Cred ca de multe ori nu aparem in ochii celorlati asa cum suntem, ci asa cum vor ei sa-si construiasca o parere despre noi. De aceea, de cele mai mule ori, viata noastra de scurge incercand sa demontam parerea celorlalti despre noi si sa aparem in fata lor asa cum ne vedem noi. Ca sa fim un anume "animalut" trebuie sa avem de partea noastra gravitatia si vointa, sa vedem ceea ce e bun in oamenii trebuie sa fmi noi insine buni, sa ne lepedam de atribute cum ar fi orgoliul, egoismul, aroganta, teama.
Si atunci poate vom deveni ceea ce suntem.
Cand o persoana iti spune un lucru anume este o sugestie. Ce intrebi tu este cat de des transformam aceasta sugestie in autosugestie si daca e bine cred. In momentele de slabiciune cand suntem cu psihicul la pamant orice vorba rea trece imediat drept autosugestie. Practic noi nu ne mai aparam ca inainte si zicem simplu ca asa e. Atunci cand esti in deplinatatea facultatilor emotionale cand cineva face o asemenea afirmatie nu iti pasa. Cei care tipa si fac in tot felul tot instabili emotional sunt ca si cei care nu zic nimic si accepta situatia. Ei practic astfel exprima o indoiala. Respectiv frustarea pentru ca o persoana ti-a dat sugestia cum ca ai fi o vaca, de exemplu. Tu stii ca asta se poate transforma in autosugesti si reactionezi violent verbal sau mai rau. Eu personal sunt un inorog.
Se vede la avatarul meu ce sunt. Un motan furacios, prins, condamnat pe viata la a fura inimile oamenilor. Tineti-va inima ascunsá
Eh, cred ca in functie de situatiile cu care ne intalnim in viata, ne putem asemuii cu cate un animalut sau insecta...
Daca as fi o vaca as putea in sfarsit sa am si eu lapte pentru afea dimineata si sa nu ma mai duc taman' la cucuiata' sa cumpar
in situatiile in care sunt sigura pe mine si ma simt confortabila sunt o caprioara...(sa ma feresc de @bro ) in alte situatii sunt o pisica...blanda dar zgarai rau... iar pentru fratemiu atunci cand ne certam sunt "o vita incaltata" sau " o scroafa" ...si ghiciti replica mea ..."si tu esti fratemiu "
Eu sint vinatoru
Cita vreme te afli intr-o stare de echilibru, esti caprioara care ride de cel care-i spune ca e vaca. In momentele de criza, pierzi satrea de echilibru. Cu cit criza este mai mare, cu atit starea ta este mai dezastruoasa si ca atare esti mai influentabil, vei crede ca esti orice. Desigur, unii se nasc influentabili.
Martanul întreabă:
chiftelutacrocanta întreabă: