca doar asa se indeplinesc rugaciunile. Crezi din toata inima, si vei fi ajutat.
Dumnezeu ne iubeste asa cum suntemhappy sa nu te indoiesti niciodata de astahappy

| miradoniz a răspuns:

Tu ești serios? spune-mi,te rog,între toate chestiile astea pe care le faci de la cap la coada(și de la coada la cap,am impresia)-iți faci și ceva timp sa asculți CE anume are și El sa iți zică? O rugăciune este și un dialog,știi,fără vorbe,dar extrem de profund...în general,sfatul meu este sa începi a te ruga pentru ca El sa te învețe sa te rogi-cel mai important este sa găsești modul tău personal de comunicare cu El! Poate sa fie prin cuvinte foarte folosite, dar pentru tine intime, ca orice relație intre Tata și fiu...

| DeeaMarry a răspuns:

Te-ai gandit ca poate acel lucru pe care il ceri iti poate face rau, desi nu iti dai seama acum? Poate ca acum ti-ar face bine, dar mai tarziu rau. Poate iti este pusa credinta la incercare. Oare ai continua sa faci toate aceste lucruri si dupa ce ai primi ceea ce doresti? Oare nu exista posibilitatea sa te indepartezi de Dumnezeu, chiar fara sa iti dai seama de ce se intampla?
Un om caruia ii e bine, are de toate, nu isi aduce aminte de crendinta la fel de des cum face un om cu lipsuri. Greutatile de zi cu zi ne fac sa ne rugam mereu, sa il ascultam pe Dumnezeu si sa credem in El mai mult decat in orice.
Si eu mi-am dorit cateva lucruri foarte importante pentru mine(nu ma refer la chestii materiale) si am primit tot ce am vrut. Nu am mers la biserica, nu am citit acatiste, insa m-am rugat mult si mi-am dorit cu adevarat acele lucruri. Apoi mi-am dat seama ca intr-un fel mi-au facut rau. Alteori mi s-a implinit dorinta doar pe jumatate, atat cat sa vad raul pe care de fapt chiar eu il ceream.
Acum imi doresc din nou ceva foarte important pentru mine. Ma rog pentru asta de luni de zile. Uneori imi pierd speranta pentru cateva zile, insa mereu revine.
Dumnezeu mereu aranjeaza lucrurile cu un scop. Sfatul meu e sa continuui asa; intr-un sfarsit o sa ti se indeplineasca dorintahappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate nu e voia lui Dumnezeu ce ceri tu ca sa se intample... poate el are alte planuri.

| Miranda29 a răspuns:

Pai...copile eu nu stiu ce sfaturi ti-as putea da infara de sa fii bun si darnic. Poate ca Dumnezeu crede ca nu este inca timpul ca dorinta ta sa fie indeplinita, poate trebuie sa fii si mai bun decat esti acum, nu stiu eu nu prea le am cu credinta asa ca bravo tie.

Răspuns utilizator avertizat
| bog16 a răspuns:

O sa primesti cea ce doresti atunci cand va fi timpul, dorinta o sa o primesti un pic mai tarziu, dar o primesti cand nu te astepti. Ti-o spun din propria experienta.

| mishalovesyou a răspuns:

Continua sa te rogi caci Dumnezeu iti va respecta dorinta cand te astepti mai putin...te felicit pentru tot ce faci ca sa ti se indeplineasca dorinta

| adina_4406 a răspuns:

Dumnezeu iti asculta toate rugaciunile tale si te poate ajuta

| maria_7077 a răspuns:

Eu cred ca nu iti asculta rugaciuniile pentru ca el asteapta momentul potrivit si timpul potrivit pentru a aduce in sufletul tau bucurii si un sfat nu te lasa de credinta doar din acest motiv.