| LonelyGuy07 a întrebat:

Ma confrunt cu o problema saicaietoare, am mai adus chestia asta in discutie, dar chiar as vrea de la voi niste pareri de cum sa ies din asta. Cum am mai zis prin intrebari m-a mancat undeva fortat de parinti sa o imprumut pe matusamea cu 1000 de ron acum 3 luni, evident am cedat la insistentele maicamii si am avertizat-o ca o sa isi faca femeia o obisnuita sa traga de pe prost. Acum 2 zile fix inainte de botezul baiatului ei (al matusamii) a venit cu un tupeu de-a dreptul nesimtit sa imi mai ceara inca 500 de ron si intr-un moment de furie i-am zis sa isi ia gandul, nu mai fac asa ceva mai ales ca nu o sa imi mai vad eu banii aia inapoi (1000) si ca ii fac o favoare ca vin la fiso pentru ca vin degeaba (eu fiind necasatorit etc la aproape 30 de ani). Evident matusamea s-a suparat foarte tare, i-am zis ca nu sunt obligat sa o intretin eu pe ea cu un salariu de 3-4 ori mai mic ca al odraslei sale! Ma gandesc efectiv sa nu ma mai duc la niciun botez si sa ii mai scad din datoria aia de 1000. Voi cum ati gestiona o astfel de situatie? Stiu ca e vina mea dar femeia e nebuna, nu intelege de vorba buna, insa m-am jurat ca nu mai dau bani cu imprumut nici la parinti de azi inainte. Multumesc ca ati citit si as dori sfaturi pe problema pusa nu mai am nevoie de spam, toate bune

Răspuns Câştigător
| Lilystn a răspuns:

Mergi la botez si in plic scrii in felul urmator. Darul meu se afla la mama ta. Si ii spui si dansei la fel

| LonelyGuy07 explică (pentru Lilystn):

Nu am facut asta, insa organizarea evenimentului 2 in 1 botez si nunta duminica mi-a lasa un gust amar, nici nu stiu pe ce familia mea a aruncat pe fereastra atata banet, nu imi de chestia asta, sa le dea dmz sanatate ca nu port pica la nimeni, dar am constatat ca fiso e 10 clase peste mine ca tot financiar anturaj si alte cele, cred ca la urmatoarea abatere cand o mai aud ai sa imi dai si mie niste bani o sa fac un mare mare scandal ca asa nesimtire nu se mai poate

15 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Lioana a răspuns:

Nici mie nu imi place sa mi se ceara bani imprumut. Asta pentru ca sunt greu de recuperat. Daca nu insisti cei mai multi se fac ca uita si nu mai dau inapoi. Si e jenant sa ajungi sa bati lumea la cap.
Cel mai bine e sa refuzi frumos spunand ca nu poti, ca nu ai, ca ai si tu cheltuieli mari si nu-ti ajung banii.

| LonelyGuy07 explică (pentru Lioana):

E posibil sa imi fi zis adio la aia 1000 de ron, dar nici nu are sa imi pese sincer, desi stiam ca fac o greseala, acum de asta zic la ce sa mai dau altii 1000 de ron pe botezul plodului ei cand eu am sanse sa raman celibatar toata viata! e greu cand esti luat de prost din pacate, de intelegeam ca n-are cine sa o ajute la intretinere curent sau gaze as fi inteles, dar eu dintr-un salariu de 2400 comparativ cu suta de milioane pe care o ia lunar fiul ei sa ii dau eu bani asa ca ii vine ei ceva nu e bine aici

| mi25 a răspuns:

Daca am inteles bine, cel(cea) botezat(a) este nepotul (nepoata) matusii tale.
In acest caz pun intrebarea: ce are Sula cu prefectura? Deoarece tu ai imprumutat banii matusii tale, nu fiului ei. Cred ca in asemenea cazuri, fiecare este cu aia a ma-si.

| LonelyGuy07 explică (pentru mi25):

Are destule din spusele maicamii, ea isi protejeaza plod-ul si eu nu sunt obligat sa ii platesc ei facturile la curent si utilitati ca sa ii protejez eu nora, nepoata si copilul sa isi mai cumpere nu stiu ce model de bmw nou fara sa dea nimic in casa, nu o sa vrea cu frumosul cred ca am sa ii zic lui de la obraz in poola mea ca se intrece cu gluma masa

| LonelyGuy07 explică (pentru mi25):

Daca alor mei le convine ca eu sa nu dau banii in casa la utilitati e fix problema lor si a mea, asta nu inseamna ca trebuie sa o ajut eu pe ea sa isi plateasca ''darile'', are un tupeu fantastic si din pacate si maicamea are o vina aici ca cel mai probabil ea a invatat-o cu imprumutatul de banii, eu am stricat o prietenie de 10 ani din cauza unor imprumuturi de bani si stiu ce inseamna, bah cand imi dai si mie banii aia

| haileewatson a răspuns:

Intimideaz-o sa-ti dea banii inapoi, si nu te duce nici la botez.

| anonimuIl a răspuns:

Are să îți dea 1000 lei și îi spui că vrei banii tăi acum.

| LonelyGuy07 explică (pentru anonimuIl):

Eu cred ca tu n-ai citit bine intrebarea prietenash, o zi buna sa ai

| anonimuIl a răspuns (pentru LonelyGuy07):

Ai dat bani cuiva, trebuie să primești înapoi aceiași sumă.

| LonelyGuy07 explică:

Foarte foarte bun Lilystn raspunsul tau pe cat de adevarat pe cat de amuzant laughing)

| Together a răspuns:

I-as cere banii inapoi de cate ori o vad. Ar invata sa ma evite.

I-as cere si mamei banii datorati de sora-sa, din moment ce a insistat atat s-o imprumut (bine, eu n-as fi cedat oricum). In felul asta ar sti sa nu imi mai ceara bani pentru altii.

Si cand sunt evenimente in familie unde ai scoate bani pentru matusa datoare, te poti prezenta cu nimic si ii zici "scadem din datorie".

| LonelyGuy07 explică (pentru Together):

Asa ar merita sa stii, familia mea cat si eu nu suntem obligati sa o ajutam pe ea la intretinere avand in vedere ca fiul ei face pe luna salariul nostru integral la toti 4, dar nesimtirea ei e la COTE MAXIME