Omul are nevoie de ajutor si voi sunteti ironici...
Dupa cum a spus monkey45, daca faci o lista sincera, vei constata ca sunt mai multe motive pentru care sa traiesti decat ca sa mori. Aproape orice adolescent trece prin asemenea perioade, chiar daca unii nu recunosc. De ii iei pe fiecare in parte vei fi uimit sa constati cate probleme au.
Trebuie sa te incurajezi singur, cauta si ocupa-ti timpul cu ceva ce te relaxeaza (eu de exemplu vizionez filme sau stau pe net si ma relaxez foarte mult). Cauta-ti prieteni virtuali - vei constata ca sunt foarte utili, ai cu cine sa vorbesti si cui sa-ti destainui necazurile.
Iar cu familia...nu exista familie perfecta, fii sigur de asta.
Daca ai putina rabdare lucrurile se vor indrepta. Vor veni zile cand vei rade de gandurile tale de acum. Si sa-ti mai spun ceva : fericirea sta intotdeauna in lucruri marunte, nu in cele mari. Invata sa te bucuri de micile placeri si totul va fi bine.
Bafta!
M-a sensibilizeaza tragediile reale ale oamenilor, plansul de mila si victimizarea puerila, nu. Nu te mai plange, toti avem probleme. Multe. De orice natura. E normal sa fie asa. Nimanui nu ii place sa stea in preajma unui depresiv care se complace in situatia asta, care isi plange singur de mila insa nu misca un deget sa faca ceva.
Imi place mult un aforism : " Viata are doar sensul pe care tu isuti il conferi". Alegerea e de partea ta. Te smiorcai in continuare, sau iti rescrii istoria. De putut, poti. Bafta!
Mama tu esti barbat sau o plangacioasa mica? Prietene viata e un meci la categoria grea. Daca nu te adaptezi la greutatile vietii societatea te respinge.Vei fi toata viata un inadaptat? Daca ai asemenea probleme prietene inseamna ca esti intr-o depresie prelungita, du-te la psiholog sa te vada.
Buna,
Iti intelegem situatia si vrem sa te ajutam.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Mai traiesti? nu are rost sa te sinucizi...stiu ca asta pare mai usor, ca o sa scapi ..ca poate speri ca parintii tai se vor invinovatii daca tu te sinucizi...dar oricum tu nu ai de unde stii. si mie mi s-a intamplat la fel dar mie mi-a lipsit curajul, nici acum nu ii mai bine dar am invatat sa rabd si sa astept. Deci te sfatuiesc sa astepti promit ca o sa-ti fie mai bine si incearca sa nu iti mai pese de nimic din ce cred altii despre tine si fii mai superficial nu pune la suflet. succes, :* app cati ani ai?
In noiembrie fac 18.18 ani traity degeaba
De unde esti?
Pitesti
Buna,am 15 ani si de 4 ani trec prin aceleasi probleme ca ale tale.La scoala, in generala colegii faceau misto de mine pentru ca eram foarte retras, asta fiindca sufeream si inca sufar de anxietate sociala, cred ca si tu suferi de acelasi lucru in legatura cu timiditatea ta excesiva.Chiar azi am facut o criza destul de mare si m-am ales cu ecranul telefonului spart.Viata iti da cate o lectie in fiecare zi,iar lectia pe care mi-a dat-o viata azi este ca nu trebuie sa ne pripim in privinta unui lucru, pentru ca vezi tu, eu din cauza crizei de moment am facut un gest necugetat, iar crede-ma ca pe moment m-am simtit mai bine, dar apoi am realizat ca trebuie sa dau o avere sa-mi repar ecranul la telefon.Gandeste-te bine,daca te-ai sinucide crezi ca ti-ar fi mai bine? Eu nu cred! Dinmpotriva,eu nu-i cunosc pe parintii tai,dar sunt sigur ca vor suferi extrem de mult, iar si tu vei suferi, pentru ca, crede-ma faptul ca vei putrezi in iad nu este un mit, citeste cartea Gloriei Pollo si te vei lamuri.Al doilea lucru pe care vreau sa ti-l spun:fiecare are momente mai proaste in viata,multi dintre noi suferim din cauza unor banalitati,de exemplu eu sufar pentru ca din cauza emotiilor excesive imi este teama sa vorbesc,pentru ca spun eu,nu vorbesc corect(mai ales cand e zgomot),dar tu sa stii ca sunt oameni(nu vreau sa fiu ca cei ce au comentat mai jos)dar,gandeste-te ca multi dintre acei oameni ce mai au de trait cateva luni,acei oameni ce nu s-au nascut normal,ce poate nu au vazut o simpla floare in viata lor,nu mai spun mama sau tatal,care lupta in fiecare zi supraomenesc sa traiasca, iar tu, cum m-am plans si eu azi si mai mereu, ne vaitam din cauza unor lucruri minuscule cand stim ca altii ar da orice numai sa poata sa fie ca mine sau ca tine! sper ca te-am putut ajuta, chiar daca nu m-am exprimat chiar atat de bine si iti recomand sa vorbesti cu parintii tai sa mergi la un psihoterapeut care sa te ajute sa invingi teama de oameni! Apropo care este facebook-ul tau:chiar as avea nevoie de un prieten la fel ca mine.
De ce sa nu traiesti, altii se lupta pentru viata si noi astia care avem detoate, nu mai vrem asta, facem orice este posibil ca sa murim, dar ma rog. sa lasam astea la oparte.
Pentru ce sa traiesti? Hmm. sa le arati celorlalti cine esti tu de fapt si sa le demonstrezi ca nu esti asa cum cred ei. Nu conteaza daca fata de care ti-a placut ii place de altcineva, si ce? Sunt multe alte fete care poate vor sa fie cu tine, dar poate nu au curajul sa iti spuna. Atunci cand va fi momentul, v-a venii si fata de care te vei indragostii.
Nici nu conteaza daca parintii nu te inteleg, important este sa te intelegi tu pe tine si sa nu iti pese de ceilalti, de ce fac eu sau ce spun, tu trebuie sa fii mereu cu capul sus, sa fi mandru de tine si sa faci mereu ce iti place si ce te face fericit.
Nu mai da importanta la toate vorbele celorlati, perfectioneaza-te in ceea ce faci, schimba-ti putin modul de a privii lumea, fii mai dezghetat, mai tupeist, mai vorbaret si nu ii lasa pe toti fraierii si distrusii sa te calce in picioare, calca-i tu pe ei, pentru ca tu esti cineva pe lumea asta, iar ei sunt decat niste jeguri ( aia care se iau de tine si isi bat joc ).
Deci ai mai multa incredere in tine si scoate la suprafata acea persoana pe care nimeni nu a vazut-o pana acum. Nu te mai injosii atat, lasa deoparte gandul asta si punete serios pe treaba!
Bafta si daca ai nevoie de ceva, eu sunt mereu aici sa te ajut! Fundaa?
Cu ce mai putea ajuta tu?
Dc sa faci asta? Nu uita ca Iisus s-a sacrificat si pentru tine! Sunt sigura ca v-a rasari soarele si pe strada ta chiar daca putin mai tarziu!
IIsus? Nici nu vreau sa aud de asa ceva vad ca esti una din cei care au fost spalati pe creier de biserica.Nu exista un Dumnezeu si daca exista dupa cum se vede nu ii pasa de nimic decat sa faca oamenii sa sufere.
Dumnezeu exista, doar ca trebuie sa crezi in el.
Ce naiva esti tu esti propriul dumnezeu, si iti faci viata cum vrei nu un personaj ireal
Eeee at sinucide-te fram ))
Vezi ca Dumnezeu nu doarme ci te poate auzi si chiar daca nu L-ai vazut, nu inseamna ca nu exista
De asta ai ajuns tu asa
E de remarcat faptul ca esti baiat si te deschizi usor, e un lucru mare pentru ca de obicei baietii sunt foarte inchisi in ei. ia gandeste-te tu, daca toti ne-am sinucide cand avem o greutate cati am mai ramane pe pamant? si eu am tot 18 ani si am crescut fara tata si de multe ori mi-a fost greu, mi-am dorit si eu de multe ori sa mor dar crescand si aducandu-mi aminte de acest lucru imi pare foarte rau ca gandeam asa. iti vei cunoaste sensul vietii tale atunci cand vei avea o familie, copii.atunci vei intelege de ce traiesti pe lume. alta treaba daca tu pui tot la suflet poate de aceea ti se pare ca viata ta e una grea, poate tu te strofoci din orice, sunt multe persoane de genul acesta. pune-ti ordine in idei, nu lasa pe nimeni sa iti afecteze mintea si sufletul, gandeste limpede. daca tristetea s-a infiripat in sufletul tau si daca cineva a facut o chestie mica ti se va parea suspect. incearca sa gasesti lucruri amuzante de facut. ceva ce iti place tie sa faci. sinuciderea e arma prostului. chiar asa las esti?
Nu cred ca esti in masura sa ma faci las din moment ce nu esti in locul meu si nu suferi ce sufar eu.1 La mana.2 la mana nu ai cum sa nu pui la suflet cand toti isi bat joc pe tine te dusmanesc si te resping pana si familia ta nu te intelege nu iti doresc sa te simti in plus in propria familie.Prin moartea mea cred ca as face un bine si asa traiesc degeaba, oricum nu ar plange nimeni dupa mine stiu asta prea bine.De deschis nu ma deschid deloc nimanui nu am lasat niciodata pe nimeni sa ma vada plangand si nici nu o voi face, nu ma deschis decat singurilor prieteni pe care ii am dar care din pacate sunt prea departe.Chiar am ajuns la capatul puterilor si imi doresc moartea din ce in ce mai mult. Sper ca te-am lamurit.
Si eu am trecut exact prin ce treci tu mai ales ca eu am avut leucemie credeam ca dumnezeu se razbuna pe mine dar nu a fost asa pana la urma am reusit sa trec peste astea traiesteti viata ca merita si nu lua in seama ce zic ceilalti si gandeste-te parinti tai o sa sufere foarte mult MULTA BAFTA
Exista o multime de motive, cum poti sa spui asta. in primul rand gandeste-te ca sunt multi oameni care vor sa traiasca dar din pacate nu pot( mor de foame sau de diferite boli) toate aceste probleme vor trece cu timpul, dar trebuie sa ai rabdare
Nu mai trai.Sinucide-te.
Daca asta este tot ce poti face, singurul tau scop, atunci fa-o.Nu exista nimeni acolo in lume care sa iti planga de mila sau sa incerce sa te convinga sa nu o faci.Destinul TAU este in mainile TALE.
Eu chiar te inteleg....prin ce treci tu am trecut si eu si chiar am incercat sa ma sinucid sa imi tai venele dar nu am reusit ca am fost oprita la timp...
Capul sus, mergi mai departe, vei reusii! iar daca ti-ar fi prietenii adevarati te-ar intelege, ti-ar vb! iar cei care te critica si te invidiaza vor doar sa te schimbe pentru ca vad la tine ceea ce ei nu vao fii never!