Waaaa...esti desteapta daca te-a dus capu sa faci asta.Bv pe deoparte, pe cealalta e cam greu sa le mai recastigi increderea totala.ar trebui sa le mai ceri scuze inca o data si sa le explici ca acum nu mai esti minora si ai capul pe umeri si stii sa te descurci in situatii limita. Chestia grava e ca va trece destul de mult timp pana o sa vorbesti din nou cu ei, mai ales dupa toate astea dar daca le castigi din nou increderea si promiti ca nu o sa mai faci asemenea nebunii poate ca o sa te impaci cu ei. Bafta!
Aratale ca esti responsabila si ca pot reavea incredere in tine, ascuta de ei fa cumva sa obseve ca iti pare rau, rade mai putin de fata cu ei, si nu mai iesi cu prietenii, fa totul ca la carte si se va indrepta totul, fa-ti timp si vorbeste cu mama ta, dar sa fiti doar voi doua. spune-i ca-ti pare rau si fa-o sa te ierte, va discuta ea cu tatal tau.
Vorbeste cu ei si cere-le iertare spune-le exact ce ne-ai zis noua aici si ca regreti foarte mult ce ai facut si ca te-ai invatat minte.
Si de acum sa ii asculti, ca iei stiu mai bine ce e bine pentru tine, cel mai mult parintii te iubesc, mai ales ca ei ti-au oferit tot ce ti-ai dorit tu macar trebuie sa le respecti dorintele si ii asculti.
Pana la urma te vor ierta, dar vezi sa meriti si sa nu-i dezamagesti din nou.
Si in legatura cu accidentul trebuia in primul rand sa-i suni pe ei, ca pana la urma doar ce erau sa-ti faca. Sa stii ca era mai bine. (iti spun din experienta).
Adevarul, numai adevarul si tot adevarul, este cea mai buna alegere, cam in toate cazurile. Din cate spui parintii te iubesc foarte mult, ti-au facut toate mendrele si nu meritau asta din partea ta. Daca o sa fii sincera, ascultatoare si nu o sa le mai dai motive de neincredere ori sa le faci si alte necazuri sigur te vor ierta si vor avea din nou incredere in tine. Numai bine!
Cauta-ti o slujba buna.si muta-te la apartamentul ala si fi pe picioarele tale. ce parinti incuiati.si eu mai zic de a mei ca is asa, dar ma multumesc si asa cum is acum
@Madyline:asa ziceam si eu pana acum, ca nu ma lasa acolo, nu pot sa fac aia. dar te asigur ca ei stiu mai bine ce e bine pentru noi...si pentru partea in care iti exprimi parerea in legatura cu ei, te rog abtine-te!
Pai...ai 18 ani si nu este normal sa-ti interzica sa ia prieten.Incearca sa ai o dinscutzie intre 4 ochi cu mama ta si explica-i ce nemultumiri ai. Daca nu vor vb ei cu tine.Totusi esti fiica lorMOoOlt succes
Intradevar, a fost ceva cam necugetat. Trebuia de la bun inceput sa la spui ca pleci la mare, poate nu cu prietenul, dar trebuia sa spui unde esti. Acum este destul de greu sa indrepti situatia. Totusi, ai putea sa le arati cat de rau iti pare facandu-le o surpriza ce n-ar putea fii trecuta cu vederea. Ajuta-i cat mai mult posibil, fara sa te opui, ba chiar preia tu din sarcini. Ei nu vor sta suparati pe time o vesnicie, totusi esti copilul lor si mereu vei fii. Trebuie sa porti o discutie cu ei pe ce s-a intamplat. Vei vedea ca totul v-a fii bine
Cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesti cu ei, sai explici dc ai facut asta dar mai ales sati ceri iertare si sa le zici ca chiar iti pare rau de ce ai facut si ca tiai dat seama ca ai gresit mult si no sa se mai repete. E normal sa fie suparati, pentru ca chiar ai gresit, incearca sa te schimbi si sa vb mai deschis cu parintii tai, mai ales cu mami tau, sai mai povestesti despre relatia ta, sa ceri sfaturi, in asa mod vei obtine din nou increderea lor.Fii mai deschisa.
Of, asta e acum. Important e ca-ti dai seama de greseala facuta, ca regreti, inseamna ca nu se mai repeta in viitor. Inteleg ca unii parinti sunt mai restrictivi iar asta pica fix pe dos copiilor. Dar gandeste-te, ei fac asta pentru tine. Ti-au dat tot ce-au putut, esti o fata tanara, iar ei doresc intai sa-ti construiesti un viitor si din ce vad, ii si respecti foarte mult. Ceva ma deranjeaza si anume ca, prietenul tau, nu trebuia sa se avante in asa ceva, sa-si asume asemenea riscuri pentru 2 zile de relaxare, nu trebuia intr-un cuvant sa te puna sau mai bine spus sa te lase sa minti in asemenea hal. Acum, asta e. Ehh, ce naiba, sa ne oprim acum si sa plangem? Hey, toate trec. Si nu uita: o greseala incepe din momentul in care nu incerci sa rectifici ceea ce ai facut prost! Sau, precum mai spunea cineva:
Am învăţat că poţi să faci o greşeală şi nu e un capăt de lume. A trebuit să învăţ să-mi permit să fac o greşeală fără să devin defensivă sau necruţătoare. [Lisa Kudrow]
N-ai pierdut nimic, parintii cu siguranta te iubesc la fel de mult. Succes!
Incearca sa stai de vorba cu ei sa le explici ca nu mai esti puiul mamei si de acum incolo trebuie sa tina cont si de parerile tale.Incearca sa spui mereu adevarul ca minciuna are picioare scurte.Stai de vorba cu mama ta caci orice varsta ai avea o sa ramai fetita ei cat va trai, si numai ea il va face pe tatal tau sa inteleaga situatia. PUP si BAFTA.
Tu mai esti certata cu Cineva. Impaca-te cu El, si El iti va arata calea spre inima parintilor tai. Pana atunci, sa ai grija sa nu le mai iesi din cuvant, ca ai crescut dar nu la minte.
Domnul sa fie cu tine.
P. S. Cred ca El ti-a dat aceasta lectie, ca sa inveti multe din ea, a fost voia Lui ca sa traiesti si sa nu mori in accidentul ala, multumeste-I pentru asta.
Pana iti castigi tu singura banii de trai, asculta de ei. Asta este ceea ce poti face.
Daca a trebuit sa-ti minti parintii, inseamna ca nu esti in relatii de prietenie prea bune cu ei.Eu am doi baieti unul de 18 si celalalt de 20 ani, dar intotdeauna am stiut tot ce fac, unde merg. Un parinte trebuie mai intai sa fie prieten cu copilul sau, apoi parinte.Aceasta prietenie conteaza foarte mult.
Nu stiu ce ai putea sa faci sa te ierte.Incearca sa deveniti prieteni, cu toate ca este foarte greu acum.
Singurul lucru rau pe care l-ai facut este ca ai plecat in alt oras cu prietenul tau.eu zic ca daca le spuneai faceau un pic de scandal la inceput, dar apoi te lasau sa pleci numai sa scape de tine , asa ca cereti scuze si de acum vbeste cu ei mereu! succes! :*
Eu zic ca ai facut asta totusi si e ok. dar trebuia sa le spui. e o problema des intalnita :parinti nu realizeaza ca fiica lor c crescut. spune-le ca ai crescut ca ii iubesti si ca daca le-ai fi spus nu te-ar fi lasat. cat despre masina e un -obiect mai valoros- v trebui sa o repari tu fara ajutotul parintilor ca sa isi dea seama ca ai crescut.cat despre iubit la 18 ani, daca ti la ei si el la tine trebuie sa fi cu el dar fal sa inteleaga ca trebuie sa fi si cu el dar nici parinti tai nu sunt mai prejos
Imi pare rau, ai mei tot au pierdut increderea in mine, deja au trecut 2 ani si eu tot nu am reusit sa o recuperez, iti doresc mai mult succes tie, mai cereti iertare de la ei si explica faptul ca nu mai esti un copil, poate vor reusi sa te inteleaga.
anonim_4396 întreabă: