anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma enerveaza mama.
De ce? Din mai multe motive :
1. Comenteaza ca sunt o nespalata (chiar daca imi fac dus), ca sunt nesimtita pentru ca ii mai raspund uneori la replici, dar nu o jignesc in nici un fel, ca este mama mea, ca sunt o dezordonata, doar ca nu imi fac patul, si multe altele.
2. Ca stau mult prea mult pe net. Frate, daca stau 2 ore - 3 ore toata ziua nu cred ca este chiar extrem de mult., mai ales ca este vacanta, si nu am ce sa fac deocamdata.
3. MA COMPARA CU ALTI COPII. si ma deranjeaza chestia asta. daca ii iubeste atat de mult, de ce nu ii adopta pe ei? Si pe mine ma da naibii, ca na, sunt o nesimtita, proasta, nespalata, jegoasa etc...si incerc sa o conving sa nu mai faca chestia asta.
4. Imi spune sa mai pun mana pe carte. Abia a inceput vacanta si deja ma ia cu "dar mai pune si tu mana pe o fizica" sau "mai vezi ce mai face caietul de engleza"..nu pot sa ma relaxez putin?
5. Ma bate la cap ca ma culc tarziu si ca ma trezesc tarziu. Se trezeste ea atat de tarziu, sau ce, nu poate sa plece la munca fara grija mea?
Multumesc daca ati citit pana aici. Intrebarea este : ce pot face sa inceteze sau sa ma schimb eu? ASTEPT RASPUNS URGENTTT, PLEASEE

20 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Din pacate nu ai ce sa faci. Asta e mama ta si pana vei putea iesi de sub autoritatea ei trebuie sa te supui

| anonimg a răspuns:

In/pentru toate aceste lucruri mama ta este vinovata.
Dar daca vrei sa ai liniste in casa, atunci bine este ca sa nu-i mai raspunzi.

| minrest a răspuns:

Ma doare sa spun asta, dar e timpul sa iei o mica distanta fata de ea, ca sa nu mai pui la inima. Si daca nu ajunge iei o distanta mai mare... si tot asa. Eu ce sa ii fac.

| danay72 a răspuns:

Vorbeste cu mama ta despre ce simti, dar intr-un moment in care este bine dispusa. Dar vorbește cu blândețe și respect profund. Un raspuns blând îndepărtează furia, de aceea vorbeste frumos. Apoi, încearcă și tine cont de ce vrea sa faci și vei vedea ca nu iti va mai spune atat de des.

| Mayar a răspuns:

Dupa ce am citit, am concluzionat ca esti o fetita rasfatata care nu invata, altfel nu ar trebui mama ta sa te impinga de la spate sa inveti sau sa trebuiasca sa te compare cu alti copii. Probabil ca e atat de disperata ca nu vrei sa pricepi ce zice, incat a trecut la comparatie. De regula orice om intreg la cap pricepe mult mai usor prin exemple.
Tu crezi ca e normal sa te culci tarziu?! Cand o sa fii mama si tu o sa faci la fel : nu o sa iti lasi copilul sa se culce tarziu pentru ca i se da peste cap tot organismul!
Plus ca are destul lucruri ce sa faca : curatenie, sa puna hainele la spalat, sa le intinda, sa le impature, sa aspire, sa gateasca, sa spele vase, sa aranjeze vasele, sa puna masa, sa ia masa, etc, etc! Nu crezi ca ar trebui si tu sa o ajuti?
Deci nu inteleg ce vrei de fapt? Sa fii o puturoasa ce nu invata si nu are viitor, cu sanatatea data peste cap?

Ar trebui sa vezi si din punctul de vedere al mamei tale, nu doar din al tau! Nu mai fi atat de egoista! Esti gen 100% egoista! Mai taie si tu din egoism, serios! raised eyebrows

| alexia6554 a răspuns (pentru Mayar):

Mi a iesit media 10 pe ambele semstrewinking consider ca invat foarte bine
Si o ajut. Spal vase, dau cu aspiratorul, le fac si lor curat.
Si nu sunt rasfatata. Cand mama spune ca nu imi ia, atunci inteleg ca nu imi ia. Nu mai insist.
Acum ca v-am povestit detaliat mai sunt 100 % egoista?

| Mayar a răspuns (pentru alexia6554):

Acum apare un paradox in mod straniu...

| anonim_4396 explică (pentru Mayar):

Mda, sincera sa fiu, este strict parerea dv despre opinia care v-ati facut-o in legatura cu mine.
am pus o intrebare, insa dv m-ati facut pe mine egoista si proasta, intr-un mod cam nesubtil.
seara buna va doresc!

| Mayar a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru ca am impresia ca asa si e. raised eyebrows

| alexia6554 a răspuns (pentru Mayar):

Ma repet, asta este strict opinia dv. Nu v-o pot influenta in nici un fel.
o seara buna!

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca pe tine nu te asculta nu poti sa discuti cu o ruda, sa-i spui care este situatia ta, si sa discute ea cu mama ta? Totusi mai incearca sa discuti cu mama ta, sa comunicati mai mult - spune-i cum te fac sa te simti toate jignirile astea, ca nu esti robot si ai nevoie de o pauza ca sa te poti concentra dupa pe invatat etc.

| sir sanjei a răspuns:

Pentru ca orice poveste are 2 parti, mi-ar placea sa o aud si pe a mamei tale dar ma gandesc ca nu este posibil.

O metoda buna prin care ai putea sa o educi pe mama ta pentru a nu se mai comporta ca in mahala este sa nu mai vorbesti cu ea.
O perioada o sa i se para nostim, dar cand va vedea ca esti serioasa si o eviti, ii raspunzi scurt si sec la intrebari s-ar putea sa nu ii placa si sa isi puna intrebari.
In acel moment ar trebui sa aiba o discutie cu tine.

Cand te mai compara cu alti copii, compar-o si tu cu alti parinti, raspunde-i cu aceiasi moneda dar fara sa jignesti sau sa exagerezi!

| MaTeOGG a răspuns:

Incearca sa fii cat mai departata de ea, si sa vorbesti/intrebi cu tatal tau. O sa o deranjeze, si o sa vrea sa aveti o discutie mama-fica.
Daca asta nu o deranjeaza, devino fetita lu' tati nu lu' mami. Adica nu te mai baza pe ea. Asta a facut un prieten si a functionat!

| ParradiSs a răspuns:

Asa sunt toate, mai mult sau mai putin, oricum, eu zic sa ii zici sa te lase dracu in pace ca nu esti robot, ai si tu o viata, sa te mai lase sa respiri naiba, iar daca tot continua asa, incearca sa no bagi in seama, du-te in alta parte sau daca tot insista cu invatatu fate si tu ca inveti si stai pe tel...dar ce varsta ai?

| anonim_4396 explică (pentru ParradiSs):

14

| ParradiSs a răspuns (pentru anonim_4396):

Pff la varsta asta ar tr sa te doara in cot de ce zicelaughing

Răspuns utilizator avertizat
| Raluca07SF a răspuns:

Incerca sa vorbesti cu ea, poate are o problema la serviciu, cu tatal tau, cu vreo ruda, vreo prietena si sigur te va asculta, daca nu pur si simplu vrea sa te stie,, perfecta" si POATE ai gresit cu ceva, oricum vorbeste cu ea! Pa!

| Jeffrie a răspuns:

Eu iti spun doar atat : Nu mai lua totul personal.Cea mai buna prietena a mea pateste la fel..mama ei o compara cu mine..ca eu am luat premiul 1 si ea a luat 2 si ii spune ca e proasta, desi dupa mine e o persoana extrem de inteligenta si buna. Incearca sa o ignori, asta o sa o doara ..Merita sa faci asta daca si ea te raneste verbal, tu o poti ignora si o va durea orgoliul ..Sau poti sa dai tot ce ai mai bun, sa te distrezi facand ceva ce iti place si sa ai incredere in fortele propii. Spre exemplu eu cant cand sunt suparata, desenez sau scriu poezii ..Sau citeste ceva ce iti place, uita.te la un anime ..sau invata la materia care iti place tie cel mai mult. Eu desi nu te cunosc sunt sigura ca esti o persoana curajoasa, emotiva, buna si amabila. Iei in calcul parerile tuturor si incerci sa pari mai dura decat esti de fapt. Ceea ce trebuie sa faci este sa inveti ca viata e si mai Dura si mai Rea si nu trebuie sa fi demoralizata de nimeni, indiferent daca e din familie. Crede-ma, daca nu te vrea ea, te adopt eu ..Esti exact ca si mine ..Am doar 17, dar am invatat multe pe propria piele. CEL MAI IMPORTANT ESTE SA TE IUBESTI PE TINE, fiindca tinzi sa fi manipulata de ceilalti. Dar parintii maisalaam fac sta, ca as te ambitioneze. Orice sr fi, DISTREAZA.TE..Fii vesela si oricand ai nevoie de una sfat, ma gasesti disponibila.Te pup, o zi buna happy