anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La noi, ca la nimeni. Cum vine o sarbatoare, cum sar preturile. In timp ce in celelalte tari, preturile scad, pentru ca oricum cresc vinzarile si implicit veniturile, noi sintem mai cu motz si umflam toate preturile inainte de Craciun, Paste, 8 martie si mai stiu eu cu ce alta ocazie. De fapt, daca stau sa ma gindesc bine, noi marim preturile zilnic laughing Sintem dati dreak, ce mai. Asa ca de ce nu le-am mari si de sarbatori? Well, titnind cont de aberatia asta tipic romaneasca, voi cum procedati, luati cadourile cu o luna mai devreme, sau va inghesuiti cu citeva zile inainte de Craciun sa le luati cadouri prichindeilor? Eu unul, le-am luat de saptamana trecuta... ce-i in mina nu-i minciunawinking

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Bro, stii si tu foarte bine, explicatia este lacomia, patronii cred si aleg cea mai usoara cale de a face profit cat mai mare, respectiv marirea pretului. Ce le pasa lor de noi? Poate ca ar trebui sa nu ne pese nici noua de ei si sa facem un mic boicot, poate asa s-ar invata minte. S-auzim si de bine!

17 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

@Ursulika: Romania ar inte Sverige saa maa vi inte tele jamforelse att de to land. (beklager men jag teler norska og jag ar stille daarlig paa svenska happy )

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

@ursulika: Jag forstor dig. Vad jag ville saga ar att det er inte kan finnas en period av comparation mellan de tvaa laenderna. Jag haaper att jag har felstavade inte fordi norska ar laettare. Teler du norska?

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Și tu când te-ai născut, mâine?
Nu se știe că la noi numai fapte bune explozive?!
Pa, pa.

rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Inca n-am facut cumparaturile, totusi, am gasit logica pentru care la noi se scumpesc preturile de sarbatori - sa simta toti ca facem un sacrificiu laughing Cat priveste saltarile zilnice de pret - e doar ca sa ne simtim mai des ca de sarbatoare happy

mariana
| mariana a răspuns:

Eu fac parte din categoria celor care, din timp, cumpar cadouri pentru cei dragi, nu numai pentru faptul ca, de sarbatori preturile sunt mai umflate ci, Pentru faptul ca, "bugetul" trebuie esalonat si cum acesta nu se prea "intinde" atata cat ti-ar trebui, fac o lista de prioritati si atunci asa pot sa iau pentru fiecare cate ceva ce si-ar dori.
Nu te gandi la masini, excursii in strainatate si in general caduri "mari" ci, doar la mici atentii care de fapt simbolizeaza faptul ca, m-am gandit la cei dragi si ca am si actionat, in raport cu posibilitatile.
Ai dreptate, in loc ca preturile sa fie mai "relaxate" de sarbatori, la noi comerciantii vor sa se "imbogateasca" cat mai repede, asa ca produsele curente oricum nu ai cum sa le stochezi si tot trebuie sa cumperi cate ceva, la preturile practicate, in ajunul sarbatorilor.
Tocmai pentru ca, vin sarbatorile si duminica seara vine Mos Neculai, tie si tuturor userilor TPU, le doresc Sarbatori fericite, sa fie sanatosi si chibzuiti, pentru ca dupa sarbatori, zilele "nu intra in sac" si sa mai ramane cate ceva pana la urmatorul venit lunar.
Un gand bun si un bun sfarsit de saptamana BRO.

| Barajag a răspuns:

Pentru ca sunt intr-o tara (Suedia), unde preturile scad atunci cand se apropie sarbatorile, am cumparat astazi cadourile si voi mai continua cu shopping-ul saptamana viitoare.Nu-i asa ca este convenabil?big grin Bafta!

| Barajag a răspuns:

@kongeriket: Jag vet, för att jag ville att komma har i Sverige.Fostör du mig? Mitt liv var det lugnt nu.Vi hörs och ta hand om dig!big grin

| Barajag a răspuns:

@kongeriket: Norska är samma språk som svenska, men för mig det blir litte svårt for att läsa, jag fostör va säger dubig grin
Mai bine vorbim in limba noastra, altfel nu ne mai primesc pe aicihee hee

| Nicoleta a răspuns:

Mda.Romania tot Romania ramane. Te asteptai sa se schimbe ceva?laughing
La noi totul e pe dos.
Intr-o tara normala cu cat cererea creste mai mult, cu atat scad si preturile.

| AvalohAlyn a răspuns:

Ai dreptate, mentalitatea comerciantilor romani este jalnica.De ce sa nu fim si noi in rand cu ceilati.si asa romanul e falit.se mai maresc si preturile in tara asta saraca si distrusa.De cand stiu a fost asa, dar lumea se inghesuie mereu pentru ca nu are ce face ce-i drept.
Cadourile le cumpar in apropiere de Craciun cand vine si bugetul special dar fac selectie magazinelor.laughing
Sper sa avem niste sarbatori placute, toti.

| Zazu a răspuns:

Prichindeilor? ai cui prichindei Bro? ai cumparat saptamana trecuta cadouri prichindeilor? ma pui pe ganduri!

| pwp a răspuns:

Inca nu le-am luat... sper ca inainte de craciun sa fie promotii si preturile sa scada happy

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eh, ce ne mai poate mira in Romania? Noi nu prea avem prichindei in familie, iar noi nu prea ne umplem cu cadouri, dar atunci cand o facem, luam cadourile cu putin inainte de sarbatoare(asa suntem noi; lasam totul pe ultima suta de metri). Intr-adevar, preturile sunt umflate cu pompa in aceasta perioada, dar nu cheltuim sume atat de mari decat o data pe an, pana la urmahee hee.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nicutz20, fa-mi placerea si nu mai posta spam-uri la intrebarile mele.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce sa-ti fac mai fratiq', de cind s-a deschis linga tine multe hipermarketuri numai acolo te duci, Cora, XXl, etc, mergi si tu in magazinele din piete, la Delfinului ai fost? ai destul de alergat prin Bucuresti mai ales acum cind este sezonul semicursierelorwinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bah, vorbiti in romaneste ca nu va mai dau bomboane rolling on the floor
Zazule, ai ramas in urma, deh laughing