| Mosotti a întrebat:

Ma gandeam asa sa va cer o parere, ce parere aveti de oamenii care isi verifica partenerul ca nu cumva sa se intinda la vorba cu cineva de sex opus? Sau care macar doreste sa nu se intample asta.

La inceput aveam impresia ca e o prostie, dar am stat si m-am gandit si nu prea e prostie, de exemplu daca iti place f mult cineva, poate sa-ti placa mai mult ca oricine ai vazut pana atunci.
Si tu stii ca, concurenta este f periculoasa, si stii ca, chiar daca te place f mult, e posibil ca problema sa se schimbe in orice moment daca da de altcineva. Deci atentie, nu se duce la altul/alta neaparat ca nu te place indeajuns sau nu se mai intelege cu tine. Poate simti atractie fara sa vrea.

Chiar daca te place cu adevarat, nu conteaza.
Firmele mai mari ce fac? Elimina concurenta cat mai repede.
Produsele lor pot fi excelente, sa placa la multi, sa le ia f multi, dar cine stie ce dracu face concurenta de uita lumea de tine. Poate face alt produs la fel de bun, dar altfel.
Deci nu neaparat ca tu ai produse necorespunzatoare.

Daca tu faci 25 de prajituri diferite f bune, fara concurenta o sa stai asa si 50 de ani, lumea place ce faci, cumpara mereu, e f multumita.
Vine unu...si scoate 2 prajituri altfel, si lumea place pe alea mai mult, si bum, sau place la fel, dar fura multi clienti.

Deci de aici vine ce fac multi in cupluri. Nu exista "am incredere ca nu face", aiurea, poate degenera treaba rapid.
Eliminand concurenta, ai liniste mult timp.
Si asta s-a observat, cand partenerii au ceva probleme de sanatate si riscul sa ajunga la concurenta e minim, relatia e mult mai sigura, mai stabila si mai linistita. De ex doi care au ceva probleme de sanatate, arata bine, se atrag f mult, se inteleg, doar ca nu prea-s doriti de ceilalti.

Voi ce parere aveti? Cum vedeti treaba?

33 răspunsuri:
| Mosotti explică (pentru RxTx):

Alegi o gagicuta, dar nu stiu daca ai o relatie care merge bine, daca alegi asa pentru distractie doar, si casa e casa, merge.

| Drimmero a răspuns (pentru Mosotti):

E simplu, relatiile sunt fragile si instabile ca sunt formate din oameni (in teorie) ca am mai vazut relatie intre oameni si diferite obiecte, dar asta e alta mancare de peste. Oricum nimic nu e vesnic, chiar si cele mai lungi relatii au la baza lor monotonie, dragostea aia mieroasa dispare dupa un timp, atractia la fel, ramai de multe ori impreuna din obisnuinta cu o anumita persoana sau pentru ca impartiti ceva comun care are o semnificatie importanta, cum ar fi un copil, o casa, o anumita avere bla bla. Daca apare monotonia care e cam inevitabil sa nu-si faca aparitia, daca nu faceti ceva sa iesiti din ea, e posibil sa se ajunga la infidelitate sau la despartire, nu zic ca toate relatiile sunt asa dar majoritatea se termina intr-un moment al vietii, dragostea aia idealistica din carti si filme nu exista.

| Mosotti explică (pentru Drimmero):

Pai relatia caine-om, copil-parinte, alea tin la infinit, sunt diferite tipuri de relatii insa principiu e cam acelasi.
Bine, la copil e logic, ca ala nu sta pe capu tau in prostie, ala se joaca, is vede de treaba lui in camera lui, are prieteni.

Dar si cu cainele e monotonie, ba mai rau, ala nici nu vb, multe nu poti face cu el, si 16-17 ani cat e, aia il iubesc la fel de mult.
Nu ti se scoala "m-am plictisit de asta, iau altul mai frumos, mai colorat". Chiar daca mai ia unu dar nu se desparte de celalalt niciodata.

Si in al doilea rand viata e rutina, si cu altul e mai bine? E tot aia, casa, servici, mancat, plimbat, concediu odata pe an, culcat, vorbit.
Ce sa iesi din asta, ca asta e viata.
Si cu altul e la fel.