| Unsfatbun a întrebat:

Întrebare pentru cei care au copii!
Care este atitudinea voastră față de copiii voștri, cum vă comportați cu ei și ce fel de educație le dați pentru a crește sănătos? Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| Freya1 a răspuns:

Eu nu am copii si cred ca foarte puțini de aici au.
Dar eu cand o sa am un copil sper sa pot sa il educ cum trebuie.Sa stie sa respecte, sa asculte, sa aprecieze.
Nu sunt pro violenței si sper sa nu ajung niciodata in punctul ala, dar o mama exigenta cand e cazul o sa fiu. Vreau ca, copilul meu sa aiba toate cele necesare pentru varsta lui dar niciodata chestia in plus aiurea pentru ca asta din start (din perspectiva mea) e gresit.Cu asta deja începi să îi dai nas. Daca el are 3500 de camioane sau papusele, tablete, telefoane, cele mai scumpe jucari el o sa se astepte ca mereu trebuie sa le aiba, sa le primească si crescând devine mana spartă ce nu stie sa aprecieze banul sau ceia ce primeste. Poate sa primească de crăciun, de ziua lui etc un lucru mai scump si mai inutil dar in rest cred ca ii ajung obiectele standard(jucari normale pentru varsta lui) si cele utile educatiei lui.
Încă o chestie pe care nu as face ar fi sa nu il pasez de la unul la altul.Nu vreau sa fiu genul acela de mama ce duce copilul ba la bunica 1, ba la bunica 2, un pic pe la mătușa, mai un pic pe la vecina pentru ca fiecare dintre oameni astea au perceptia si gândirea lor, iar pe copil il debusolezi si asa incepe sa nu mai asculte, sau mereu sa se astepte ca cineva sa ii de-a coarne.
În acelaș timp nu l-a izola.L-as duce in parc, l-aș ajuta sa se integreze intre COPII ca sa nu devina anxios.
Probabil as vorbi mult cu el.As fi genul de părinte ce mereu explica copilului orce lui i se pare ca nu intelege sau nu stie.
Încă o chestie, Nu l-aș adormi la mine in pat sau cu mine in camera.Stiu ca unora li se pare exagerat dar sunt si familie de americani ce fac asta si copii lor sunt bine sănătoși.As cumpara un aparat ca sa aud orce mișcare si ar avea camera de langa camera mea.Prin asta consider ca ai si tu ca si părinte intimitate si copilul se poate odihni mai bine obisnui singurel si nu alintat exagerat.In fond seara mai citesti te mai uiti la tv si nu vei face altceva decât sa il agiti.Cred ca o cameră cu lumina de veghe, jucării si foarte aproape de mine ii va face bine.
Pe urma cand va creste suficient de mare l-aș obisnuit cu curățenia in camera.Treptat ajutat de mine până intelege.Pe urma cu treburile casnice(ce il ajuta pe el, sa isi spele o farfurie spre exemplu nu sa imi spele mie chilotii) tot asa ajutat de mine până prinde ca sa fie ordonat si curat.Iar pe urma chestiile tipice, cu recompense pe anumite reusite, pe un anumit ajutor ca asa va prinde ideea ca trebuie sa "muncesti"ca sa poti sa ai tot ce iti doresti nu sa fi razgaiat si sa iti de-a mama si tata de-a gata.
Si multe altele.

| Unsfatbun explică (pentru Freya1):

Mulțumesc pentru raspunsul tău! Cu siguranță vei fi o mămică bună și-ți vei crește puișorii frumos!
Tu esti la teorie, noi deja practicam ceea ce-ti imaginezi.
Am fost bine informati si pregariti inainte sa facem pasul asta, cum este si normal. Doar nu ne trezeam cu copil si ne uitam ulul la altul.
Curios este faptul ca "parintii buni nu stau pe TPU"! In schimb, sunt copii acestor părinți care vin aici cu niste intrebări îngrozitoare.

| Freya1 a răspuns (pentru Unsfatbun):

Sper si eu sa reusesc sa fiu o mămică buna cand va fi sa am si eu copil.Sa va fie sănătos, sa il cresteti frumos si sa va bucurați de el.
Da, cunosc mult copii si aici si in viata reala ce nu sunt tocmai ok.Nu doar ca pun întrebări dar si acționează aiurea si au o gândire nesănătoasă. Cine stie ce au fost învățați, cum au crescut...

| Unsfatbun explică (pentru Freya1):

Multumesc pentru cuvintele frumoase!
Ai grija de tine!

13 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Daca vrei astfel de sfaturi citeste blogurile mamelor din alte tari sau poate gasesti ceva interesant si la noi, printre sfaturile unor vedete mai de doamne ajuta. In general in Romania sunt foarte putini care stiu sa isi educe adecvat copiii.

| sierra1 a răspuns:

Copii sunt și cei de câteva luni, cei de grădi, cei de gimnaziu, liceu șamd. La care te gândești că doar nu la toți...

| gabicoo a răspuns:

Am 12 copii! Mă descurc! Fără probleme! Uite cum fac:
Dimineața fiecare din ei primește câte un leu și se descurcă!
La prânz fac la fel!
Seara pune nevasta mea de o ciorbă de cartofi și cine are doi lei primește o porție!

| Sn4k3 a răspuns:

Apa, paie si bataie.

| AnastasiaK a răspuns:

Nu am copii si nici nu intentionez, dar ma bag si eu un pic in seama pentru ca se intampla ca una dintre femeile pe care le citesc si admir sa scrie mult pentru, dar si despre copii. Parerea mea e ca ea este un model legat de cresterea copiilor (are 2), deci poate o sa vrei s-o citesti: Ioana Chicet-Macoveiciuc este numele ei si pe langa carti, gasesti ce scrie si pe printesaurbana.ro

| gabicoo a răspuns (pentru AnastasiaK):

Care prințesă urbană? Uite aici Flory din Vaslui!
https://m.comedymall.ro/flory-din-vaslui/

| troleibuz a răspuns:

Oamenii cu copii nu au timp de TPU.

| JicaContra a răspuns (pentru troleibuz):

CEL MAI BUN RASPUNS!

si, pentru intrebator: chiar CREZI... SINCER, ca exista alt raspuns... CORECT?!?!?!?!?!?!?

| Unsfatbun explică (pentru JicaContra):

Cu siguranță! Dacă pentru păcănele, meci, bere, Facebook ș.a se gasește timp, de ce nu am avea niște minuțele si pentru un site unde ne-am putea informa?winking

| JicaContra a răspuns (pentru Unsfatbun):

Vorbesti de cei carora NU LE PASA de proprii copii
eu vorbesc de cei carora le pasa si care CHIAR VOR SA ISI VADA COPII REUSIND IN VIATA

insa raspunsul tau e corect, in intrebare NU ai specificat daca parintilor le pasa sau nu!