anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Juniper punea o intrebare asemanatoare, dar n-a raspuns nimeni serios. Reformulez eu. Am primit de la un user TPU, extrem de drag mie, o pilda.
"Tu esti o caprioara. Daca cineva iti spune ca esti o vaca, vom avea mai multe situatii posibile: 1, cand esti foarte sigura ca esti caprioara si te bufneste rasul ca cineva are o imagine atat de distorsionata, ii mai recomanzi si o pereche de ochelari, 2. cand in sinea ta nu esti foarte convinsa ca esti caprioara si atunci imaginea pe care incerci sa o intaresti (ca esti caprioara) e bulversata de unul care vine si zice ca esti vaca, iar tu incepi sa eziti in ce te priveste. Sau esti caprioara, dar te simti vaca. Si cineva iti spune realitatea: esti o caprioara. Atunci reactia ta va fi de suspiciune: cum, cand eu ma vad vaca?
O alta situatie: esti o vaca. Sa fii vaca nu e ceva bun sau rau in sine, esti vaca si atat. Cineva iti spune: esti o vaca. Moment in care, daca esti ok cu ceea ce reprezinti, cu imaginea ta de sine, vei spune ok, asa este si vei merge mai departe. Sau e posibil ca tu, nefiind impacata cu "a fi vaca", sa te agati de cel ce iti spune ca esti o caprioara si sa incerci sa iti creezi imaginea de caprioara, fiind astfel in vesnic duel cu propria natura.
Acum, depinde de tine sa vezi in care situatie te afli si sa inveti ceva din ea. Cand suntem siguri pe noi insine si ne simtim confortabil cu ceea ce suntem, nimic din ce vine din afara nu ne poate bulversa. Fiindca fiecare dintre noi se cunoaste cel mai bine pe el insusi.happy "
Ma gandesc de atunci continuu ce animal sunt. Furnica? Vaca? Marmota? Caprioara?
Tu ce animal esti? De ce?

Răspuns Câştigător
| Nastasia a răspuns:

Cred ca de multe ori nu aparem in ochii celorlati asa cum suntem, ci asa cum vor ei sa-si construiasca o parere despre noi. De aceea, de cele mai mule ori, viata noastra de scurge incercand sa demontam parerea celorlalti despre noi si sa aparem in fata lor asa cum ne vedem noi. Ca sa fim un anume "animalut" trebuie sa avem de partea noastra gravitatia si vointa, sa vedem ceea ce e bun in oamenii trebuie sa fmi noi insine buni, sa ne lepedam de atribute cum ar fi orgoliul, egoismul, aroganta, teama.
Si atunci poate vom deveni ceea ce suntem.

20 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Cand o persoana iti spune un lucru anume este o sugestie. Ce intrebi tu este cat de des transformam aceasta sugestie in autosugestie si daca e bine cred. In momentele de slabiciune cand suntem cu psihicul la pamant orice vorba rea trece imediat drept autosugestie. Practic noi nu ne mai aparam ca inainte si zicem simplu ca asa e. Atunci cand esti in deplinatatea facultatilor emotionale cand cineva face o asemenea afirmatie nu iti pasa. Cei care tipa si fac in tot felul tot instabili emotional sunt ca si cei care nu zic nimic si accepta situatia. Ei practic astfel exprima o indoiala. Respectiv frustarea pentru ca o persoana ti-a dat sugestia cum ca ai fi o vaca, de exemplu. Tu stii ca asta se poate transforma in autosugesti si reactionezi violent verbal sau mai rau. Eu personal sunt un inorog.

nony
| nony a răspuns:

Se vede la avatarul meu ce sunt. Un motan furacios, prins, condamnat pe viata la a fura inimile oamenilor. Tineti-va inima ascunsáhee hee

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Eu sunt un cameleon, pentru ca ma camuflez asa de bine ca devin invizibila.

auran
| auran a răspuns:

Eh, cred ca in functie de situatiile cu care ne intalnim in viata, ne putem asemuii cu cate un animalut sau insecta...

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Dupa fizic: ursulet
Dupa nume: lup
Dupa caracter: caine/vulpe

| adriana_sw33ty_angy a răspuns:

Daca as fi o vaca as putea in sfarsit sa am si eu lapte pentru afea dimineata si sa nu ma mai duc taman' la cucuiata' sa cumpar rolling on the floor
in situatiile in care sunt sigura pe mine si ma simt confortabila sunt o caprioara...(sa ma feresc de @bro big grin ) in alte situatii sunt o pisica...blandabatting eyelashes dar zgarai rau... iar pentru fratemiu atunci cand ne certam sunt "o vita incaltata" sau " o scroafa" rolling on the floorrolling on the floor...si ghiciti replica mea big grin..."si tu esti fratemiu " rolling on the floorrolling on the floor

| adriana_sw33ty_angy a răspuns:

@bro daca promiti ca nu imi vinzi lapticu rolling on the floorrolling on the floor

| MM a răspuns:

Cameleon.Ma adaptez in orice situatie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu sint vinatoru devil
Cita vreme te afli intr-o stare de echilibru, esti caprioara care ride de cel care-i spune ca e vaca. In momentele de criza, pierzi satrea de echilibru. Cu cit criza este mai mare, cu atit starea ta este mai dezastruoasa si ca atare esti mai influentabil, vei crede ca esti orice. Desigur, unii se nasc influentabili.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ca sa existe feedback, trebuie sa reiei intrebarea, formuland astfel: Avand in vedere ca fiecare dintre noi are pretentia ca se cunoaste pe sine, ce animal credeti ca reprezinta userii cunoscuti?
Eu cred ca intr-o viata anterioara am fost catel! tongue Oi mai fi si acum?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Monica, aia era urmatoarea intrebare, dupa asta de incalzire. Mi-o iei inainte mereu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu pot sa editez, asa ca voi completa. Am uitat sa argumentez! Pentru ca tind sa apar, sa protejez oamenii pe care ii iubesc, pentru ca imi place sa ma joc si nu sunt pretentioasa cand e vorba de mancare! tongue Desi nu rod oase!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vulturtongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Monika, nu poti edita cind vezi in stinga la punctaj, 0 puncte tongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Adriana_sw33ty, de ce sa te feresti, ca voiai sa fii producatoare de lapte acum citeva zile si eu vreau sa fiu mulgator (si cu ce spor as mulge) rolling on the floor tongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sotia mea nu se pierde in a ma baga in ceata cu declaratii interpretabile. E foarte la obiect cea ce apreciez foarte mult din care cauza am ramas impreuna. M-am luat cu vorba si am uitat declaratia;-"Esti un animal..."

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Adriana_sw33ty, faci ce vrei cu el, eu ma angajez doar sa-l mulg rolling on the floor tongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu oscilez intre vaca si caprioara:cateodata mi se spune ca sunt caprioara, iar eu ma simt vaca, altadata zburd precum o caprioara, sunt convinsa ca pot cuceri cele mai inalte culmi si vine cate-un...si-mi spune:"esti o vaca!" laughing Eu nu ma supar, stiu ca sunt catel laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu sunt catar.Asta pentru ca un catar este incapatanat ca mine.
@Nony-sa-mi tin cumva inima bine? Te bagi si la barbati? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu sunt oaie ca asa ma face o prietena rapidista tongue