In orice casnicie exista momente in care cei doi trebuie sa invete sa,, lase"de la ei niciodata nu vor exista doi oameni la fel...si in legatura cu televizorul:fa ca mine:lasa-l pe el acolo si intra pe TPU...atunci si cand termina meciul stai tu la ce program vrei, nu are sens sa va certati pentru unlucru asa de minor...doar va iubiti, nu?
Noi ne uitam foarte rar la televizor (de cateva ori pe an, uneori nici atat) si tunci numai la cehstii care ne intereseaza la maxim pe amandoi. In rest, preferam sa discutam impreuna sau, evenual, sa vedem un film pa care il alegem impreuna.
Relatarea ta suna a impunere-vrem totusi sa stam impreuna! Sufletului nu-i poti impune, o faci poate azi, o faci poate maine, dar intr-o zi vei obosi sau va obosi.Tocmai aici sta armonia in cuplu, desi pare un lucru atat de minor.Pasiuni comune, discutii pe aceasta tema, nu certuri si nu compromisuri.
Dialog sincer, in dorinta de a surmonta pozitv situatia, incercati eventual si ceva autocunoastere, complianta si totusi, solutia cea mai simpla ar putea fi cea cu televizoare separate, tot asa cum si pentru somn, aparent paradoxal!, uneori e cel mai bine sa se doarma separat "daca va iubiti"... (mai ales daca aveti deja "ceva ani" impreuna! Success!
Cred ca daca insisti suficient o sa isi da seama ce gusturi tampite are si o sa va uitati la ce iti place tie. Sau mai bine va despartiti si va uitati la ce program TV va place, ce zici? Serios, cred ca ar trebui sa va reorganizati prioritatile.
Eu cred ca barbatii nu traiesc viata f mult la la nivel emotional intens, de multe ori sunt si mai obositi psihic si fotabalul, poate politica ii pasioneaza si-i incarca. La noi e o chestie buna, ne place la amandoi politica. Sotului meu nu-i plac filmele siropoase de dragoste, sau nu de multe ori este in dispozitie sa se uite la ele. Nu trebuie sa te prefaci, cand ai chef te uiti si tu, doar asa ca in mare sa fii si tu in tema. Si parerea mea este ca iti poti inchiria filme de dragoste si te uiti in liniste, poate cu o prietena. Noi televizorul de acasa il folosim doar pentru DVD-uri inchiriate sau cumparate si si parerea mea este ca de multe ori TV inlocuieste comunicarea. Uneori cand mergem la socrii sau la parinti mai merge TV dar putin mai stau si eu si ma uit, sau daca n-am chef ma duc in alta camera si fac alte lucruri... Si eu spun ca TV este bine sa nu fie in dormitor.
Noi cam avem aceleasi gusturi, iar in rarele momente cand chiar nu ne putem hotari, unul dintre noi cedeaza si isi cauta alta activitate.
In fond, un partener ti-l alegi si in functie de afinitati/gusturi/preferinte comune. Altfel, s-ar isca tot timpul un razboi total, care ar duce in mod sigur la destramarea relatiei.
Un program strict. El sa lase de la el... tu sa lasi de la tine.
Daca vrea neaparat sa se uite la un meci...lasa-l...cand tii tu neaparat sa te uiti la ceva...sa renunte el.
Dar daca te uiti la telenovele, inima de tigan sau mai stiu eu ce...normal ca baiatu' se tine tare...mai interesanta politica parca.
Pai nu e bine. De preferat ca perechea sa fie pe aceeasi lungime de unda ca si tine
. In situatia voastra trebuiesc facute multe compromisuri..Priveste el ce vrea si tu ce vrei, prin compromis.
Ar trebui sati placa si tie macar putin din ce priveste el si invers.aceasta chestie o intampinam fiecare cuplu, eu de ex.ma uit la ce priveste el, chiar daca nu sunt chiar atenta dar sunt langa el, ma cuibaresc la pieptul lui si de multe ori renunta si el de a se uita la tv si terminam cu o partida de amor, mai lasa si tu de la tine...asta e.
Faceti compromisuri sau cumparati-va televizor... daca tie nu-ti place la ce se uita el, lui de ce sa-i placa emisiunila tele?
Incarca sa gasesti un numitor comun. un Post TV la care vreti sa va uitati impreuna... Daca nu reusiti asa cautati un film la care vreti sa va uitati impreuna si il puneti la dvdplayer.
De obicei noi avem gusturi comune, ne uitam pe discovery, nat geographic, etc. Cand el se uita la meci si eu n-am chef, imi iau laptop-ul, ma asez langa el si ma joc. Sau citesc. Si el la fel, cand ma uit eu la ceva ce nu-l intereseaza. Pana la urma televizorul este singurul mod de a-ti petrece timpul?