| Vikaa a întrebat:

Intrebare pentru fete;
Fetelor,sa zicem ca aveti copii si aveti un sot gelos si agresiv cum ati proceda sa scapati tefere si nevatamate? Stim bine cu totii ca in marea majoritate a familiilor femeile sunt agresate atat fizic cat si verbal si nu e deloc ok,sunt atatia barbati care si-au omorat nevestele cu bataia si si-au abuzat copiii, sunt atatea femei care li se imbatau sotii si acasa cautau motiv de cearta cu nevasta si daca femeia nu se controla la vorba era calcata cu bataia. Ce este de facut si cum trebuie procedat?
Intrebarea este adresata persoanelor de sex feminin happy

Răspuns Câştigător
| laSoledad a răspuns:

Adevarul asta e vechi de atata timp, exista pe net destule harti cu zonele lumii impartite de la cea mai favorabila cu femeile pana la zona cea mai nefavorabila pentru femei. Si ghici ce? Romania inca e in evul mediu. Era marcata cu rosu zona tarii noastre pe langa alte zona precum africa, orientul mijlociu, asia, america de sud. Barbatii in Romania se cred stapani atotstiutori, atotputernici si singurii provideri de bunastare intr-o familie. In general, barbatii din zona de est, balcani sunt ramasi in urma cu sute de ani. Mai ales barbatii aia needucati, inconstienti de drepturile omului, inconstienti de rolul femeii in familie si societate, inconstienti de neputinta si viciile lor.

Cu oameni din astia grandomani, umflati in pene, cand de fapt ei sunt nimeni-n drum, n-ar trebui formata o familie din start. Fetele cu adevarat se grabesc in Romania precum "fata mare la maritat". Gresit. Un om se cunoaste in timp. 3-5-7 ani. Stiu femei care au luat de sot un barbat numai dupa 5 sau 7 ani de relatie, cunoscandu-l foarte bine. Nu-ti formezi o familie cu orice scursura din cartierul / satul / orasul tau. Valabil si pentru fete si pentru baieti.

Cu barbati de astia carora li s-a agravat deja mania dupa putere, control si agresare a femeii in familie n-ai altfel cum proceda decat sa pui politia pe ei. Politie. Avocat. Divort. Judecata. Ordin de pastrare a distantei fata de femeie si copii.
O bataie buna nu le-ar strica. Pacat ca in creierul lor tot vidul intunecat va domni oricum.

43 răspunsuri:
| laSoledad a răspuns (pentru sadrian46):

Las ce nici cei de la INS nu sunt sfinti. Am decriptat impreuna cu profi experimentati unele informatii trunchiate ale INS. Toti sunt manati de interese.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru laSoledad):

Ei sunt funcționari. Nu pot fi mânați de interese. Ei servesc statul iar dacă mint sau trișează, suportă consecințele legii. Sunt proceduri de colectare și procesare a datelor care nu pot fi trișate. Se pot face erori, dar erorile intenționate pot fi decriptate. Așa că profii tăi au observat ceea ce au vrut ei.

| laSoledad a răspuns (pentru sadrian46):

Cat ii mai aperi! laughing

Noi am studiat metodele de formare a unor indici si modul cum sunt interpretati acestia catre public. IPC-ul e exemplul cel mai comun de rezultat superficial transmis public de catre INS. Profii mei si multi altii de la alte facultati despica problema in 4, ne spun adevarul gol golut, caci nu au interese. Ne invata tehnicile cu mai multa acuratete decat se utilizeaza ele in sistemul public. "Ei servesc statul". Tocmai ca interesele si rezultatele sunt dirijate de sus. Cei de la Comisia Europeana s-au prins de mult de asta. Avem si exemple recente.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru laSoledad):

Eu mă exprim în funcție de realitățile trăite de mine când am lucrat acolo, în interiorul sistemului, nu am nici un interes să perii pe nimeni. Statistica este un instrument pe care statul își bazează deciziile, de care depinde supraviețuirea.

| laSoledad a răspuns (pentru sadrian46):

Eu imi bazez afirmatiile pe teoria detaliata expusa in diverse teorii romanesti si straine si pe modul corect cum ar trebui calculati indicii, nu pe practicile unei institutii. Se stie clar ca rezultatele statistice sunt limitate de multi factori si nu coincid cu imaginea fidela a realitatii, insa legat de IPC este o adevarata sarada. Nu reflecta foarte bine imaginea societatii in schimbare, e foarte limitat. Ramai la experienta ta. Eu raman fidela modului corect cum ar fi trebuit sa se desfasoare calculul unor indici. Raman fidela teoriei fundamentale, nu practicilor masluite.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru laSoledad):

Ce dovezi și argumente ai că datele furnizate de INS sunt rezultate ale unor practici măsluite? Când pornești în analiza unui fenomen, cu un bias, cu o prejudecată așa cum mi se pare mie că faci dta, nu este de mirare că ajungi la concluzii greșite. Astfel INS ar trebui să utilizeze proceduri conform unor teorii pe care le susții dta, iar practicile lor sunt greșite. Dta și diversele teorii, știți mai bine cum ar trebui să își facă treaba INS, iar ei sunt băieți răi, și măsluiesc, right?

| laSoledad a răspuns (pentru sadrian46):

IPC-ul, de exemplu, e doar o gluma proasta. Este un indice care comporta un cos de cumparaturi superficial raportat la nevoile societatii. Cosul de cumparaturi raportat la o familie trecut pe lista guvernului contine un numar foarte limitat numai din acele produse alese de guvern, a caror preturi nu se schimba atat de des precum la alte lucruri de mare necesitate pentru populatie, omise de guvern. Cheltuielile si cantitatile consumate de familii sunt preconizate tot de guvern, mai ales cand se fac preconizari despre cat ar trebui sa cheltuiasca o familie obisnuita si cu ce venit minim ar trebui sa traiasca in medie. Ia in considerare informatii neconforme cu realitatea vremurilor noastre, cu atat mai mult legat de compozitia cosului de cumparaturi stabilit de guvern. Iau in considerare ce le convine lor. Astfel, le iese rata inflatiei in limitele in care sunt ei constransi de UE si totul le merge ca pe roate mai departe, ca si cand nu ar fi niciun defect. In realitate, preturile cresc galopant la o paleta mult mai larga de lucruri foarte des utilizate de romani si care nu se regasesc pe lista guvernului. Asta indica clar o neconcordanta intre ceea ce e pe hartie statistic si ceea ce in realitate. O guvernare proasta are consecinte negative in societate si o subordonare a INS guvernului nu denota altceva decat sporirea puterii de decizie in acea institutie. Indicii sunt o metoda de a lua pulsul societatii, insa una destul de limitata, cu asta si profesorii au fost de acord. Sunt si multe alte metode prin statistica nu reflecta realitatea romaneasca, insa se pare ca nu privesti obiectiv situatia, incat sa-i recunosti si minusurile.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru laSoledad):

Eu cunosc un aspect de exemplu.
Și acest aspect îl cunosc parțial din interior, căci am avut datorită activităților și preocupărilor mele informații din domeniu.
Ștatul este condus și prin finanțele lui. Politica financiară este condusă de Banca Națională care stabilește și influențează rata cursului de schimb, cantitatea de monedă de pe piață, rata dobânzilor la creditele bancare. De stabilitatea acestora, depinde economia statului și funcționarea lui. Deciziiile la acest nivel nu pot să fie luate pe ghicite, ci pe baza unor informații din teren, din țară. Informațiile furnizate de INS, stau la baza acestor decizii, care nu se pot lua pe presupuneri și ghicit. Astfel, INS este instrument de funcționare a statului, și statul deocamdată funcționează și nu a dat faliment, cursul de schimb este ținut în frâu, inflația la fel. Astfel INS a cărui practici le critici dta este instrumentul, că altul nu există. Dacă profesorii tăi ar fi așa deștepți ar conduce ei și teoriile. Cei ce conduc o fac pentru că știu mai bine ce să facă, iar dacă știu ceva o știu datorită INS.

| Vikaa explică (pentru relian):

Dar de ce mortii mei ar trebui sa-mi tin gura inchisa in fata barbatului, da cine-i el, Isus? Tipa este Billie Eilish, cantareata.Eu puneam o simpla intrebare,nu dadeam cu parul,nici casatorita nu-s. Puneam o intrebare pentru fete,sa vad cum ar reactiona in situatia in care se afla,dar s-au trezit domnisoarele din unii rolling on the floor Da ba,ai gandit-o mult,femeia face si treaba in casa, face si copii, are grija de hainele tale, practic e sluga ta si tot ea ii de vina? Un barbat cu asa gandire merita sa ramana singur, eu sper sa nu nimeresc unu ca tine, ca-i jale ba fratica rolling on the floor

| laSoledad a răspuns (pentru sadrian46):

"Statul este condus și prin finanțele lui. Politica financiară este condusă de Banca Națională care stabilește și influențează rata cursului de schimb, cantitatea de monedă de pe piață, rata dobânzilor la creditele bancare. De stabilitatea acestora, depinde economia statului și funcționarea lui."
- Hell no. Nu se numeste politica financiara. Le bagi pe toate la un loc si faci ghiveci. Statul conduce politica fiscal-bugetara legata de colectarea veniturilor si gestionarea si redistribuirea lor catre populatie. Prin asta se dezvolta sectoarele publice. BNR nu este subordonat statului. Este independent de stat si da seama doar Parlamentului. BNR conduce politica MONETARA si cu greu tine inflatia in frau, fiindca ea nu tine de competenta bnr, ci de fluctuatia pietei si de actiunile statului. BNR ajuta doar incident la "stabilitatea cursului". Statul este in fond, primul care cauzeaza in influenteaza inflatia. Mai reciteste teoria finantelor publice.

"decizii, care nu se pot lua pe presupuneri și ghicit." - Ba, tocmai asta se discuta de multi economisti si se observa clar cum statul a preconizat, a luat in considerare in cosul de ccumparaturi public pe baza caruia se stabileste IPC, numai un numar superficial de bunuri, al caror pret nu fluctueaza asa de mult precum al altor bunuri de mare importanta in familiifamiliile romanesti. S-au ales fix acele produse rudimentare care nu definesc cu claritate "produsele de baza" ale societatii, in realitate. De acolo, inflatia nu este cifra reprezentativa a realitatii. E doar o cifra de referinta. Preconizarile pe urmatorul an in legatura cu veniturile si nivelul inflatiei tot statul le face, pentru previziunea bugetara. Si tocmai ca din previziuni bugetare neconforme cu realitatea s-au ajuns la deficiente in colectarea veniturilor supraestimate si nevoia rectificarii bugetare. Au spus-o multi inaintea mea, nu am observat-o doar eu.

"și statul deocamdată funcționează și nu a dat faliment, cursul de schimb este ținut în frâu, inflația la fel"
- "Statul nu a dat faliment" - ce expresie. Nu, omule, e in prag de faliment, cu deficit bugetar in crestere si inflatie record. Statul se imprumuta la dobanzi record pe piata externa tocmai din cauza faptului ca situatia guvernamentala riscanta nu mai prezinta incredere in ochii creditorilor externi. Statul a marit cheltuielile, a ramas fara fonduri si acum nu stie din care sectoare publice sa mai taie fonduri si sa faca rectificari bugetare, fiindca ceea ce scrie pe hartie nu bate cu realitatea oabla. Pe plan politic, guvernul se dezmebreaza in fiecare zi cu plecarea sau demoterea unor ministri si este o criza care mistuie intern guvernul. Desi prima doamna a noastra din guvern incearca sa linisteasca publicul, au decetiuni mari in gestionarea politicilor statului public, mai ales a politicilor fiscal-bugetare si de investitii!

"Dacă profesorii tăi ar fi așa deștepți ar conduce ei și teoriile. Cei ce conduc o fac pentru că știu mai bine ce să facă, iar dacă știu ceva o știu datorită INS."
- Profesorii mei si multi alti profesori si-au urmat cariera pe care au vrut s-o urmeze, nu trebuie sa-si schimbe profesia. Din pozitia de profesor au tot dreptul sa vada obiectiv situatia si sa denunte derapajele, fiindca la baza sunt tot economisti, unii chiar au facut parte din INS, alti profesori au venit de la Curtea de conturi, am un profesor fost director de banca si multi alti profesionisti! Si stau foarte bine acolo, din pozitia de profesor pot vedea clar derapajele institutiei si invata corect noua generatie. La experienta lor, cel mai bine fac ca dau mai departe teoria corecta si metodele trunchiate folosite in institutii, nu numai la INS. Daca esti atat de preocupat de INS, fiind din interiorul sau, fara sa fii capabil sa vezi situatia si din exterior, asta este, denota lipsa de obiectivitate. La fel cum au si practici bune, au si minusuri atat INS-ul, cat si guvernul. Multi economisti au semnalat rezultatele trunchiate si interpretarile superficiale ale INS in unele cazuri. Profesorii si ceilalti economisti sunt intr-atat de destepti incat sa priveasca limitarile si sa propuna solutii, spre deosebire de functionarii din institutie, despre care si tu spuneai, sunt un simplu instrument care urmeaza un algortim dat. Profii aia sunt oameni liberi, respecta teoria consacrata in domeniu, atat romana, cat si straina, nu sunt constransi de sefu'. Ne dat de gandit zi de zi despre cu ce se mananca statistica aia si practicile de sus.

| OrdanKarris a răspuns:

Existau vremuri in care tatal fetei alegea ginerele si il alegea pe niste criterii foarte bune, iar fata era virgina. Uite de asta rezistau familiile inainte. De cand cu feminismul, femeia isi alege singura monstrii pe niste criterii absolut hilare si tot muierile se plang ca sunt agresate si ca sunt victime ale violentei domestice. Voi va alegeti monstrii din casa, cu acei monstrii alegeti sa procreeati, apoi lasati copii fara tata pe motiv ca nu va e bine voua. Faceti greseli elementare si tot voi va plangeti aiurea. happy

| relian a răspuns (pentru Vikaa):

Ba fatuca,eu am spus atunci cand il vezi beat,asa cum tu ai spus,stii ca face scandal,lasa-l dracu in pace,nu-i tine isonu,nu te lua cu el in gura laughing aia am spus,de aia trebuie sa tii gura inchisa atunci cand e dus in alta lume,pentru ca nu ai cu cine vorbi,mai rau faci daca comentezi laughing te calca cu bataia cum zici tu laughing

Pe de alta parte daca tu nu ai job,deci stai acasa,ce ai vrea sa vina tot barbatu sa iti faca curat,ori sa faca copii?laughing Ba ma lesi,deci nu-i sluga nimanui acea femeie. Daca tu alegi sa faci copii,nu ai job,ce ai vrea? Sa vina barbatutau de la munca sa iti faca curat,sa faca mancare si tu cu ce te ocupi?
Odata ce ai vrut copii trebuie sa ai grija de ei. Daca nu vrei sa ai grija,atunci mergi la munca,du copiii la bona si aia e, dupa va ajutati reciproc, dar si platiti bona amandoi.
Cam asta e gandirea mea, dar se pare ca tu ai nimerit altul, cu o gandire mai buna laughing unu care face antrenamente pe tine la box laughing
Unde pui ca eu imi spal singur ce am de spalat laughing de cand aveam nu mai stiu 10 ani am inceput sa imi spal singur hainele,asta ca idee.

Acu e mai usor,arunc hainele in masina, aia spala singura laughing ma anunta cand e gata,le scot din masina de slapat,alaturi e cea de uscat,apas pe buton si is gata uscate,nici macar nu le mai calc laughing
De mancare la fel manainc in oras laughing deci nu am slugi,iar daca am o femeie si aia face ceva mancare o face din placere,ca daca as avea una si vine sa-mi scoata ochii ca ea face mancare ii pun mancarea in cap si plec in oras sa maninc ceva bun laughing

Sa revenim la tine,cum am spus aveti ceva probleme la mansarda laughing in sensul ca aveti iubiti,soti,in general barbati,va bate,se poarta urat cu voi, dar voi ii iubiti la nebunie laughing, eu asa ceva, cum sa zic ma lasa masca cand aud.
Nu pot pricepe cum poti iubi pe cineva care te raneste. Faci asta doara daca ai ceva probleme la cap, altfel nu se explica.
Dupa cum observi eu nu tiu partea nici barbatilor nici femeilor.Cine greseste ala e de vina,,eu asta aratam,iar daca tie ti se pare ca gandesc naspa e fix problema ta.
Eu nu-s de acord ca un barbat sa isi bata femeia,ori ca o femeie sa isi insele barbatu,sau invers.
Daca nu iti mai place de cel cu care esti spui,uite hai sa o lasam balta,dupa ce esti singura sau singur te duci si iei pe toti sau toate la rand laughing
De batut eu as trimite un barbat sa se bata cun alt barbat laughing,acolo sa arate el ce tare e, nu sa bati femei si copii.
Iara daca am raspuns, asta e, am vazut ca si altii barbati au raspuns pe aici, asa ca am zis sa dau si eu cu ceva in voi laughing

| costinvlad49 a răspuns:

Îl iei cu toporul când nu este atent direct în cap. Sau ii dai clor pe gat sau în ochi sa orbeasca sau sa rămână mut.