Si vrei sa zici ca tu numesti "Am curatat dupa mine" cand nici macar farfuria si painea nu le-ai pus la loc sa fim seriosi nici tu nu-ti prea dai silinta.
Spune-i mamei tale să coboare tonul și să se calmeze.
Nu înțeleg de ce face asta, probabil că e nervoasă pe tine.
Vorbește și cu tatăl tău, poate el ar putea fi cheia, dacă înțelegi unde bat.
Ai grijă de tine.
Ai incercat sa faci tu din propria initiativa, sa le faci pe toate inainte ca ea sa vada. Dupa cate am vazut nici tu nu prea iti dai silinta. Daca vezi ca tot se leaga de tine chiar si dupa ce faci tu, incearca sa vorbesti cu ea explica-i ca te derajeaza si sa fie mai calma cu tine, ca tu poti face lucruri si fara ca ea sa tipe la tine
Vai, si mama mea face asa. Nici eu nu o inteleg. Dar poate e stresata si ea si stiu ca nu e corect dar isi varsa nervii pe tine. De obicei, persoanele cu rabdare scurta sunt cele care in copilarie au fost certati des sau la care era tata beat uneori (mai des de fapt ) si daca ei sunt puternici si nu plang se enerveaza. Ar trebui sa faci cum iti spune ea si cand vezi ca incepe sa urle fara motiv spune-i sa termine. Daca o prinzi o data cand se uita la TV sau citeste sau pur si simplu sta, vorbiti. Spune-i ce te deranjeaza si sa te lase sa faci cum stii si sa te corecteze frumos. Ca nici mama nu-si da seama tot timpul ca urla atunci, isi da seama dupa. Daca vorbiti sigur va intelege. Si spune-i si efectele nervilor ei, ca te afecteaza. Dar sa vorbesti frumos, sa nu incepi sa te enervezi si incearca sa vorbesti convinsa, sa nu para ca esti pe punctul sa plangi. Mult succes si sper ca te-am ajutat.
Poti sa ii explici ca nu intelegi asa mai bine cu tonul ridicat. Spune-i ca exista o anumita limita. Poti sa ii spui si tatalui tau sa ii explici si sa spui ca nu mai poti asa.
Bafta
Speranta12 întreabă: