Nu pot decât să-mi imaginez cum e să auzi cele două persoane pe care le iubeşti cel mai mult pe lumea asta certându-de încontinuu, ştiu că te afectează foarte mult.În opinia mea, nu există un mod mai bun de a traumatiza un copil decât să-l obligi indirect să asiste la certurile părinţilor, fără să se gândească şi la copil.Nu te supăra că îţi spun asta, dar părinţii tăi sunt egoişti, înţeleg că au şi ei problemele lor, dar tu nu meriţi să treci prin asta.Deocamdată cel mai bine ar fi să ignori aceste scene pe cât posibil,încearcă să mai ieşi pe afară,chiar şi singură,plimbă-te prin parc, ascultă muzică, du-te la un film.Şi încearcă să-i prinzi o dată în toane bune pe amândoi, spune-le că ai avut chiar gânduri de sinucidere, şi că poate cel mai bine ar fi ca ei să divorţeze.Chiar dacă tu nu vrei asta, îi vei face să-şi dea seama prin ce treci spunându-le că mai bine s-ar despărţi decât să-i auzi certându-se mereu.
Buna,
Te cred ca este familia ta si tii la amandoi parintii tai, iar ca si copil este greu sa ii vezi certandu-se. Important este sa le spui si lor asta ( desigur separat ) astfel incat sa stie si ei punctul tau de vedere. Astfel te va ajuta sa stie si ei ce simti si totodata sa fii sigura ca nu a ramas nimic nespus.
Dupa asta, care nu va avea imediat efect, iti recomand sa nu te inchizi in tine, dar sa-ti iei niste casti si un player ca sa ai ocazia sa asculti muzica si sa citesti. Este bine ca sa-ti canalizezi furia pe care o simti catre ceva constructiv, orice crezi ca te va ajuta este bine, astfel incat implicarea ta acolo sa o depaseasca pe cea de a asculta certurile parintilor.
Cam atata iti pot spune momentan din ceea ce ai spus.
N-ai cu cine sa vorbesti! sa se gandeasca ca au doar un singur copil si posibil sa le para rau pentru astea... eu nu mai suport!
Nu se pot gandi daca ei nu stiu versiunea ta si tu nu le-o prezinti.
Bună, îmi pare rău pentru tine, știu cum e.
Nu prea ai ce să faci în cazul ăsta, eventual dacă ai încerca să vorbești măcar cu unul dintre părinții tăi și să le spui că suferi din cauza asta. Dacă țin la tine, trebuie să înțeleagă. Sau ignoră-i, închide-te în camera ta și gata, nu merită să te consumi. Succes.
Stiu eu foarte bine.Parintii mei s-au certat in ultimul hal de craciun...pe al 2-lea razboi mondial.
Era sa divorteze.
DETALII, DETALII.
lasa-i ca o sa inceteze ei pana la urma (ia-ti casti in caz ca nu)
Buna! si parintii mei aveau o perioada cand se certau non stop, aveau diverse motive, destul de intemeiate si intr-un timp chiar eu imi doream sa divorteze fiind sigura ca voi mai fericita doar eu cu mama si fratele meu mai mic.Pana la urma au decis ca noi suntem mai importanti decat neintelegerile lor si axandu-se pe nevoile noastre au inceput sa colaboreze pana cand s-au impacat. Parerea mea este sa iti pastrezi cumpatul(fara taiatul venelor si altele) stiu cat de greu poate fi, insa toate au o portita de scapare...incearca macar cu mama ta sa discuti(fetele sunt f apropiate de mame de obicei) si sa ii spui ca situatia te face nefericita mai ales ca acum incepe scoala ai nevoie de concentrare si sprijin nu de tipete si neintelegeri. Bafta!
Nu, eu niciodata nu am fost apropiata de maica-mea! ea e mai rece! nu cred ca mai este vreo cale sa se impace! si chiar daca s-ar impaca pentru mine nu ar mai fi la fel ca odata familia aia frumoasa asta e
! dupa 19 ani de casnicie se duce dracu tot! tot! cu ce am gresit eu?
Mai iti dai seama ca tu nu ai nici o vina ce se intampla e intre parintii tai; dar daca nu le spui ce crezi, ce simti(sau macar unuia dintre ei) atunci eu nu vor avea de unde sa stie cat de multi suferi. asta inseamna ca efectiv TU poti fi o sansa de a salva casnicia lor doar stii speranta moare utima
Si ai mei se certau in fie care seara si dupa ce terminau cearta cadea toata vina pe mine si eu nu faceam nimic pana cand am plecat de acasa i-am amenintat ca ma omor si tot felul de tampeni dar nu rezolvi nimic prin asta dupa o saptamana am facut ca o reuniune de familie si le-am zis tot ce ma deranjaza la ei si i-am rugat sa incerce sa se schimbe efectiv cazusem la pamant cu nervi nnu mai puteam din cauza lor am si vitiligo ...Si cat de catt sau mai schimbat. asa ca ai grija incearca sa nu te enervezi prea rau sunt maturi si gandesc mai prost ca noi :*
Ignora, iesi afara cu prietenele, pana la urma va aparea despartirea, stiu este urat, si ai mei sunt despartiti, dar trebuie sa acceptam realitatea. Fii tare! :*
Cu prietenele? nu am asa ceva o sa le para rau... sincer am vrut sa-mi tai venele dian cauza lor intr-o zi, crede-ma sunt mai ceva decat disperata!
Buna.
Stiu cum e si groaznic. Dar incearca sa te retragi cand ei sa cearta. Nu mai asista la ''scenele'' lor de certuri!
O casnicie si o relatie nu se poate numi relatie daca nu sunt si certuri! Mai mici, sau mai mare! Tot ce trebuie sa faci este sa discuti cu ei,. ca nu iti place sa ii vezi certandu-se.
Sper ca ti-am fost de folos!